Víte o funkčních tržnicích a trzích (hlavně mimo Prahu)? RSS

Štítky: , , , ,

26 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Prosím pomozte ;) Dávám si dokupy seznam všech míst, kde nakoupit ovozel přímo od farmářů. Co zatím vím:

    Ostrava

    1) Černá Louka http://www.cerna-louka.cz/…rie/trznice/

    1. náměstí SNP Ostrava Zábřeh

    Praha

    1) Pražská tržnice – hala 22,

    1. nově dejvické farmářské trhy – kulaťák

    Brno

    1) Zelňák

    Zlín

    1) u zámku?

    Pokud máte jakákoliv nová místa a detaily o jejich umístění, srotimentu a otevírací době, pište to sem ;) Díky

  2. Nemám úplně aktuální informace, ale od nepaměti fungují sobotní (nejenom) ovozel trhy na Valdštejnově náměstí a v Husově ulici v Jičíně.

    Aktuální situaci je asi možné prověřit třeba zde:
    http://diskuze.jicin.cz/viewtopic.php?…

  3. Z loňska si pamatuji na pár zeleninových stánků v Plzni před pedagogickou fakultou. Pokud se tu nenajde nějaký Plzeňák, který by to potvrdil, zadám úkol mámě, až tam pojede přednášet.

    V Praze by něco mělo být ještě stále na Pankráci, ale to nechám na Pivli a dalších, kdo to tam mají zmapováno podrobně.

    V Brně Aida upozorňovala na Slovanské náměstí s tím, že by tam měla brzy začít sezóna.

  4. Nevíte někdo jak vypadají sobotní trhy na náměstí v Berouně? Jsou to jen Vietnamci s hadrama nebo by se dalo koupit i něco rozumného?

  5. Hradec Králové: léta letoucí se drží trh na náměstí 28.října (před „malým Tescem“ na cestě od vlakového nádraží). Dají se tu koupit přímo od pěstitelů brambory, cibule, česnek, vejce, mák, ořechy, bylinky, kytky, sazeničky… Není to ale striktně omezené jen na pěstitele, jsou tam i „pouze prodávající“ s banány a jiným dovozovým ovozelem (dovozový ovozel…to je skoro jazykolam, zkuste si to parkrát přeříkat..:)

  6. 3. Trh na Chodském náměstí u pedagogické fakulty opravdu funguje. Jen je třeba tam nakupovat uvážlivě, v sezónně je tam sice možné koupit produkty od zahrádkářů, sazeničky, bylinky, ovoce, zelenina, ale jsou tam i stánky s pomeranči a banány.

  7. #4. – v Berouně to celkem fungovalo (ovoce, zelenina, bylinky, sazeničky), ale je to pár let a taktéž by mě to zajímalo. Bylo to tedy vždy promícháno s textilem.

  8. Liberec: I po likvidaci kryté tržnice několik statečných od jara do podzimku přešlapuje na parkovišti za ČSOB. Je to tak půl na půl pěstitelé z Čech a Polska a přeprodejci zboží z velkoskladů. Dá se to rozlišit. Zelenina, ovoce, kytky, sazenice, podle sezóny.

    Co kvituju s povděkem je český modrý paličák neskutečné síly, i teď. Eště ho mám schovanej :-)

  9. Tak tržnice na Husitské (alias Slovaňáku) v KrPoli zatím nefunguje, ale od května prý už zas bude, zjišťovala jsem to dnes na ÚMČ.

  10. add beroun: co se týče "hrnčířských trhů jaro-podzim (2 velké akce) tak minimálně na podzim je tam docela dobré v rámci možností – nejen nádobí do domu – ručně dělané téměř cokoli – keramické misky, hrníčky, talíře…

    přidružená „výroba“ spočívající v sýrech a hlavně českém česneku není vůbec špatná (resp. nechá se)

    ale jsou to primárně hrnčířské trhy :-)

  11. 10: samozřejmě bylinky, koření, kytičky a podobné kuchyňské doplňky jsou a fungují

    hlavně je super to nádobí – masivní keramické pečící věci atd… případně jsou tam výrobci takže není problém domluvit „atyp“ :-) tvarový, barevný…

  12. 10, 11: ty hrnčířský znám a jezdím na ně pravidelně, ale právě by mě zajímalo, jak tam fungují ty pravidelné středa-sobota trhy, jestli je na nich i něco jiného než hadry

  13. Tak v Brně je to teď špatné. Zelný trh je rozkopaný, takže je tam sotva polovina stánků co obvykle. Na Slovanském náměstí už prodával pán brambory, jabka, petržel aj. z domoprodukce. Brambory má dobrý :-)

  14. Objeveny další trhy – 5. 6. v Chlumanech, objeveno přes FB stránky Českých farmářských trhů:
    http://www.chlumany.cz/

  15. Každou neděli trhy v Rudolfově. Zatím se rozjíždějí, ale chtějí fungovat až do podzimu. Momentálně k dostání sazenice, zahradní a pokojové rostliny, omezený výběr ovozelu, vejce, i křepelčí, králíci, med a proutěné výrobky: http://www.burzy-trhy.cz/cz/ftrh.php?…

  16. Není to úplně trh, ale dnes jsem otestovala v Pardubicích plácek u Galanty – zeleninu a sazeničky tu prodávají lidé z Chotče, měli zelí, kapustu, ředkvičky, cibule i jarní cibulky.
    Mám i foto: http://yfrog.com/0iimg0012djj

    Jinak můj špion (babička:) říkala, že podobné místo je i na Dubině, takže to pojedu okouknout příště:)

  17. 13: Slovaňák už běží, zatím tam mají hlavně přísady – rajčata, papriky, kytičky, bylinky.

  18. Ve vlákně k článku o Klánovických trzích jsem přidala informaci o nových trzích v Průhonicích (první 19.8.) – doufám, že se chytnou stejně jako klánovické a budou fungovat nejen do konce této sezóny, ale i příští rok.

  19. Minulý víkend se konaly farmářské trhy v Hradci Králové a pro velký úspěch se opakují i tuto sobotu 9.10., od 8 do 12 h na parkovišti u Adalbertina (třída ČSA).
    Jinak klasický trh u malého Tesca (nám. 28.října) funguje pořád (denně), ale jak už jsem zde zmiňovala, kromě pěstitelů jsou tu i stánky s dovozovým ovocem a zeleninou, takže je třeba se trochu zorientovat, než si najdete „svého“ rajčatáře, bramboráře atd. Český česnek tu dostanete hned u několika stánků, radost si tu můžete udělat taky sezonními kytkami z českých zahrádek.

  20. V Olomouci vždy byly, jsou a budou vyhlášené trhy. ovoce, zelenina, spousta květin a dají se sehnat ořechy, domácí zavařeniny a čerstvé houby v sezoně. Systém tu funguje už dlouho předtím než začalo nadšení kolem farmářských trhů povětšinou v Praze. Dá se sehnat i bio, ale je to vždy o domluvě s konkrétním prodejcem jakým způsobem má ošetřenou produkci. Doporučuju vám všem až budete někdy projíždět Olomoucí, zvláště v létě stojí za to zajít si v sobotu ráno na velký trh(ve středu je malý),je to pastva pro oči;o)

  21. Siska: kde v Olomouci ty trhy jsou?

  22. Kytka: Na Trznici, mezi tridou Svobody a Aksamitovou..

  23. Byl jste se někdo podívat na trzích v Galerii Fénix? Nějak k tomu nemám důvěru, ale asi se tam v sobotu vypravím. Jinak v Uhříněvsi trhy fungují i v zimě, každou středu dopoledne.

  24. ano, přesně jak říká Allik, kde jinde než na Tržnici;o) pokud jste z Olomouce musíte vědet kde je tady tržnice, pokud nejste místní,jmenují se tak i autobusové a tramvajové zastávky. Když si v sobotu ráno přivstanete – ideální je to samozřejmě v létě když je nabídka větší – nakoupíte za pár korun nádhernou zeleninu, přísadu na záhonky a řezané květiny. Už se teším jak tam půjdeme ulovit český česnek, z toho čínského je mi zle…

  25. dobrý den,chtěla jsem ze zeptat,zda nekdo z vas nema kontakt na nekoho,kdo porada trhy na chodskem namesti,dekuji moc

  26. v plzni:-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.