1. Máte někdo tip na slušnou restauraci v UnL a jeho okolí? Zatím jsem sám žádnou nenašel, která by stála za opakování návštěvy…

  2. Bohužel nemám, ale taky by mě to moc zajímalo. Podle mě tu není ani jedna :-(

  3. Zubabka: bohužel to právě asi vidím stejně. Mám tu prochozené snad všechno, a všude nějaké zklamání.

    Vezmu to popořadě:

    Krušnohorská restaurace, Všebořice- jídla průměr až podprůměr, tisíc a jedna kapsa, obsluha… no, asi podle směny, jednou jsme měli štěstí, podruhé vysloveně „na pěst“

    Restaurace a sport pub na zimáku- Celkem příjemné prostředí s milou obsluhou kazí špatná kuchyně a špatná ventilace. Jídla orientovaná spíš na naší kuchyni, ale kvalitou… Polévky z masoxu, saláty bych se bál jíst. „Hotovky“ velkej průšvich, např. rýže by se dala používat místo broků. Jídlo většinou neslané nemastné, bez nápadu… celkově nevidím důvod, k opakování návštěvy.

    Pipi grill, Bukov- Restaurace specializovaná na jídla z kuřat a další drůbeže. Musím vcelku pochválit, kuřecí se šťouchanými brambory bylo super jídlo v tu chvíli. Nečekejte ale žádné kulinářské zázraky, spíš jednodušší jídla, za to ale na 95% udělaná dobře, domácky. Příjemná obsluha a v porovnání se zbytkem republiky nízké ceny. Co bych vytkl: jednou objednána držťková polévka. Donesena nechutná voda, bez drštěk, evidentně připálené, plné masoxů… k jejich cti, zatím jediný takový úlet…

    Restaurace „U Kroupů“, Bukov- Docela příjemná restaurace/ hospůdka, jídelní lístek žádný zázrak, ale oceňuji snahu se orientovat na naší kuchyni. V nabídce najdete uzené pečené vepřové koleno, řízkovou klasiku, šťouchané brambory… prostě zase spíš jednodušší jídla, zato ale poctivě udělaná. Na talíři servírovaná bez šílené oblohy ( hurá :) ), za to vkusně upravená na talíři. Při poslední návštěvě jsem si všiml v jídelním lístku několika „kapes“, možná by to bylo dobré eliminovat. Jinak jediný větší úlet byla stejně jako u předchozí restaurace polévka. Objednána „Hovězí vývar s játrovými knedlíčky“ , přinesena voda s masoxem, zmrzlou!!! zeleninou a evidentně kupovanými částečně také zmrzlími!! knedlíčky. K velkým pozitivům patří, že 1/2 restaurace je nekuřácká. (dvě místnosti)

    Restaurace „U pivrnce“ Bukov – česká klasika, teda… spíš hnůj. Ani pivo nemají dobré, nevidím jediný důvod k návštěvě.

    Restaurace „Mexická“ , Klíše- Asi naštvu spoustu lidí, ale je to jen místo, kde se schází místní pseudopodnikatelé, pseudosmetánka. Sice si stůl musíte rezervovat minimálně 14 dní předem, ale doopravdy nechápu proč. Stále mají plno ale…Restaurace je hodně přecpaná, kouří se v ní, takže vzduch nic moc. Jídlo spíš průměrné kvality, žádný extra zázrak. Pamatuji si jí z doby před cca 8 lety, byla mnohem lepší. Obsluha dobrá, té bych nic moc nevytýkal. Celkově zklamání.

    Restaurace a pizzerie PAM PAM centrum- bohužel kuřácká restaurace, s příjemným prostředím a moc milou obsluhou (asi nejlepší v UL) , orientovaná na italskou kuchyni. Pizza jistě nejlepší v Ústí, ALE..... na jídelním lístku najdete bohužel i takové úlety, jako špagety Carbonara se smetanou a pod. Při poslední návštěvě bylo jedno z objednaných jídel " kuřecí steak, brambory"… chápu, „typicky“ italské že, ale proč ne… JENŽE doneseno kuře, které dal někdo místo na pánev snad do sušičky, absolutně nepoživatelné, místo toho, aby se někdo dělal s dobrým sosem nebo omáčkou, tak na to prsknul nějaké ochucené rádobymáslo, a k tomu z flašky nějakou „steakovou“ omáčku.. hnus. Pam pam mám osobně docela rád, posezení je tam příjemné, pizza fakt dobrá… určitě bych majiteli doporučil pořádně zapracovat na zbytku jídelního lístku. A přidat několik kvalitních vín by také neškodilo…

    Restaurace a pizzerie PAMPAM Severní terasa- studené prostředí „doplňuje“ obsluha na pár facek (v poloprázdné restauraci byly na stolech již rezervační lístky, ač jsme jí navštívili cca v 16h a rezervace byly až od 19–20h tak nás obsluha sprostě vyhodila s tím, že není místo) . Kuchyni TEĎ hodnotit nebudu, od minulého týdne vaří podle zcela nového jídelního lístku (a ani se nedivím, starý stál za…, vyjma pizzy, ta byla velmi dobrá). Dostane však ještě jednu šanci, po návštěvě zhodnotím…

    Bistro „Hai Duong“ centrum- vietnamská restaurace vedená paní Luong a panem Wangem. Na jídelníčku pro běžného hosta najdete jen glutamátové rádobyčíny + zjednodušenou PHO( bez některých bylinek- např. podle pana W nám čechům chutná koriandr jako jar na nádobí, hosté prý byli hodně naštvaní…) . ALE… na výslovné přání vám připraví tradiční vietnamské pokrmy, Bun tcha, tradiční Pho,Com thit Bó…atd. . Jistě pan Wang vaří nejlepší Pho co jsem kdy jedl, používá jen vývar masa a zeleniny, žádný masox. Při objednání tradiční úpravy máte při jídle pocit neustálého orgasmu. Tak vynikající kombinaci lehoučkého vývaru, čerstvých bylinek… Co jistě příjemně překvapí je cena jídel. Krom kachny je cena za porci (sakra velkou) 69,–CZK…

    Bohužel, pravdou asi bude, že špičkovou restauraci v Ústí nad Labem nenajdete. Je tu několik dobrých projektů, uvidíme však časem. Jinak na kvalitní vína si musíte zajít do vinotéky, na kafe raději zůstat doma.

    Postupem času budu doplňovat.....

  4. BJ & zubabka: Souhlas, sice se v Ústí poslední dobou vyskytuju jenom občas, ale je to o to horší, když má člověk srovnání (bydlím v Praze).

    Mexická: taky nechápu, proč je tak populární, kdysi jsem si tam celkem pochutnal, ale v současnosti bída.

    PAM-PAM centrum: podle někoho nejlepší pizzeria ve městě, ale místní verze těstovin se špenátem mě nepřesvědčila (rozvařené špagety se špenátovým protlakem, vše důkladně posypané eidamem). Pizza mi víc chutná na Klíši.

    Hai Duong: díky za tip :-)

    Špejchar: za mňam stejky a plzeň odpouštím zahrádku na talíři, bohužel komplet kuřácká.

    Taj Mahal (V Hradišti): Indie v Ústí, za sebe doporučuju.

    Grand Restaurant (Na Schodech): zajímaly by mě reference, nějak nemám odvahu tam jít na blind.

    Větruše: z menu bych vynechal hlavní jídla, těstoviny a asi i saláty, ale za to ostatní palec nahoru; krásně prezentovaná pocitvá jídla, super servis, je vidět, že se snaží. Není to dokonalé, ale vzhledem k cenám nemá smysl řešit. Pro mě ústecký favorit. Doufám, že se tam lidi naučí chodit, (jezdit lanovkou :-/). V létě na terase by to mohlo získat další rozměr.

  5. PD:
    Pizza na Klíši… no… já zase raději pampam… tisíc lidí, tisíc chutí…

    Špejchar jsem měl možnost naposledy navštívit v roce 2002 při povodních, kdy jsme jako záchranáři dostali gulášovou polívku a brambory s nějakým masem. Bylo to dobrý to jo, od tý doby jsem tam ale nebyl. Vyzkouším a dopíšu refre.

    Taj Mahal – má tu výhodu že je kousíček od hlavního nádraží a co by kamenem dohodil na náměstí. Nikdy jsem nenavštívil, reference mám ale od známých rozporuplné. Vyzkouším.

    Větruše- Myslím, že nejkrásnější místo v UL, bohužel trpí díky Žižkově ulici. Defacto jí odřízla od světa. Dnes má restauraci již snad 4 nájemce za 3 roky. Ale každému doporučuji se na ní podívat, dá se udělat krásný pěší výlet dále na Vaňovské vodopády nebo po pevnůstkách…

    Restaurace Sahara, centrum- jen pro silné žaludky, navinulé řízky a „příjemná“ obsluha v zakouřené restauraci jistě potěší každého masochistu.

    Jinak všem příznivcům dobré tlačenky a piva doporučuji navštívit Zubrnice, hospoda u „Pernekra“. S prominutím… to je žrádlo. Luxusní. Domácí tláča, cibule…a dobře vychlazené pivo. Nádherně se dá spojit i s rodinným výletem -skanzen Zubrnice a Zubrnická museální železnice (www.zmz.cz)- natáčely se tam například „Páni kluci“ a „Rebelové“ . Překrásná je i jízda (cca 7km) drezínou po staré trati do Velkého Března , (vaří se tam skvělé pivo „Březňák“- doporučuju 12tku nebo special 14tku).
    Ikdyž jsou Krušné hory hodně poničeny, i tak mají svá krásná místa.

  6. Já žil v Ústí dlouho a je to vážně bída. Doporučil bych akorát Taj Mahal u hlavního nádraží. Všechno ostatní smrdí průserem, který také většinou proběhne…

  7. Bohužel mě práce zavála do ústecké žumpy ;(

    takže to vezmu popořadě:

    Mexická Klíše – čím dál horší, ale jde se tam najíst

    PamPam Severní terasa – jedině si pizzu tel. objednat, nechat zabalit s sebou a tím minimalizovat pobyt uvnitř

    Meduza Severní terasa – v létě dělali docela dobré saláty, ostatní bída

    Taj Mahal – zajímavá, nezklame

    Pepe Lopez – nově otevřená mexická restaurace na Mírovém náměstí. Celkem ujde, obsluha se snaží, ještě se nestačili zkazit.

    ostatní podniky kolem „Míráku“ příšerné

    Kroupovi – česká kuchyně, vaří celkem slušně, kuřácká

    Rybářská bašta Střekov – strašné

    Kovárna na hradě Střekov, za sebe mohu doporučit. Na jídelní lístek se ani nedívejte a nechte si přednést denní nabídku. Jediný podnik v ÚL, kde vás číšník uvede na místo a ví, z které strany se servíruje a z které sklízí. Vína mají z Žernosek.

    Irská na zimním stadionu, noname na fotbalovém stadionu – nebrat, hrůza.

    V širším okolí.
    Tunel Děčín – PŘÍŠERNÉ, obsluha za trest
    Výpřež Děčín – nekuřácká, vařili lépe, ale ještě stále je to dost nad průměrem
    Refugio Tisá – rodinná atmosféra, snaží se, neprudí, vaří dobře, ale chodím tam hlavně kvůli atmosféře. Doporučuji vyzkoušet.
    Fabrika Děčín – reference dobré, zatím jsem tam nebyl.

    Pokud budete mít cestu na Č. Lípu, jeďte přes Úštěk, Kravaře. V Kravařích je dobrá hospoda U Stejskalů. Sice zahuleno, ale výborně vaří domácí kuchyni. Skutečný vývar a ne masox a hlavně houskové knedlíky s houskou…

  8. Tak tu máme po víkendu pokračování:

    Restaurace Elben Arena, Povrly- zajímavé prostředí dokonale sráží místní burani pořádající soutěž v krkání a prdění, „špičková“ obsluha a jídelní lístek delší než MobiDick…Co se týče jídla, tak je to stejné jako všude… , bohužel :(

    Doplnění k Irské na zimáku: absolvoval jsem tam bohužel ve čtvrtek pracovní oběd a mohu s klidem říct následující: pokud toužíte po studeném masoxovém „vývaru“, rozvařených bramborách a smažáku sýrového typu s jetou tatarkou, tak vřele doporučuji.

    Nejhorší je, jak tu napsal PD, když má člověk srovnání. Pracuji v Praze, tam je kam zajít. V UL doopravdy raději nikam nechodit :(

  9. Grand Restaurant ( UL, Na schodech) se snaží o náročnější kuchyni a podle mého názoru úspěšně. byl jsem tam několikrát a vždy spokojenost především s jídlem. Poměr cena x výkon je špičkový. Zajímavý je i pečlivě rekonstruovaný interiér (štuky, dřevěné obložení a výplně otvorů) prakticky do původní podoby milionářské vily z 1. republiky.
    Za mínus považuji webové stránky (málo aktuálních informací, chybí jídelní lístek s cenami) a obsluhu, která se tváří trochu moc nóbl.
    Jednoznačně doporučuji, pro bázlivé třeba je na kafe a dezert.
    Nevhodné na rychlý oběd – není to fast food.

    Hotel Vladimir – v bývalé formance obědy (hotovky) ceny 55 až 70 za hlavní jídlo, 20 za polévku. Spíš tradiční (ale kvalitní) česká kuchyně. V ústeckém hotovkovém průměru určitě špička. Pozor na pití, např. malá plzeň 35 Kč.

    Koncept Allkon – naproti poliklinice, dříve Severka, později Jadran. Koncept podle mne zajímavý, kratší jídelák, pár italských jídel, pár tradičních kuřecích + jídla k pivu.
    Byl jsem několikrát v restauraci tohoto konceptu v Litvínově a italská kuchyně byla velice dobrá jak v použití originálních italských surovin, tak v jejich zpracování. V Ústí jednou na hotovce a to se nepovedlo, ale nechci po jedné návštěvě
    jednoznačně soudit.

  10. Grand Restaurant – byl jsem tam na večeři. Dojem veskrze kladný, jen na lososovém špalíčku bylo vidět, že není z čerstvého lososa, ale vakuovaného (znáte ty tmavší odstíny přes maso, jak k sobě naléhá…). Nicméně je osvěžující být v podniku, kde číšník obsluhuje zprava a ne přes stůl, kde dostanete ke kávě teplé mléko, etc… takže hodnotím kladně

    Řecká restaurace – vedle ÖMV pod skálou. Hrůza, hrůza, hrůza.

  11. Tak jsem z nutnosti a nouze, po několika letech, dorazil na oběd do bývalého Jadranu, teď snad Severka. Nic moc jsem nečekal, ale tohle byla fakt síla. Listy salátu oschlé i na ústecké poměry. Pizza dobrá, velká, tenká, ne moc mastná. ALE OBSLUHA NAPROSTO KATASTROFÁLNÍ. Takže na několik dalších let jsem vyléčen ;(

  12. Vyzkoušejte novou restauraci na klíši Doting, http://www.doting.cz

  13. oživuji téma – ústí a restaurace s dětským koutkem, kde i dobře vaří? tudíž vyloučena řecká restaurace.

  14. Řecká před cca 3 nedělemi změnila majitele. Personál ochotný, jídlo není zlé, ale extra zážitek to není. Kde je v Ústí dětský koutek vůbec netuším :( S dětmi se k nám chovali hezky a dobře vaří třeba Mediterrano. O řád lépe vaří v děčínském Tunelu a dětem přinesly pastelky a malování aspoň.

  15. vlada: o řecké jsem netušila, snad se to aspoň trochu zlepšilo, ale obecně zrovna fanoušci řecké kuchyně nejsme :-)
    tunel je osvědčená klasika, v Děčíně asi nejlepší, ale udržet tam dvouleté dítě – no nevím, leda by běhalo po schodech nahoru dolu :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.