Ene bene Liberec RSS

Štítky: , ,

13 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Musím se podělit o jednu velice milou zkušenost s touto restaurací. Za poslední roky jsem v LBC nenarazil na kvalitní restauraci, snad jen pizza v Maškovce, tak jsem ani žádný zázrak nečekal.
    Bude to trochu jako reklama, ale nemám připomínek.
    Snad jen, že birell mají v 0,3l lahvích.:)
    Restaurace je moderně zařízená a působí trochu „luxusnějším“ dojmem.
    Přes poledne je možné si vybrat pouze z obědového menu, ale je až překvapivě obsáhlé.
    Lepší bramboračku, než tady jsem snad nikde neměl! Kuřecí vývar super, jen trochu nobvykle plný různé zeleniny. Oboje po 25Kč:) včetně bagetky.
    Hlavní jídlo jsem ochutnal grilovaného lososa s rozpečenou bramborou a moravského vrabce. Trochu nezvykle z naložené a grilované krkovice. Oboje perfektní!!!!!!! Oboje po 89Kč.
    Káva velice nadprůměrná.
    Nečekal jsem, že se tak dobře najím. Poměr cena výkon naprosto nepřekonatelný.
    Budu zase brzo muset do LBC a ochutnat něco z jídelního lístku, pokud to bude ve stejné kvalitě, je opravdu na co se těšit!!!
    Tato restaurace mě donutí jet zase brzo do LBC!

    Máte také takhle pozitivní zkušenost? Kde jinde v LBC se dobře jí?

  2. Jen doplňuju odkaz http://www.enebene.cz/

  3. Zdrobnělinečky v jídelním lístečku mě vždy jdou proti srstičce, zeleninka, slaninka, gulášek. Přesto odkaz předám dál, s výstražným znameníčkem, aby si při případné návštěvičce dali pozůrek.

    V Liberci žije náš syn, byli jsme tam v létě na týden. Nejvíc nám chutnalo v Rybářské baště. Dobrá kuchyně, příjemná a hbitá obsluha. Jedli jsme tam několikrát.
    http://www.basta.fs.cz/index.htm

  4. V Rybarske Baste jsem taky parkrat byla a pokazde jsem odchazela spokojena. Kdyz se obcas dostaneme do Liberce, tak se vetsinou jdeme podivat do zoo a Rybarska Basta je hned u vychdu ze zoo. :)

  5. Ve zkratce to moc nejde napsat, to by chtělo celý článek, takže, ne že by neměl následující výběr žádnou chybu, ale rozhodně patří v Liberci k tomu lepšímu ať už z hlediska jídla a/nebo i obsluhy a atmosféry: Rybářská bašta určitě, Ztráty a nálezy (nekuřácká), Domov, U Kudrnáče (vynikající, navíc nekuřácká), U Poláků, ani Hotel Pytloun není špatný (taky nekuřácká.), Ambiente… Přesto nejsem úplně spokojen a uměl bych si u nás představit ještě víc a lepších :-)

  6. Coby kuriositu dodám La Bonaccia v Liberci – Radčicích.
    Unikátní. Je to trochu dost stranou a o to víc mě překvapilo celkem dost zákazníků, krom nás čtyř. Kvůli mé ženě jsme se bavili anglicky a jelikož jídelní lístek je v italštině, i tak jsem objednával. Přivedl jsem tím do rozpaků a ruměnce mladičkou servírku. Dodatečně se omlouvám.
     http://www.labonaccia.cz

    Ambiente si náš syn velmi vychvaloval. Časově nám ale nevyšlo a zdali vyjde příště není jisté. Syna totiž nedávno nakrkli handrkováním se, kdo co objednal či neobjednal a zařekl se, že už ho tam neuvidí.
    Mírná myopie, if you ask me: Customer is ALWAYS right.

    Tož tak.

  7. To 3: jo to máte naprostou pravdu, zdrobnělinečky a rádoby odoborné výrazy plné originality na jídelníčku fakt miluju. Nejlepší byl jeden blb kuchař ve vánočním speciálu Ano šéfe , který pořád tvrdil , že dělá játru s dorádem…úžasné jsou lingvistické a kulinářské pokusy typu, sleďové mousse s knedlíčky s jemňoučkých langustiček…už jenom když někdo dělá svíčkovou s domácími knedlíčky, tak zpozorním… :-)

  8. Občasná zdrobnělina v ústním projevu číšníka může naznačit míru nadšení v jeho doporučení – velmi záleží na kontextu.

    Ale co je psáno, to je dáno. Mému zraku zdrobněliny v jídelních lístcích připadnou jako zkamenělé chtěně infantilní klamy. Čichám podraz.

  9. Jednorožec: Souhlasím, že tam je těch zdrobnělin trochu moc, ale jinak platí, že v češtině se jim místy nevyhnete – třeba taková vídeňská cibule (nebo třeba vejce na cibuli) by mi zněla hodně divně, i nad cherry rajčaty bych se asi na chvilku zarazil. A květákového mozku bych se asi přímo bál..
    Jinak mě v tomto jídeláku „pobavil“ hlavně fisch sós…

  10. Jedeme do Liberce teď na víkend lyžovat a ubytovaní jsme v hotelu Pytloun … má cenu se v tomhle počasí trmácet jinam, nebo je Pytloun dobrá volba i na večeři?

  11. Katka L: V LBC moc sněhu není:)

  12. na Ještědu snad bude:)

  13. Tak mám z Ene Bene čerstvou zkušenost, btw díky Dlabkovi za tip!! Moc jsme si pochutnali, já na parmě, přítel na krkovici…
    Večer jsme završili koktejlem v Mammitas, hodně příjemný bar, který doporučuji!!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.