Morkova kost - v Praze RSS

Štítky: , ,

21 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. ahoj, měla bych dotaz ohledně morkové kosti – resp. situace je taková: přítel mi nějakou dobu básní o tom, jak jako malý jedl morek, a já bych mu chtěla udělat radost, takže ji sehnat :-). Bohužel jsem v téhle oblasti naprosto neposkvrněná. Přečetla jsem si cca rok starý cuketkův článek, že se dají sehnat v makru a globusu, nemáte tip na nějaké pražské řeznictví, kde řeknu tohle kouzelné heslo a bude to? :-)

  2. Občas mají v řeznictví Kosina v Kaprovce, Praha 1. Vepřové…

  3. V řeznictví, co je mezi Arbesákem a Švandovým divadlem. A také u nás v řeznictví v Dejvické ulici jsou občas k mání. Pak je ještě spolehlivé řeznictví vzadu na Tyláku.

  4. venika:

    tak zrovna včera jsem poprvé testoval nový eshop s masem jehnecimaso.cz

    v první objednávce jsem měl právě několik kilo telecích kostí, mezi nimi pár pěkných s morkem ;) cenově mi to přijde OK a mylsím, žebyste se s nimi domluvila i na vyloženě morkových kostech. s kostmi i ostatními věcmi v nabídce (telecí ossbuco, jitrnice, baby kuřátka) max spokojenost! ;)

  5. Ach jo, já si zase připadám jak někdo na pustém ostrově…další skvělý obchod nad jehož stránkami se mi spouští Pavlovův reflex,který ovšem nevozí jinam než do Prahy.Chtělo by to větší samostatnost západních Čech,aby se z Plzně stalo také hlavní město republiky Západočeské :-) Takže to už jsou čerstvé ryby a teď ještě navíc jehněčí za velice rozumné ceny…nemám rád Pražáky :-))))

  6. Teda ten e-shop vypadá vážně dobře. Acho jo :(. Nevíte někdo o něčem takovém v Brně?

  7. Katy, tak jsem se chtěla zeptat na to samé, my v provincii jsme oproti Praze o dost ochuzení.
    Ovšem „hovězí maso plemene Šarole“ mě víc než dojalo. ;-)

  8. 7: Na to plemeno jsem taky koukal a chvíli mi trvalo, než jsem to rozluštil (-:
    Jinak naopak to platí taky, jsou podniky, které mi v Praze chybí a Brně jsou – třeba taková Avia nebo rybárna pana Šopíka, takové bych si nechal někde tady v okolí líbit.

  9. Někdy mívají kosti v řeznictví Robertson u nás v Nuslích. A pokud vím, mají pobočku ještě v Dejvicích. Nebo se zkuste zeptat u vašeho řezníka. Třeba překvapí a sežene.

  10. Morkové kosti mají také v řeznictví v Podolské ulici, blízko Podolské vodárny. Nejlepší je vydlabaný posolený morek na krajíci chleba…mnam!

  11. 9: Robertsonova pobobčka v Dejvicích má u masa výběr o dost menší, než ta nuselská (u nemasných produktů je to naopak). Že by tam měli morkové kosti bez objednání bych se dost divil, na objednávku by to ale možná šlo.
    Jinak já dneska poprvé zkusil řeznictví Kšána a syn na Patočkově a podle přístupu řezníka za pultem bych řekl, že nebudou mít problém je minimálně na objednávku dodat.

  12. 8:No, my máme ale jen tohle, o moc víc tu toho není, bohužel. Snad jen ještě Bubla z Tuřan, ale toho tutláme, aby se to moc nerozkřiklo.;-)

  13. No a ještě Tuček z Chrlic, nicméně pořád je to na úplně opačné straně města, než se pohybuju.

  14. Katy, já taky, ale zrovna Bublovy výrobky tady u nás koupím – paradoxně v obchůdku se zeleninou. ;-)

  15. morkovou kost narezanou na asi 5cm maji v kauflandu

  16. diky vsem za reakce! nakonec jsem objela asi 7 reznictvi, pricemz v 5 mi rekli, ze bud vubec nemivaji nebo opravdu malokdy, v 1 byly vyprodane (Vrsovice+Andel) a pak.. mezi Arbesakem a Svandovym divadlem na me cekaly :-). V nedeli varime! :-)
    a eshop taky urcite nekdy vyzkousim

  17. Prima! Dejte vědět, jak Vám chutnalo. ;-)

  18. Aido, který je to obchůdek se zeleninou .. jestli to tedy není tajné ;)

  19. Katy: znáte to v Kohoutovicích? Je to u horního Alberta, hned u zastávky trolejbusu, takový dřevěný stánek.Nové zboží (ale jen v omezeném sortimentu) každou středu.

  20. Tam to sice vůbec neznám, ale možná některý den vyrazím na obhlídku, zas taková zajížďka by to nebyla. Tak kdyby se v Kohoutovicích vyskytovala bloudící osoba, tak to budu asi já ;)

  21. Katy, to nemůžete minout. Vystoupíte z 37 nebo 29 (zastávka Voříškova) a hned tam to je. Ale upozorňuju, že mají jen jitrnice, jelita, prejt, uzené, anglickou, klobásy, škvarky a škvarkovou pomazánku, někdy debrecínky a sekanou, a to jen v tu středu (odpoledne), nanejvýš ve čtvrtek, pak už je vše prodané.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.