Jamie Oliver na TED.com RSS

Štítky: , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Garr Reynolds na svém blogu http://www.presentationzen.com doporučil TED video od Jamie Olivera: Teach every child about food

    Doporučuji ho i já. Je sice trochu afektované, ale stejně stojí za zhlédnutí.

    http://www.ted.com/…_oliver.html (pouze v angličtině)

  2. už jsem na to koukal, díky, moc fajn. kvalitou přednášky je asi lehce pod průměrem tedu, ale i tak fajn.

    navíc > http://www.tedprize.org/ !!! :) je ted prize winner 2010!

  3. Taky jsem to pred nekolika hodinami shledl. Souhlasim ze kvalita a informace jsou podprumerne. Porad dokola omila to same. Anebo jsem ocekaval vic, nevim.

  4. Je pravda, že Jamie je pod průměrem ostatních TED videí. Myšlenka je to zajímavá, škoda, že ji nepodal lépe. Na druhou stranu, zkušenostmi a věkem se ostatním řečníkům asi taky nevyrovná.

  5. Par odborniku zde vyslovilo sve nazory na vystoupeni Jamie Olivera na konferenci TED, bohuzel nejsen si jisty, jestli vetsina ctenaru vi o co jde.
    TED (Technology Entertainment Design) http://en.wikipedia.org/wiki/TED_(conference) (v anglictine) je soukroma non-profit nadace, ktera porada konference na libovolna tema korelujici s TED. Kazdy recnik musi vyslovit sve prani, predlozit plan a specifikovat potreby, na to ma 18 minut, bez ohledu na to jake misto zaujima v zebricku celebrit. Od roku 2005 do 2009 se udelovaly tri stotisicove ceny (samozrejme v dolarech) na realizaci prani. Od letosniho roku se udeluje pouze jedna cena a tu ziskal Jamie Oliver. Jeho prani volne prelozeno: vzdelavat deti o jidle, inspirovat rodiny aby zase zacaly varit, umoznit lidem kdekoliv bojovat proti obezite. J. O. je lepsi entertainer za sporakem nez recnik na velkem foru. Jeho prani stoji za uvazovani.
    Ja se divam v nasi kafeterii co si spoluzamestnanci nosi k obedu, krabicky procesovaneho jidla, a ti nejvetsi machri si v pondeli daji pizu od nedelni vecere ohrat do mikrovlnky.
    Pak prijde mesic kveten kdy populace navlekne T shirts a sortky, a v tu dobu si uvedomim ze i treti bod Jamieho prani je naprosto spravny.

  6. D man:

    TED sleduji od spuštění, odkazy na přednášky najdete většinou v odrobinkách nebo i v článcích TEDem inspirovaných („foix gras“ + Dan Barber), tak snad to už pár lidí pochytalo ;) mimochodem . v Praze loni proběhla první lokální mini verze TED – TEDx Prague > http://www.facebook.com/tedxprague

    ad průmyslově zpracované jídlo – imho teď jenom platíme cenu za to, že jsme vytlačili vaření z denního rytmu a že jsme zapomněli nakupovat základní suroviny. celou jednu část života (obstarávání a připravování jídla) jsme přenechali na někom jiném a teď se divíme, že to moc nefunguje a jaké jsou následky.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.