1. Nedávno jsem byla na tapas v La Bodega Flamenca na Letné a byla jsem nadšená atmosférou té restaurace. Mám ráda místa, kde se člověk výborně nají a zároveň se může cítit úplně uvolněně a v pohodě. V Praze jsem ale celkem nová, proto bych chtěla poradit. Máte nějaké tipy na podobný typ restaurací v hlavním městě? Tedy dobré jídlo za slušné ceny, příjemná obsluha a uvolněné prostředí.
    A vlastně nemusí to být jen pražský podnik! Děkuji!:)

  2. la bodega je můj fejvrit, hodně ale záleží jak jsou na tom zrovna slečny obsluhující… :)

    budu se opakovat, ale je potřeba vyzkoušet da claru v mexické. jedním z hodně příjemných/finančně neruinujících míst je i noodel bar noodle.cz a pro vetetariásnké choutky třeba beas v týnské :)

    dal jsem tři tipy, tak někdo jiný zkuste pokračovat!

  3. Da Clara je moc fajn, i když proti La Bodega „lepší“ podnik prostředím, takže ne tak uvolněný. V Noodle jsem se necítila tak dobře, ale to bylo hlavně tím, že jsme tam byli sami s obsluhou, bylo těsně před zavíračkou. Beas omrknu, o tom slyším poprvé.

  4. Bras je i nahoře u Tylova náměstí. Myslím kousek od Bruselské…

  5. Pardon, ne Bras ale BEAS :(

  6. To mám kousek z práce, díky za tip!

  7. v Da Clara jsem byla zase opět ráda včera, a poprvé za mé tři návštěvy tam bylo téměř plno, úplné lambůžo:)

  8. jinak se mi dobře sedí Ambiente v Mánesově

  9. Michala:

    da clara málo uvolněná? :))) nééé, mě to tam přijde uplně, uplně, ale uplně v klidu. navíc sem si tam nechal deštník. tak na to myslete – „cuketka tu má někde deštník“ :)))

    tessa:

    rád slyšim, minulou sobotu jsme jedli skoro sami :)

  10. Cuketka:
    Né, jen méně uvolněná než La Bodega, ale to je asi skoro každá restaurace:-)
    A koukám, že mám fakt štěstí, když jsem byla v Claře já, tak jsme asi čtvrt hodiny čekaly na gauči, než se uvolní stůl:-)

  11. Mě u Kláry nic nechybí, přijdu, vezmu si jednu z kuchařek, usadím se, vyberu si z tabule a dám si skleničku suchého:)

  12. :))) to je správná funkce gaučiku. jsem rád že ho tam mají… dá se tam totiž v klidu sedět s aperitivem

    aperitiv =

    a) sklenka vína

    1. všudypřítomné italské kuchařky

    ;))

  13. Mě teď jen v hlavě vrtá jedna věc, pokaždé když jsem tam byla, objevil se Mr. kuchař se stejným tričkem s nápisem: I am culinary genius:)
    Každý máme při vaření svoje rituály:) a ty se neperou:)

  14. Já mám ráda restauraci U perónu na Smíchovském nádraží, a to jak „otevíračkou“ tak polohou (na vlaku jsem za minutu:-). Večer tam bývá plno a obvykle i dost zakouřeno, ale vaří dobře a pivo natočit taky umí;-) Muž si tam rád pochutnává na pečeném kolínku, zbytek nám vždy ochotně zabalí pro pejska:-))

  15. evik:
    Když Váš čtu, tak si říkám, že by tu měla zaznít taky brněnská Bláhovka. Byli jsme tam teď na konec zkouškového, stoly venku na stojáka beznadějně narvané a na chodníku s pivkem postávalo ještě cca dalších 20 lidí. Nevím, co tomu říkají lidi, co bydlí v okolí, ale Bláhovka je geniální:)

  16. tessa:

    ale on je „culinary genius“!!!!! ;)

    evik:

    pifko a koleno občas taky přijde k duhu. zrovna včerra jsem řešil, kam zajít na běžné jídlo v okolí Anděl a nic moc mě nenapadlo…

    Michala:

    bláhovka, yes, 100%, ženial :) dotáhla mě tam chillijulie.cz, společnými silami jsme tam nesnědli jedno fantastické vepřové koleno po brněnském kole espresso maratounu!!! :)

  17. 16: mladý pane Cukřenko, asi jednu zastávku od Anděla (směrem ven z centra) je Staropramen pivovar. Mají restauraci. Jedl jsem tam několikrát, dobře a bez úhony.

    OT: Nefunguje mi tu ikonka. Byl jsem, dle vašich instrukcí, na gavataru, vše obnovil – a furt fakól fankšns, fakticky. :-( Je to maličkost, uznávám, ale když už jste s těma ikonkama začal…
    Taky zde na fóru nefunguje HTML na ztučňování a kursivu, které klape na hlavním vašem výborném blogu.
    Greetings,
    J

  18. A když už jsem v grumpy mood: Frekvencí na fóru zastydá cvrkot na hlavním blogu. Zdálo by se, že se naplňuje anglické pořekadlo: Co jeden získá na houpačkách, ztratí na kolotoči. Anébrž česky Nula od nuly…

  19. 16. Na oběd se dá na Andělu doporučit Pizzeria U tučňáků. Z jiné části Prahy bych tam kvůli jídlu nejel, ale když na Andělu řeším kam jít, je to slušná volba – nekuřácká část je vzadu. Jinak restaurací je tam opravdu hodně, ale dost jich je zakouřených, další oblíbená byla opět pizzeria Kmotra, dnes se jmenuje myslím Al padrino, ale od změny názvu jsem tam nebyl, tak nevím co dalšího se změnilo/nezměnilo.

  20. kolem andela se casto motam. u tucnaku se mi libi prostredi, ale pizzu neumi. potrefena husa (ne ta primo na andelu) ve staropramenu na knizeci me zatim nezklamala. hlavne si tam chodte sednout na pivni bar (taky tam vari) a ne do restaurace. je tam uuuzasna obsluha a jidlo na takovy podnik drazsi, ale vytecne. pomerne slusne se vari, ale uz za trosku vyssi ceny v mexicke hombre el mundo. a nejlepsi pivo na andelu je jednoznacne plzen z restaurace zlaty klas naproti hotelu ibis (smer motol). tankova plznicka jakou najdete malokde v praze. jidlo take neni spatne. a skoro bych zapomnel na radnicni sklipek naproti buldoku (ten je na tom hur). dobre levne jidlo a slusne pivo…

  21. Je fakt, že u Tučňáků jsem si většinou dával spíš jiný jídla z tý obědový nabídky než pizzu, ale ani ta mi nikdy nepřišla nijak špatná, takovej běžnej standard pražskejch pizzerií. Je fakt, že v jejich původním podniku (ne přímo na Andělu, ale poblíž městského úřadu Prahy 5 (nevím jak se to tam přesně jmenuje) mi pizza chutnala o trošku víc.

  22. 1R:

    ikonky tady naskakujou poněkud pomaleji, podíváme se na to :) bez vašeho lahodného ufona bych to tady také nepřežil!

    útlumu na blogu se nelekejte, byl to prázdninový volnoběh (docela příjemný ;))). odedneška jsem zařadil jedničku, pak dám dvojku, sojku, čerku, peťku a pak už se nebudede stačit divit ;)))

  23. 2R:

    html tagy – fachčí, ale pod jinou syntaxí. také na tom pracujeme, aby byly shodné s provozem na blogu :) zatím se to dá nahradit takto – http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…

    za tipíky díky, staropramenu jsem se dosud vyhýbal. zlatý klas znám, je to určitě fajn a bývá to děsně natřískaný :) hombre del mundo nemůžu, strašně mě nervujou tím jak to tam matlaj

    ještě přidám lokalblok.cz za rohem – levné a občas docela dobré jídlo :) + lezecká stěna!!!!

  24. joo, lokalblok… raj studentiku a podivnych existenci… taky mam rad

  25. Já moc ráda chodím do FX Radosti na IPP, hlavně na polední meníčka a spíše do kavárny nahoru. Minuly tyden jsme na doporučení byly v Botanicu na Budějovické a také můžu doporučit. Velmi milá obsluha a skvělé olivy jako amouse bouche. Ceny na Prahu průměrné.

  26. Já se cítím určitě dobře v Osterii. Mimochodem, kam byste vzali tři cizince, pokud byste je chtěli vzít do restaurace s českou kuchyní a dobrým pivem? (ale prosím ne žádnou turistickou).

  27. http://www.dockhouse.cz/
    prevazne steakova restaurace ktera se imo diky svy nevyhodny lokaci vazne snazi – a podle me ji to vychazi, pokdu nedoslo v posledni dobe k zasadni zmene. prijemny intimni prostredi, jidlo mi chutna, adekvatni pozornost od obsluhy… doporucuju aspon na zkousku

  28. Re:Dockhouse, 27
    Lze jen doufat, že vaří lépe, než píší. Letmý pohled objevil hrubky – hned ve třech jazycích! Nabýtka platí poze při platbě v hotovosti, chicken bouilloin, rasberies sauce.

  29. Pouze!
    (Abych jim nekřivdil.)

  30. v menu maji chyby, to jo, ale moje potreby zatim uspokojovali bez skobrtnuti – nebyl sem tam uz par mesicu, ale pokdu to bude podobny tomu co sem tam zakusil, rikam, za zkousku to stoji

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.