Tiramisu - oschlá krusta na povrchu RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Včera, asi podruhé v životě, jsem si dal v restauraci tiramisu. Chápu, že může být několik dnů staré, a nemusí to být jakosti na závadu, ale zajímalo by mne, zda je normální, že je na povrchu asi milimetrová mírně oschlá krusta, která se lepila na patro skoro jako sušené mléko, tedy nic moc. Nicméně nemám zkušenost, tak jsem to seškrábl, snědl, a s obsluhou neřešil. Chuťově bylo jinak slušné.
    Podotýkám, že tiramisu bylo v chlazené vitríně uskladněno bez posypu kakaem.
    Doma se tiramisu neohřeje déle než ihned po vyndání z lednice, takže jsem se s tímto nesetkal.

    Takže se táži: Je krusta na povrchu známkou nějaké stařešiny, kterou je vhodno mrštit po obsluze zpět, nebo je to normální? Případně, za jak dlouho se milimetrová krusta vytvoří na povrchu tiramisu bez posypu kakaem?

  2. mrstit po obsluze je malo :-(((( samozrejme se jedna o „stare“ tiramisu.Mascarpone se zloutky ve kterem je zamichan snih z bilku je vzdy bez „krusty“ a velice jemny.

  3. tohle uz je hazard se zdravim hostu, pokud tam pouzili syrove zloutky a nechali par dnu polezet ve vitrine …poslal bych tam COI -ku :-)

  4. Každý krém osychá, zvlášť ve vitrínách, kde je odkrytý. Nechápu, proč bylo tiramisu uschováno bez kakaa. Kakao by mělo aspoň částečně zpomalit osychání. Jestli bylo chuťově v pořádku, máte velkou šanci, že nebudete mít žádné zdravotní problémy. Na druhou stranu, v restauraci nejde „jen“ o zdraví, především si jdete pochutnat. Oschlé tiramisu mezi pochoutky jistě nepatří. Příště reklamovat.

  5. Děkuji za odpovědi.Pod gumovým škraloupem bylo jinak v pořádku, ustál jsem to ve zdraví.
    Od té doby si dávám tiramisu pouze mnou vyrobené, dle trikolčina receptu.

    Pro upřesnění – jsem ringo – zakladatel threadu, jen chci mít na netu pouze jeden nick, tak jsem si vybral ten twittří.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.