Špatná restaurace? Vizitka líného kuchaře RSS

Štítky: , , , ,

21 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. V pondělí 19. dubna 2009 vychází nové číslo týdeníku Týden: http://www.tyden.cz/…_165748.html
    s gastro tématikou. Divinis ohodnotil Miroslav Macek.Titulek: Tak takhle ne, šéfe…
    Názory můžete psát autorce na peckova@tyden.cz

  2. Hezký článek, autorka si dala záležet, i když pro pravidelné čtenáře cuketka.cz a podobných foodblogů to nebude nic nového a neznámého. Bylo by fajn, kdyby to mělo časem pokračování.

    Hodnocení rest.Divinis od Miroslava Macka – jídlo 3/5. obsluha 4/5, prostředí 3/5, je nakonec dost laskavé. S ohledem na obsah článku jsem to čekal mnohem horší. Že by tam onoho večera vařil Babica? :D

  3. 2. Souhlasim. Taky jsem to pred chvili precetl. :)

  4. Ale aby to bývalo bylo objektivní, měli pana Macka nechat hodnotit i jiné, třeba už Týdnem recenzované, restaurace. Obávám se, že do některých podniků by pana Macka nedostali ani heverem.

  5. Dneska je recenze Dr. Macka už na netu, takže kdo chce ušetřit 40 Kč: http://www.tyden.cz/…_166360.html

    EDIT
    Z diskuze pod článkem se nedá nepoznat, že jsme v Čechách (a to nejen dle češtiny) :-/

  6. Je otázka, zda byla restaurace opravdu tak mizerná. Článek je psán hrozně zmateně a nesrozumitelně.
    Když tento pán recenzoval Maze, čišelo z recenze, jak jde problémům naproti za každou cenu, přičemž nacházel problémy i na místech, kde je ostatní ve stejném časovém období nenacházeli, respektive, kde naopak projevovali nadšení.
    Navíc, dle jednoho nejmenovaného místně spřízněného fůdblogera, se onehdá Macek & spol. snažili v Maze prezentovat coby komisaři od Michelin.
    Bohužel u tohoto recenzenta převyšují emoce nad věcností a člověk pak neví, co je pravda, a čím si recenzent pouze chladí žáhu.
    MMCH, všimli jste si, že u článku v Týdnu je zapomenutý odkaz na cuketkovy recenze? Ale míří pouze na titulku Týdne.

  7. Taková pěkná Mackovina. V Divinisu jsem nebyl, nemůžu hodnotit, ale ten text je jak projev politika, který se snaží v nablblé debatě u nedělního oběda někoho znemožnit. Je plný věcí, které jsou apriori předkládány jako negativní, ale chybí kontext a cokoli objektivního, takže v reálu toho spousta mohla být i naopak. Sklo bylo sice špičkové, ale (pro mne, pana Macka) moc těžké do ruky. Víno objednané k hlavnímu jídlu donesli jak na potvoru k hlavnímu jídlu. Líčka jsou připečená (ale přitom krásně měkká). Stůl je moc hrbolatý (kdyby byl hladký, nebyl by až moc hladký?). Sorbet je kyselý. Bramborák moc bramborový. A ještě si ve snaze blýsknout se vědomostmi pan Macek popletl literární postavy. Třeba je Divinis fakt hrozný, ale bohužel z téhle recenze to nejde poznat, vypovídá více o autorovi, než o restauraci samotné.

  8. Divinis je OK, Macek nikoliv ;)

  9. Až ho Zděnda potká, tak bude KO :D

    to ringo
    Ty odkazy směřují na titulní stranu – už hóóódně dlouho. Jsem myslel, že se rozešli ve zlém, tak proto :-p

  10. skip – tyhle „problémy“ tam jsou skutečně popsány? :D

  11. zajoch: koukněte na tu online verzi, je tam všechno až na ten bramborák, ten je od jiného klasika ;)

    http://www.tyden.cz/…_166360.html

  12. Je neuvěřitelné, že oni tu diskuzi pod článkem Macka zcenzurovali. Přitom tam dostával Macek pěkně za uši. Navíc Týden lže, že „Diskuze k tomuto článku nebyla povolena.“ Byla povolena, ale pak ji zcenzurovali. Týden tímto u mě hodně klesl.

    http://www.tyden.cz/…_166360.html

  13. Tak co? Necháme kopat do Pohlreicha aniž by bylo čtenářům umožněno ho bránit ?

    Proti cenzuře diskuze pod článkem v týdnu:
    http://www.facebook.com/group.php?…

  14. Anonym: To je snad věc každého média, jak naloží s diskuzemi, můžete si reakci sepsat třeba k sobě na blog ;)

  15. Michala aha, takže tohle je podle váš každého věc, ale moje věc není, kam píšu svůj nesouhlas s cenzurou diskuzí ?

  16. "…ale moje věc není, kam píšu svůj nesouhlas s cenzurou diskuzí ? "
    A čí je to tedy věc?

  17. ad cenzura a zrušení diskuze pod článkem
    Ještě včera to tam někdy kolem půlnoci bylo a nic zas tak hrozného jsem tam neviděl. Ale asi vadilo, že tam někteří jedinci řešili „pár Macek“, politicko-podnikatelské akvity pana Macka atd. Holt internet je taková žumpa a na každého může občas šplíchnout :D Každý má právo na svém webu či blogu určit si pravidla, jaká uzná za vhodné (doma taky nenecháte návštěvy odkládat své exkrementy na koberec). Týden ukázal, že neumí nebo nezvládne moderovat své diskuze.

    ad hodnocení
    Špatná reklama je taky reklama. Leckoho to naopak přiláká vyzkoušet a zamindrákovaní jedinci, kteří se nejsíše té debaty účastnili, by tam nešli, ať už by recenze dopadla jakkoli.

    EDIT
    Asi je to móda, ale poslední dobou jsou autoři hodnocení resturací v diskuzích pod články napadáni a urážení bez zjevných důvodů a věcných argumentů a je jedno, zda je to pan Macek nebo paní Frajtová v Týdnu nebo Petra Pospěchová z HN (iHNed).

  18. Zdenek Malinsky: Mě přijde sprosťárna vydat pomluvný článek a smazat následně diskuzi k němu, kde se většina účastníků vyjadřuje proti článku nebo jeho autorovi. Pokud tam někdo způsobil panu Mackovi literární bebínko, tak mohl týden smazat jen tento příspěvěk. Jakým právem ale smazal týden kladné ohlasy na restauraci pana Pohlreicha? To jako stačí nakydat do diskuze úmyslně pár sprosťáren, abysme přiměli redakci diskuzi, která nám z nějakých důvodů nevyhovuje, uzvařít ? To by bylo velmi zneužitelné, že?

  19. To není, žel nic neobvyklého – dělají to hovinka.cz, svazáci z nejserioznějšího bulváru lžiDNES.cz a další. Vůbec se tím netrap. Já osobně podobné diskuze čtu jen ojediněle a ještě pokud je tam jen pár příspěvků. Pak se většinou řeší kraviny a zvrhává se to k flame a off-topicu. To by pak den musel mít alespoň 34 hodin.

    Zda je článek pomluvný? Težkou soudit, třeba je Macek opravdu takový pecháček a při jediné návštěvě (třeba Pospěchová píše až po 3 pokusech – tedy aspoň to tam tak uvádí) se zrovna nezadařilo.

  20. Tak se trošku „hnuly ledy“. Nejprve reakce Z.P.:
     http://www.tyden.cz/…_167885.html

    http://www.tyden.cz/…_167886.html

    A zde odpověď M.M.na jeho novém blogu:
    http://www.macekvbotach.cz/sefe-sefe/

    EDIT
    A opět se nezapomeňte podívat do diskuzí pod články :D

  21. Dneska jsem narazil na záznam rozhovoru Těžkého Pokondra se Z.P. na radiu Frekvence1.
    Z.P. se k té negativní recenzi od Macka vyjadřuje zhruba od 8.minuty záznamu (8:06).

    http://www.frekvence1.cz/…/index.shtml?…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.