Grosseto a Louvre: dvakrát chvála RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

15 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Rád bych pochválil Pizzerii Grosseto na Vinohradech. Při mé sobotní (20. března 2010) návštěvě jsem byl velmi spokojen. Začne to už velmi praktickým systémem uvádění ke stolu (a prosím není to žádný diktát, ale v duchu „bude vám tenhle stůl vyhovovat?“). Pokračuje se usměvavou (a jako muž musím dodat, pohlednou dámskou) obsluhou, které nelze nic vytknout ani co do rychlosti, ani co do profesionality. Také jídlo bylo vynikající (pappardelle con funghi e salami piccante). Doufám, že od 1. července přejdou na zcela nekuřácký provoz, protože kuřácký prostor není od nekuřáckého stavebně oddělen a při troše smůly vám někdo od kuřáckého stolu může „čadit“ rovnou pod nos (tentokrát jsem měl štěstí).

    Druhá pochvala směřuje na Národní třídu, do Café Louvre. Příjemná paní v šatně. Výborné polední menu. Obsluha, která přesně dokáže odhadnout, kdy obsloužit a kdy nerušit (při četbě, v rozhovoru apod.); ano, měl jsem zase štěstí na neobyčejně půvabnou servírku. Detail: papír a obyčejná tužka na každém stole (praktické!). Nekuřáci jsou bohužel, pominu-li jídelní část vlevo od vstupní haly, vytlačeni do samostatné místnosti, trochu izolováni od toho pravého kavárenského provozu. Uvítal bych, pokud by to bylo naopak: kuřáky nasměrovat do dnešního nekuřáckého salonku a velkou kavárnu „předat“ nekuřákům. Cafe Louvre – místo všech vašich schůzek. Nikoho nadarmo.

  2. Café Louvre je už od svých začátků (tedy myslím těch „porevolučních“ jako Gany's, ty původní nepamatuju) moje asi nejoblíbenější kavárna v Praze. Poté, co jsem se před pár lety stala nekuřákem, bych klidně tu kuřáckou a nekuřáckou část taky vyměnila (ta nekuřácká místnost je děsná), ale je to snad jediná restaurace, kde mi to kouření nevadí, protože mi připadá, že to do té kavárny prostě tak nějak patří. Moc často tam nechodím z časových důvodů, ale zavedli jsme si tradici, že tam přibližně dvakrát do roka chodíme na snídani, dáme si třeba tu velkou francouzskou nebo kovbojskou a jíme to celé dopoledne, to je bezva. Dorty jsou tam taky vynikající. Jediné co mi tam vždycky připadalo slabší, byly právě jídla, když jsem tam byla párkrát na obědě, tak mi jídlo vždycky připadalo nic moc, tak jíst tam nechodím, ale jako kavárna u mě na prvním místě.

  3. Café Louvre má krásné prostory, bylo snad jedno prvních, kam se dalo zajít na snídani, ALE káva Julius Meinl opravdu moc dobrá není (mají prý skvělou čokoládu, ale tu nepiju), v jídle jsou nekonzistentní – jak na houpačce, a občas musíte číšníka vysloveně ulovit… Takže pokud jste na Národní třídě, kouříte a chcete si na chvilku sednout v hezkém prostředí na kafe za vcelku slušnou cenu, proč ne, ale jsou i lepší kavárny.

  4. 3. Skvělou čokoládu bohužel nemají. Je to takový spíš čokoládový pudink. Samý škrob. Takže už ji tam taky nepiju.
    Ale dortíky mají výborné, to je fakt.

  5. Louvre je skvělá kavárna, jen tam člověk nesmí chodit na kafe a na jídlo – oboje příšerné :).

  6. S chválou Grosetta můžu jenom souhlasit, dnešní večeře byla velmi příjemná. Milá a pozorná obsluha, jehněčí s grilovanou polentou bylo výborné, salát s gorgonzolou, oříšky a cukrovým melounem taky a tiramisu nedovedu nepochválit, protože pro to já mám slabost ;). A ceny na centrum Prahy velice přijatelné. Vřele doporučuju

  7. Že bych zkusil tentokrát jiné Grosseto? Nedávno jsem byl v dejvické pobočce a nijak nadšený jsem nebyl.

  8. Já tedy nebyl zrovna 2× nadšený ani z 2–3 návštěv na nám. Míru (to už se mi skoro zdála lepší ta pizz.na opačné straně náměstí). Řekl bych takový Trabant: uspokojí, ale nenadchne. :D Tedy, ne že by to byl totální prů.....švih, ale určitě jsou v Praze lepší picéryje. Nebo jsem měl vždycky smůlu, že kuchař zrovna neměl den.

  9. 4: Ja tam byl na cokolade minuly tyden a byla moc dobra, zadny pudink a uz vubec ne skrob. Verte mi, ze pudinkovou poznam, protoze ji maji snad vsude jinde.

  10. 8: při tý mojí návštěvě v Dejvicích byl totální průšvih jenom kafe a voda (kohoutkovou prostě nedávaj, ani na naředění džusu do půllitru a balenou zase já prostě nepiju) pizza lepší průměr a dezert dobrej.

  11. My z dejvického Grosseta kupujeme jenom pizzu „přes ulici“ – objednám cestou po telefonu, v určený čas přibrzdím před Grossetem, zaplatím objednané, počkám max. 2 minutky a ještě horkou pizzu sníme doma z krabice. Pizza je dost slušná, ale pravda je, že neexperimetujeme s druhy. Jak říkají děti – jedna masová, jedna sýrová 8)))

  12. RenataE: a která je která? Já měl sicilianu a bylo to tak, že těsto i přísady velmi dobrý, ale nemuseli na mě tak nemístně šetřit ančovičkama a kaparama, kdybych chtěl mít většinu pizzy jen s rajčaty a mozarellou, objednám si Margheritu bez bazalky.

  13. Carpacio a quatro formaghi. Možná už nás znají, ale pochutnáme si vždycky 8))) U masíčka vždy dotaz na stupeň a protože rádi medium, vždycky to klaplo 8)))

  14. Z mych zkusenosti je pizza v Praze bezkonkurencne nejlepsi v Giallorossa v Jakubske ul (z Vinohradske uz je horsi). Grosetto znam jen z Nam. Miru a prijde mi prumerna.

  15. RenataE:díky za tipy. Quattro Formagi je pro mě nepoužitelná kvůli plísňovým sýrům, ale kdybych někdy chtěl pizzu sebou, tak to carpaccio určitě zkusím, ta zní dobře.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.