Zmrzlinovač? RSS

Štítky: , , ,

41 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. mám teď akutní fázi nechuti ke kupné zmrzlině venku… napadá mě jediná příhodná kompulze – dělat si zmrzlinu doma ve zmrzlinovači

    koukal jsem se na ty neurinující a v šr obchodní síti jsem našel tendle basiv model od delonghi:

    http://www.obchodni-dum.cz/…-8500/54899/

    máte někdo zkušenosti a tipy? uvítám i tipy na nákup mimo ČR

  2. neurinující = nečurající = neruinující :D

  3. Co osvědčená termoska s tekutým dusíkem? Zmrzlinovač i jinak fandovi nejrůznějších vynálezů, jako jsem já, připadá jako příliš jednoúčelový krám zabírající místo v kuchyni. Ale praktickou zkušenost s ním pravda nemám.
    Jinak já jsem měl tohle po návratu z Říma, prostě jsem si v ČR potom nemohl dát zmrzlinu. Ale cca po půl roce to přešlo, bohužel jsme tam byli na jaře, takže v létě to bylo krušný, ale stačilo se podívat a prostě to nešlo (-:

  4. dusík je ok, dá se ale blbě sehnat (číňan na rohu ho nemá) + problémy se skladováním :) chvilku jsem přemýšlel i o old fashionmetodách s použitím ledu a soli a všemožnch štěrkadel, výsledky prý ale nejsou srovnatelné a je to příliš drbačka. to samý platí o různým škrabkání, pootáčení a rozmixovávání v obyč mrazáku.

    teď aktuálně mě to láká ale klidně si tu blbost nechám rozmluvit od někoho, kdo ho už má :)

  5. nebo další možnost je strčit jogurt Activie tvarohová do mražáku a vyklube se z toho něco podobného zmrzce

  6. Hm, tak tohle řeším nákupem Haagen – Dazs… trochu dražší sranda, ale už jsem moc rozmlsaná na obyčejnější zmrzku.
    Kromě točené od Hájka :-)

  7. já moc zmrzlinu nejím, ale když už je chuť, tak si zajdu do Světozoru, hlavně na tu točenou, tu můžu – ale je fakt, že to je vodová zmrlina a kdo má rád smetanové, tak to nevím, kde je dobrá, ty kopečkové jsem tam neochutnávala

  8. Já mám doma tenhle: http://www.nakupnicentrum.cz/…linovac.html

    Moc se to nevyužije, ale občas přijde chuť, a pak je to úžasné. Kupované zmrzliny mi připadají většinou málo jedlé (dobrá je Haagen, jinak mi přestaly chutnat všechny snad kromě Magnum, které zachraňuje vrstva čokolády).

    Je třeba smířit se s tím, že dlouho trvá namrazování (není to jako u plně automatických „vymyslím – mám“) a zmrzlina není úplně pevná, je třeba ji nechat ještě chvíli v mrazáku. Na druhou stranu to opravdu má zmrzlinovou texturu (našlehá se) a člověk může experimentovat s příchutí. Už dlouho uvažuju nad česnekovou a makovou, zatím jsem se… neodvážila:o))

  9. Mimochodem, vypadá strašlivě, můj malý Mickey, ale výrobě to není na závadu;)

  10. Teta si koupila zmrzlinovač těsně po revoluci v Rakousku a použili jsme ho párkrát, celkem to v něm trvá. Jinak se zmrzlinou mám stejný problém a dokonce ani Haagen mi nechutná, připadá mi jako nedobře rozpuštěná zmrzlina z prášku. Jinak celkem dobrá je vanilková biozmrzlina z Plusu. A potom Mövenpick ve vaničce z Hypernovy, ale ta je i proti Haagen děsně drahá.

  11. jsem z těch, kdo by pro zmrzlinu kraj světa šel. asi vám to bude znít strašně, ale točená zmzlina od Hájka banán-jahoda a zmrzlina od McDonalda, mě prostě chutná! Magnum jsem si posledně koupil po reklamě v TV, jen kvůli té čokoládě, jak říkali, no poleva slušná, ale poměr chuť/cena mě nepřesvědčil. ten domácí zmrzlinovač je zajímavý nápad, dá se experimentovat s chutěma(strašné, ale nenapadlo mě, jak to napsat lépe, spisovně to vypadá hrozně) ale to 8. mrkvová a fernetová zmrzka je bezvadná, u té fernetové pozor je v ní fakt fernet a nedoporučuji po ní řídit, základ je smetanová zmrzlina.

  12. Ad 11. – na zmrzlinu made by strýček McD jsem chodila docela často, hlavně lentilkové McFlurry. Přejedlo se mi to a už mi to taky chutná jen po umělé hmotě. Ve Španělsku jsem si v létě dala dvakrát jejich flurry se sušenkama Oreos, a to mi chutnalo (hodně čokoládové polevy a křupavé sušenky, jéje, to je něco pro mě), škoda, že se tady nedělá, zase bych jim odpustila to studené sladké bílé nic a párkrát zašla. To je mor, když člověk TAK strašně rád jí, a vyrábějí se samé divné věci…:))

  13. já se hlásím k mcflurry bounty… :) stále sem se z té závislosti nevymanil!!! :)

  14. O zmzlinovači uvažuju už dávno, brzdí mě jen nedostatek skladovacích prostorů v kuchyni. Rodiče vlastní jakýsi italský přístroj (pořizovací cena byla celkem vysoká, cca 8 tisíc před 4 lety). Zmrzlinu míchá a namražuje, pak ale stejně musí ještě cca hodinu pobýt v mrazáku. Na chalupě děláme zmrzlinu především z ovoce ze zahrady a přehusté čerstvé smetany od místního sedláka. Miluju Haagen Dasz i Ben and Jerrys ale proti domácí smetanovo – malinové je to oboje břečka. Pokud si to pane Cuketko pořídíte, napište jak jste spokojen…

  15. teďka zrovna né, furt si u sebe ale suším návod jak zmrzlinovač obejít :) stejně te´d mám ale jiné starosti – novou REMOSKU!!!! moji první opravdickou!!!!§ (a ne teflonovou:)

  16. Zmrzlinovač jsem si pořídila od Tchiba /mají ho v nabídce asi 2× do roka/, protože stál relativně málo peněz /899,–Kč/ a šel do měsíce vrátit. Musela jsem vychytat recepty /v přiložené knížečce samozřejmě nepoužitelné/, ale teď je v létě pořád v provozu.

  17. Nada:
    a je tam i chladící zař. nbeo jen míchajda? amusí se to předmrazit v mrazáku?

  18. Musí se to 24 h předem předmrazit v mrazáku, v létě tam mám pro jistotu vložku pořád, abych nemusela den čekat, když dostanu chuť. Pak se dá vložka do strojku a ten tak 20–30 minut míchá – záleží na teplotě surovin a místnosti.

  19. Ja dostala zmrzlinovac od DeLonghi minuly rok a v lete jsem ho pouzivala hodne. Musi se taky predem namrazit (ty co sami mrazi jsou pomerne dost drahy a na domaci pouziti se asi moc nevyplati), ale mam ho taky v mrazaku porad. Ke strudlu delam vanilkovou s kardamomem a skorici (ve stylu masala) a broskvovo-limetkový sorbet s kapkou vanilky byl naprosto svostny. Co se tyce vyroby zmrzliny bez zmrzlinovace, tek jsem to zkousela a neni to moc ono:-(.

  20. S parným létem je to tu znova a tentokrát jsem se rozhodla, že nějaké místo už vymyslím. Chci zmrzlinovač! Hlavně nic velkého – takže malý rozměr a celkem solidní výkon si představuju od Ariete Disney (i když je jinak škaredej). Máte s ním někdo víc zkušeností? Aspoň s ročním provozem?

  21. Obnovím tuhle diskuzi. Dumám nad Disney Ariete:) http://www.mall.cz/…-zmrzlinovac , což by byl zase další krám do kuchyně, nebo jen drobná zmrzlinovací mísa k Boschi, http://www.mall.cz/…nu-muz-4-eb1
    Máte někdo zkušenosti, hlavě s tím od Bosche?

  22. Jó, nad zmrzlinovačem jsem taky svého času uvažovala, protože kupované mi fakt nechutnají, jenže do naší spermalé kuchyně by se už takovýhle krám nevešel, takže to zatím řeším domácí výrobou a mražením v mrazáku. Báječná smetanová zmrzlina jde i bez zmrzlinovače vyrobit dle tohoto receptu:
    http://mlsnakocka.blog.cz/…cneho-zavinu
    Výsledkem byl smetanový skvost, který jsem použila k jednoporcovým jablečno-broskvovým koláčkům tarte tatin. Je pravda, že před servírováním se musí nechat při pokojové teplotě tak čtvrt hodinky povolit, ale je vážně super, nebylo třeba ji během mražení nijak promíchávat ani znovu mixovat.
    Jinak sorbety apod. (aktuálně z banánů, červeného rybízu a vodky – pro manžela) mi chutnají mnohem víc domácí a to nejen pro to, že vím, co všechno v nich je :-)

  23. ↪ 21 farfalla: Odkazy mi nefungují, takže ke zmrzlinovačům obecně: měla jsem ten, co se namrazuje v mrazáku, Ariete Disney. Pro mě nepřekonatelná věc – nikdy jsem tam neměla tolik místa, abych mohla nádobu namrazovat trvale „do zásoby“, a když jsem dostala chuť na zmrzlinu, měla jsem chuť „teď“, což v praxi znamená, že si přeju, aby byla hotová týž den. Že si ji můžu udělat až za (tuším) 16 hodin, z něj udělalo lapač prachu. ALE jsou lidé, kteří mají dost místa v mrazáku nebo jsou čilejší než já – pro takové je to ideální volba.

    Teď mám Baumatic, samonamrazovací. (Vím, že pátráte po tom jednodušším typu a dostanu se k tomu, ale kdyby někdo jiný…;) ) Nevýhody: je to těžká kráva, kterou neuklidíte. Velikost nádoby je deklarovaná 1,5 litru (stejně jako u toho Ariete Disney), ale připadá mi menší než u AD a některé recepty se tam stěží vejdou (typicky zmrzlina od Ben a Jerryho – tedy z jejich kuchařky, kterou musím dělat z poloviční dávky – na jednu stranu to znamená, že je našlehanější, protože čím víc prostoru, tím víc vzduchu, na druhou stranu stačí méně ingrediencí k výrobě dostatku zmrzliny:))) ). Takže i při vašem hledání na velikosti záleží.
    Výroba v tom trvá déle, ten Ariete to ušlehal cca za 30–40 minut, tady je 40 minut spíš spodní hranice.
    ALE je v permanenci – prostě proto, že když si vzpomenu, namíchám suroviny a za hodinu podávám. Lepší je nechat ještě dotuhnout, ale dá se podávat hned (u toho Ariete se muselo nechávat v mrazáku prakticky vždycky).

    Ad Ariete: jak říkám, odkaz mi nefunguje, měla jsem Disney – krom velikosti nádoby, které mi u dvou ostatních prodávaných typů připadají hraniční, jsem s ním byla spokojená, co se funkčních vlastností týče. (Chce to tedy asi vidět naživo a nádoby porovnat.)

    U Bosche mám z vcelku (pro mě) důvěryhodného zdroje, že mu nestačí 18 hodin na namrazení, lépe prý až 48, takže obrnit se trpělivostí, nebo mít obrovský mrazák.

  24. ↪ 1 pan Cuketka: zmrzlinovač je pro mě krám, zabírající moc místa. Výbornou zmrzlinu uděláte ze základu: našlehaná šlehačka + rozdrcené zmrazené ovoce nebo jiná chuť, zde je prostor pro experiment. V kyblíku dát do mrazáku a každou chvíli vytáhnout a promíchat, „strhnout“, aby to nepromrzlo. Za cca půl hodiny hotovo. Sníst hned, delším uchováváním v mrazáku vzniknou krystaly vody a už to není ono.

  25. ↪ 23 Rivka: Díky za vyčerppávající odpověď, přesně tak, myslela jsem Ariete Disney, velký krám si asi nepořídím, protože už místo na lince zabírají topinkovače, Bosch robot, varné konvice atd., ale místo v mrazáku by se možná někdy našlo. Spíš mě trápí, že u Bosche – nastavce- slehace zmrzliny je velikost mísy 550g/ml?, podle toho, co bylo napsáno na Mallu – to je doufám blbost, tak málo zmrzliny nemůže nikdo chtít:)
    ↪ 22 Madla81:
    Děkuju. Jinak jasně, znám taky pár receptů bez něj, ale tak mě popadl rozmar udělat si někdy zmrzlinu i bez šlehačky a zároveň bez krystalků… a ten robot už tu stojí, tak hlavně proto

  26. ↪ 21 farfalla: Tak já mám ariete od Disney už dva roky a jsem spokojená. Namrazovací nádobu mám v mrazáku furt, je třeba počítat ale i s tím, že komponenty je třeba mít vychlazené a že směs ze stroje je třeba nechat ještě zatuhnout. Víc než litr to taky nedá. Takže je třeba u zmrzliny plánovat – obvykle si směs připravím večer a ráno umíchám ve stroji. Nádobu pak omeju a šup s ní zase do mrazáku, aby byla připravená. Přístroj používám často, dosud s ním nebyl jediný problém. Pro mě jako poměr cena/výkon naprosto dostačující. Rodiče mají přístroj, který i sám namrazuje (asi za 6 tisíc), ale konzistenci nemají o moc hustší a stejně zmrzlinu musí dávat ještě domrazit. Nejlepší mi přijdou zmrzliny na bázi smetany a žloutků, sorbety prostě člověk domácím stoji vždy udělá dost krystalkovité – ovšem to už by musel mít profi mašinu velikosti skříně..

  27. ↪ 25 farfalla: Bohužel nemůžu sloužit;) Ale podle ofiko specifikace výrobce je to fakt 550 g. Na druhou stranu, to by přece nemělo být 550 ml – i ty nejhustší zmrzliny (Haagen D. atd.) mají víc ml než gramů, u těch běžných o dost – teď jsem se koukala na krabice od zmrzliny, co tu mám – na litr 475 a 561 gramů u dvou typů. Takže by to mohla být taky tak litrovka…

  28. Jednoduše a rychle to jde s mixérem,který umí sekat led.U nás doma používáme výkonný 700W tyčový mixér Philips s nádobkou a nožem určeným pro sekání ledu.
    Jahody rovnou z mrazáku,cukr a smetana (může se taky předem trochu podchladit) se za několik vteřin promění v naprostou zmrzlinovou fantazii!

  29. Já mám výbornou zkušenost se zmrzlinovačem od firmy Baumatic-viz.níže:
    http://www.mall.cz/…-gelato-1-ss
    Hlavní výhoda je v tom,že zmrzlinu máte hotovou nejdéle za 60 minut, u té s jemnější strukturou dokonce i za 40 min. Nemusíte nic předmrazovat 24 hodin předem. Součástí balení byla i knížka s recepty na zmrzliny:)výborné, stejně jako samotný zmrzlinovač, mohu doporučit:)

  30. V posledním Apetitu byl praktický test 3 zmrzlinovačů, přišlo mi to dobře popsané včetně toho kolik zmrzliny v jaké nádobě uděláte a jak dlouho to opravdu trvá.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.