Korejské potraviny na Evropské RSS

Štítky: , , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. právě jsem odlovil pro Scuk, ale nebudu vás trápit až do dubna, kdy všechno rozjedeme a dávám tu svoje postřehy rovnou:

    Rarita a zbrusu nový úlovek na Praze 6 – maloobchod a velkoobchod s korejskými a japonskými potravinami, moje první návštěva pár dní po otevření.

    Samotná prodejna zatím působí spíše jako malý sklad, určitě se tu nepočítá s extra designem interiérů nebo nějakou vyšší kulturou prodeje. Všechno je ale pěkně čisté, úzkostlivě uklizené a s dostatkem místa. na každém výrobku najdete českou polepku s název a složením, které zhruba odpovídá – ne vždy se ale úplně trefí do noty. prodávají třeba pět druhů fermentované sojové pasty, v češtině ale mají jen jeden společný popisek (a teď babo raď!)

    Sortiment jsem prolétl jenom lehce, ale pár dobrých tipů jsem našel hned. Mají hodně dobrou zásobu nudlí ve větších baleních a za dost dobré ceny. Milovníci chilli a domácí přípravy kimchi určitě zajásají nad fermentovanou chilli pastou (gochujang, půlkilovka za 89Kč!!) a velkým balením sušeného čili ve vločkách. Hned jsem vzal i rýžový ocet (0,5l za 29 Kč) a na zkoušku a do receptů z kuhařky Momofuku i dva druhy fermentované sojové pasty doenjang (0,5 kg podle druhu cena 50–80 Kč). Všechno v orig balení, s dovozem přes Německo a se solidním datumem spotřeby. V mrazáku jsem ještě nabral rýžové knedlíčky (600g 85 Kč) a hodně hodně jsem váhal, jestli nezkusit některou ze sušených řas. Jejich spektrum je tu neuvěřitelně široké a řekl bych, že i za velmi dobré ceny (třeba nori na sushi a kombu). Obecně všechno tu mají ve větších praktických baleních, třeba „natural brewed“ sójovky v litrovkách za ceny pod 100 Kč.

    Problém je tu ale určitě s domluvou – personál nemluví česky a ani se o mě v prodejně moc nezajímal, proběhly jen nějaké lehké záblesky angličtiny doprovázené posunky. I účtenku jsem dostal popsanou v korejštině, zato se mi u každého výrobku dostalo poslechové lekce v názvech jednotlivých výrobků.

    Dobrý zdroj surovin pro korejskou a asijskou kuchyni vůbec za velmi dobré ceny. Předtím, než vyrazíte, si ale určitě přesně nastudujte, co budete kupovat.

    adresa: Evropská 92/643 Praha 6

  2. Děkuji za vyčerpávající info. Krámek určitě brzy navštívím, mám to kousek ;-)

  3. se solidním datumem spotřeby.

    jsem to ale lumen. datumem si asi nechám patentovat!! ;)

  4. 3: Brňáci Vám rozumějí – máme tu OD Centrum a nikdy nikdo nechodí nakupovat do Centra, ale zásadně do Centrumu. ;-)
    Ale ten korejský obchod – to zní opravdu dobře. Vy se v té Pze máte.

  5. Doporucuju este korejskej obchod (korean mart) v Gorazdove 3 u Palackeho namesti v Praze..
    Ty velky baleni Gochutgaru (ty nahrubo mlety cilipapricky) maj svuj vyznam, korejci sezerou kimchi strasne moc, a toho „prasku“ je tam mraky. I u me nekorejce se moc dlouho pulkilovy baleni neohreje. Snazim se uz docela dlouho od kamaradky korejky naucit kimchi jak ho dela jeji maminka, je to takova mala alchymie. Kuchyne je pak cela od rybi stavy a chilli, ale stoji to za to:)

  6. Tak jsem tam vyrazil, včera i dnes a nakoupil toho docela dost. Pan prodavač, ač jazykově nevybaven, je velice milý chlapík, snažil se všelijak poradit, nakonec také volal malé dceři, která vládne česky. Byla tam i paní manželka, která zase trochu anglicky. Koupil jsem skvělý čaj yuzu, vypadá to jako zavařenina, po zalití horkou vodou skvělé! Dále sojovka, chilli vločky, pastu taeyngcho etc. Když jsem tam byl dopoledne, pán řekl, že odpoledne bude kimchi. Dostavil jsem se tedy a kimchi ještě nebylo. Pan prodavač nasedl bleskově do auta a za 10 min. se vrátil s plnou bednou vaniček. Jen cena, 200kč za vaničku, trochu to ve mně hrklo, ale za ten výkon jsem to koupit musel.
    to honzavi: podělte se o recept, ono jich je na netu hodně, jeden se nevyzná a člověk se alespoň přiučí :))

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.