Finger food RSS

Štítky: , , ,

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Máte nějaké nápady na finger food po česku?

  2. a toje zajímavé téma :) pojďme si rovnou zakázat švestku ve slanině naloženou ve slivovici a pojďme brainstormovat :))

  3. Právě tu u monitoru snídám kynutou Bramborovou buchtu, rozřezanou na proužky (fingers). Pekl jsem včera k večeři.
    Recept jsem získal právě zde u Cuketků a dodatečně bych chtěl autorce, jejíž jméno jsem si bohužel nepoznamenal, poděkovat.

    Pro připomínku, návod začíná: „Nakrájíme uzeninu na kosticky, na pánvi vypeceme tuk a zustanou nám škvarecky. Použila jsem ceský uzený bok, abych byla „lokální“, ale priznám se, že nejvíc mi chutná schwartzwaldská šunka z Kauflandu…"
    Senk jů very mač jang lejdy!

  4. No, ve stádiu nápadu se zatím nachází šunka v křenovém aspiku, smažené bramborové minitaštičky plněné kysaným zelím a uzený pstruh s brusinkou.

  5. Nudlicky kureciho nebo veproveho (asi tak 1×5 cm) obalenych v trojobalu a osmazenych jako rizek. Nebo topinky s tatarakem, opet nakrajeny na „jeden a pul sousta“.

    Byl jsem na fajn prednasce minulej rok, par fotek:
    http://www.flickr.com/…1410/detail/

  6. Onehdá jsem dělala takový praštěný večírek na oslavu Elvise. A mimo jiné jsem dělala zapečené mini toastíky plněné burákovým máslem a banánem a pak malé domácí hamburgery, spíš hamburgříky, upekla jsem na to i malé bulky. Ty mini hamburgery měly velký úspěch. Toasty s burákovým máslem zase byly velkým překvapením pro spoustu zúčastněných, protože do té doby burákové máslo třeba ani nejedli.

  7. aby to bylo do ruky a zároveň české… malé bramboráky, pečené taštičky plněné uzeným nebo zelím, bramborové placky se sádlem nebo s povidly, Boží milosti, jihočeské zelňáky, vcelku pečené syrovinky, vdolečky s povidly, smažené houbové řízečky, chléb se škvarky, smažené řízečky z jater, …

  8. Ze zkušenosti vím, že velmi rychle se stolu mizí na tvrdo vařená vejce, půlená, kde žloutek byl utřen s něčím, nastříknut zpět, plus nějaká jedlá ozdoba.
    Jak je to ryze české, nevím. Moje česká máti to dělávala. Moje anglická maželka to vyrábí ochucené curry práškem.

  9. U nás mizí cokoliv 8))) Ale plněná vajíčka spolehlivě v pořadí (dle dochucující ozdoby, náplň je stejná): brusinky s vlašským ořechem, pralísky, černá oliva s parmezánovou hoblinkou, sušené rajče s bazalkovám lístkem, sardelové očko. Pozn.: Pralísky jsou malé pralesy z kyselé okurky a petrželky, které vymyslela a realizuje moje dcera.

  10. Co jsem měl možnost ochutnat a plánuji vyrobit doma, ale nemám recepty.
    Sanbousek Lahme
    Taštičky plněné mletým jehněčím masem, cibulí, piniovými semínky, smažené
    Sanbousek Jibneh
    Taštičky plněné sýrem a mátou, smažené

  11. re 10: Mleté jehněčí z lučin, kde hučí voda, piniová semínka pouze z borů, co šumí po skalinách, doufám!
    Viz původní otázka č 1. :-)

  12. Jistě jak jinak :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.