Kančí pach u biomasa RSS

Štítky: , , , , ,

2 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. koupil jsem tento týden opět svoje oblíbené vepřové ze Sasova (http://biofarma.cz/) a narazil jsme na následující problém – při tepelné úpravě maso páchlo podobně jako kančí. kdo to znáte, tak víte, co myslím. takový ten typický štych, který se pak přeráží aromatikou láku, kořením a způsobem úpravy. jen podotýkám že maso bylo čerstvé, vakuově balené a v naprostém pořádku.

    bylo mi to divné a tak jsem zapátral a ejhle:

    http://biofarma.cz/…rm-kanecku-2

    a

    http://biofarma.cz/…746b/502.pdf (strana 9)

    nekastrovaní kanečci! v tom svém článku v podstatě přiznávají, že to tam lze rozpoznat. já jsem se teď s tím u vepřového setkal poprvé a není mi to příjemné ;) kdybych chtěl kančí, kupuji kančí.

    máte někdo podobnou zkušenost? chytl jsem zrovna dávku masa s náhodným vysokým obsahem skatolu a androsteronu, nebo jste to někdo zachytil taky a častěji? ;)

  2. a ještě malá poznámka:

    maso je naštěstí označeno jako „maso z mladých kanečků“ hned na obalu tj. je možno se snad pro příště vyhnout.. ;)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.