1. Zkoušeli jste někdo dělat Ginger-scallion sauce? Na netu jsem objevil dva dost odlišné recepty.Jeden spočívá v prudkém osmažení jarní cibulky a zázvoru, druhý zase (kuchařka Momofuku) ve smíchání cibulky a zázvoru za studena plus přidat nějaké další věci.Jak na to jdete vy? Máte nějaký vymazlený recept? A k čemu si tuto „omáčku“ dáváte?

  2. Dělám podle Momofuku- takže za studena. Olej používám slunečnicový, ocet rýžový, vše už teď dávám od oka a chuti. Dobrý je nechat omáčku aspoň 20 min vychladit a chutě pekně spojit. Zatím jsem použila k momofuku pork buns, pak k momofuku fried chicken (místo octo vinaigrette) a pak jen tak k rýži nebo rýžovým nudlím s nějakým masem- naprosto božské. A omáčka už taky dostala několik komplimentů. Osmaženou verzi neznám, ale asi vyzkouším- život je změna :)

  3. Zkoušel jsem omáčku dělat nedávno k nudlím a nedalo se to pozřít.Bylo to nechutně hořké a nevím kde jsem udělal chybu. Použil jsem cca 2 hrsti nasekaná jarní cibulka, 1/2 lžičky nastrouhaný zázvor, 1 lžíce arašídový olej, 1 lžíce sojovka YAMASA, 1 lžička rýž.ocet MITSUKAN, sůl, pepř. Nechal jsem to odstát cca 1 hod při pokojové teplotě. Kde může být chyba ?

  4. jhadh: Nedal jste tam na tak malé množství základních surovin až moc sojovky?

  5. Mirek: Asi příště zkusím ubrat u všeho. Napadlo mne, že možná mohla bých „chycená“ i ta cibulka.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.