Sushi v Praze RSS

Štítky: , , , ,

120 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zatím jsem byla pouze Cuketko-teoretik (stránky přečtené tam i zpět =o) . Chtěla bych využít fóra a zeptat se -
    Kam chodíte v Praze na sushi?Kde se podle vás dá najít sushi s dobrým poměrem kvalita/cena?

  2. Já před pár dny vyzkoušela Sushi Bar Sakura a jejich happy hours a můžu jen doporučit. Cuketka o nich hodil zmínku na PragueOut (http://www.pragueout.cz/…/sushi-praha) a něco jsem sepsala na blogu (http://www.copywriterka.cz/…kouzlit.html), určitě zajděte!

  3. Elenloth:

    všichni (o.k. – většina), kdo měli suši v japonsku nebo i venku v US, vám řeknou že tot ady nemá cenu – je to drahý a cenově se to nedá srovnat.

    jedná se tedy vždy o nákladné experimentování s nejasným účinkem :)

    z nepřímých referencí mám, že na vysoké úrovni a ne uplně šílený cenově je GOZEN: http://www.gozen.cz/ prý jsou rozjetí – komunita i milovníci suši je zbožňujou.

    + jak výše uvedla Michala, v Praze se vyplatí chodit skoro jen na obědová menučka, to se ty ceny dají trochu snést. Sushi Sakura se mi zdá ale poslední dobou šlo dolů – srvírovali maki susho s konečky, rozchlípené, Planet Sushi zase podrahlo (včetně vedlejšího TGI)…

  4. Koukám, že v Gozen nemají otevřeno přes oběd v pondělí a úterý, docela by mě zajímalo, z čeho to vyplývá.
    Jinak ty sushi konečky jsem v Sakuře kontrolovala vzhledem k tomu, že jste to zmiňoval v článku na PragueOut a naše sushi bylo v cajku:-)

  5. asi si dávaj pauzu, netušim. možná z důvodu dodávky ryb. není to tam tak levné jako v sakuře, ale v gozenu si zase moc nehrajouna ecnonomy class. sushi set za 500,– (2 lístky do kina + popcorn s colou) myslím ujde :)

  6. pokud jde jen o zkousku za levno, zkuste all you can eat v palladiu s ezabavnym konceptem jezdicich talirku. znam z vidne a usa, kde je to sice nekde jinde, ale pojizdne pasy s jidlem me proste bavi:) nicmene sushi je tam malo druhu a neni nikterak oslnive. nic pro znalce…

  7. Já si sušhím sám – je to prčha :D

  8. homi:

    ale můžete se kochat tím pásem + děsit se z toho že se vám do pásu zasekne ruka a celého vás to vcucne, pás se zasekne, plexisklo prdne a bude haló :))) gogogog makakiko!

    David:

    no v Česku skoro nej varianta ;) je to alespoň prča. dělal jsem asi 3× vždy jsme se u toho neskutečně pobavilii :) šoulení, plácání a krájení :) jaja

  9. Michala: V Sakuře jsem byla, ty polední menu jsou fajn (konečky jsme neměli). Poté, co jsem skončila školu na P6 a teď pracuju na P4 je to na oběd trochu zruky :o(
    Homi: koncept jezdícího pásu je vtipný,ale to sushi tam mě právě od pohledu moc nezaujalo
    David: No já jsem svému příteli dala k narozeninám kurz přípravy sushi a co myslíte – není schopný si celý rok domluvit termín.

    V Gozenu fungujou obědová menu i přes víkend? Alespoň tak jsem to pochopila z jejich stránek.
    A co si myslíte o Sushi-pointu? Zkoušeli jste někdo jejich nedělní brunch?

  10. ste mě na tu sakuru tak nalákali, že si tam zítra schválně zajdu ;) ej ale pravda že to kompenzuje tak ultra konkurenční cena, za tu je to fatk příjemné a naprosto bez nějakého "řešeníů co za kolik…

    gozen netuším, byl sjem přes víkend, doporučuji vytelefonovat – jako ostatně vždy! :)

    sushi-point míjím, netušíjm proč, možná mě nelapá ten jejich marketing a přítomnost v shopping parcích (jsou to oni doufám)

  11. v praze si můžete koupit suši,u nás ve žďáru nad sázavou si můžete dát leda tak šušni ,–)

  12. tady to nebylo spatny http://www.nagoya.cz/

  13. jednoznacne Yami sushi (Masna ul.), o jejich kvalite svedci i to, ze tam maji skoro porad narvano…

  14. michellle:

    stydím se, protože slyším prvně!!!

    podle Seznamu se to navíc tváří jako pobočka Hanabi Hibachio House :) a tam se mi líbilo… půjdu to omrknout, díky za tip! :)

  15. Tak sem pak hoďte referenci jo?:)

  16. určo ;)

  17. A může u nás být kvalitní Sushi za slushné peníze? Podle mě to pramení z horší dostupnosti čerstvých ploutnatců a také z exkluzivity tohoto druhu restaurací… je jich málo a ty co jsou, tak na to můžou hřešit a napálit ceny. Každopádně ohledně sushi jsem nepopsaný list… v Praze se moc neukážu a když jsem na Hluboké zahlédl v jedné restauraci sushi akci, nesebral jsem dostatek odvahy jít někam, kde obvykle smaží kuřecí plátky s broskví na syrovou rybišgu.

  18. A může u nás být kvalitní Sushi za slushné peníze?

    nemůže :)

    proti sushi barům ale nic nemá, přije mi to dost zábavné i tak – jednou za čas :) když kolem toho přidají zajímavé kousky z japonské kuchyně, může to být fajn :)

    jerstli jste do sushi alespoň torchu zanícený a chtělo by s vám si všechno sehnat, naučuit se postupy, tak to máte doma v téměř stejné kvalitě a o kus levněji…

  19. kvalitni sushi – slusne penize?

    dovolim si oponovat, muze…nedavno jsem tady zminovala yami sushi, ktere navstevuji, lososove maki za 85 ve meste jen tak nesezenete. o kvalite nema cenu mluvit, clovek musi vyzkouset. mne se na nich nejvic libi, ze tam maji originalni kuchare (vsechny).

    a priprava sushi doma? levneji rozhodne ano, „v temer stejne kvalite“ nikoliv…

  20. michelle:

    ok, zajdu se podívat :) byl bych moc rád kdyby byli co k čemu. moc děkuju za tip!

    ad domácí výroba:

    levněji i ve stejné kvalitě ano. píšu pokud máte zájem, seženete si suroviny a naučíte se techniku. nezmanená to že si někdo v makru koupí pytlik mražených ready to serve sushi rybek, balíček s řasama, rýží a sojovkou a bude to dělt podle receptů z Vlasty. to pravdu ne, to se shodneme ;)

  21. Na Yami sushi už jsem taky slyšel chválu, snad budu mít čas se tam vypravit. Ještě mě překvapily kladné ohlasy na nějakém slovenském blogu na Sushi koutek v obchodním centru v Letňanech. Navzdory tomu, jak to tam vypadá, je prý sushi velice dobré.Byla jsem tam jednou se podívat,ale nechtělo se mi věřit, že za ty ceny a v tom prostředí (typická jídelní část v obchodním centru) budou mít čerstvé ryby, tak jsem to neriskovala. Byl někdo odvážnější?
    I když když si vzpomenu jak vypadala sushi „restaurace“ v Londýně, kam jsem občas zašla – normální bufet, fakt nic lákavého na pohled – tak na odnesní domů by to nemuselo být špatné.
    Ještě jsem našla tohle http://www.tamura.cz/tamura.html
    stránky jsou strašné,ale sushi za neuvěřitelné ceny.

  22. Zdravím všechny nadšence, jedlíky a pokušitele SUSHI. Vzhledem k tomu, že na netu jsou informace o sushi barech, restauracích, kurzech a cateringu, ale i e-shopů apod. roztříštěné, tak jsem pro Vás založil stránky http://www.e-sushi.cz. Na těchto stránkách naleznete vše o sushi a na jednom místě. Tak dobrou chuť a vítejte!

  23. zajímavý link, díky :) nebojte se, ve fóru nemusíte spamovat u dalších sikuzí, možná by bylo lépe založit webusamostatný thread v sekci média! ;)

  24. Pan Sushi spamuje zřejmě, kde to jde, měla jsem jeho odkaz pod oběma články o sushi na svém blogu:/

  25. Pokus o report ze včerejší návštěvy Yami Sushi tady:
    http://www.copywriterka.cz/…shi-bod.html
    Pro líné – určitě do Masné na sushi skočte, není to tam vůbec drahé.

  26. Kdo na to má, nechť navštíví Samuraje, myslím v Londýnské. Kdo na to nemá, nechť navštíví Hanil na Jiřáku (vedle VŠE, té cihlové). Hanil provozuje korejská famílie, mají tam i normální sushi za super cenu, vaří většinou korejci, obsluhujou taktéž. Jídlo má velmi dobrou úroveň, ceny jsou normální, suroviny čerstvé. Je dobré si udělat reservaci. Prostě lidová jídelna, dokonce tu pouštějí korejskou TV, hlavně telenovely jsou super s anglickým titulkem .o)

  27. Gastronaut:

    Samurai je fajn :) na Hanilu se ale neshodneme :) typická korejsko-japonská směska jakých je v Praze povícero, navíc předražená. pokud jde o suši – jsou lepší místa, např. Gozen

  28. no to je možné, od jisté doby sushi moc nejím (co mi zaskočila živá chobotnice v krku) a tak si dávám doma jenom zázvor, ředkev, nudle nebo miso. Gozen je levnější? no tak to je dobré, to se tam půjdu rád podívat, asi už jsem trochu mimo, mě Hanil přišel celkem levnej.

  29. neříkal jsem levnější, říkal jsem lepší! :) navíc snahu korejčanů přimontovat si tam vždycky i suši nepodporuju

  30. no a co by tam pak chudáci prodávali? jeden druh polévky a psa na šest způsobů .o)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.