smetanové sýry RSS

Štítky: ,

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Můžete mi prosím někdo poradit, jak se od sebe liší smetanové sýry? Tj. Philadephia, Buko, Gervais smetanový, Lučina, Fénix…? Jde mi zejména o použití pro pečení. Je Philadelphia skutečně jediný opravdový „cream cheese“ a pokud ano, v čem to je? V obsahu smetany, konzistenci, nebo použité technologii…? Díky moc za info.

  2. philadelphia prodavana v USA, original je full fat soft cheese, Ingredients:
    Made with pasteurised milk.
    Added ingredients:
    Stabilisers (E410, E407). Tu mrnavou ve vanicce jsem si v Cesku nikdy nekoupila, myslim vsak, ze se slozeni trosku lisi, a tak zabte me cheesecake vetsinou delam tvaroh smetana, protoze o skroby atd. navic proste nestojim, a troufam si rict, je to skvele. Na strankach luciny stoji, ze Přírodní Lučina je jedinečným sýrem, který neobsahuje nic víc než tvaroh, smetanu a špetku soli. tak asi, ja si ji mazu na chleba a dobry, no.

  3. a jinak wikipedia cream cheese, to pomuze,vetsinou:-)

  4. Diky, no na wiki jsem taky koukala, ale je to na me mlekarenska vyssi divci:) S cheesecakes teprve zacinam a zajimalo me, co je na Philly tak vyjimecneho, ze to nesvedou nase mlekarny… No ale v USA zase nemaji tvaroh :)

  5. nemaji, a chybel mi:-) phily jde teda nahradit snaz, nez tvaroh.. na labuzniku je pomerne hezky clanek, i kdyz podle me je tamejsi ciskejk jeste chudej na vajicka i tvaroh(smetanovy syr). smetany na slehani davam… nevim kolik, ale zkusim to zjistit, az budu priste pect – do pozadovane konzistence:-) a mimo syr doporucuji ctvercove bleble susenky zelene, co se tvari jako celozrnne…

  6. tento problém jsem taky řešila. Lučina je hlavně z tvarohu, žervé taky, buko jsem nezkoušela, ale koupila jsem si philly a pomazánkové máslo (složení mají téměř stejné – obojí smetana, téměř stejný obsah tuku, stejná konzistence) a porovnávala jsem chuťový rozdíl a jediný je v tom, že philly je trochu slanější (pokud teda koupíte pomazánkové máslo s obsahem soli do 0,5% – např. želetava, ale nejlepší je Laskyma). Řekla bych, že nejpodobnější phillymu :) je pomazánkové máslo. I na některých zahraničních stránkách jsem našla, že se to překládá jako cream cheese, tak bych zkusila toto.

  7. Díky moc za tipy a postřehy! Mně nejde ani tak o to Philadelphii za každou cenu nahradit, jako spíš o to, v čem – a jestli vůbec – se natolik liší od české produkce. Tvarohové sýry jako lučina jsou bez debaty určitě hodně jiné, gervais ale dělá dva typy sýrů, jeden má uvedený vysoký obsah tvarohu a druhý ne, ten jsem proto zkoušela ve věcech jako creamcheese brownies, ale je po smíchání s vejcem dost tekutý. Buko se chystám vyzkoušet, mělo by to podle složení být dost podobné jako Philly. Zastudena mi nejvíc chutná Fénix, obávám se ale, že při pečení dopadne podobně jako Gervais. Pomazánkové máslo jsem dodnes měla ve škatulce „nekvalitní náhražka“ (v receptech na česká tiramisu apod.) a jeho složení a výrobu tak asi nikdy nezkoumala … mrknu na nej, ale podezrivala bych ho z vysokeho obsahu vody (mimo jine:) Zkousela jste z nej neco pect?

  8. Co se týče toho obsahu vody, tak aspoň na pomazánkovém másle, co mám doma, se o ní ve složení nic nepíše. Péct jsem s ním zatím nezkoušela, ale na netu jsem našla několik receptů na buchty s pomazánkovým máslem, kde se to přímo peklo. Každopádně to mám v plánu vyzkoušet – chtěla bych udělat cheesecake, ale philly je u nás dražší než samotné mascarpone apod. a na jeden cheesecake je ho třeba asi 1 kg a představa, že bych jen za philly měla dát kolem 300kč…to už i tiramisu z mascarpone je levnější :)
    Jinak na pomazánkovém másle není nic špatného :) je to termizovaná smetana, akorát nevím, proč ho nazvali zrovna pomazánkové máslo, protože už jen to budí dojem „nějaké náhražky“ a přitom je to fakt dobrý :))

  9. k te tekutosti syru… kdyz jsem to delala s tetou v usa z philly, tak to bylo uplne krasne tekute, neverila jsme, ze ztuhne.. a ztuhlo skvele. i kdyz jestli no nebylo tim, ze nesetri vejci:-)

  10. No ja tu tekutost porovavala s fotkami u receptu, o ktere jsem se pokousela – tj. např. http://www.davidlebovitz.com/…rownies.html. Jeho sýrová hmota tvori (i podle popisu v textu) kompaktni „hromadky“, zatimco u me to (s pouziti Gervais) byly louzicky:), ktere se roztekly, kam se jim zachtelo. Ale dobre to je, to zase jo:) Vyrobu tehoz s pouzitim Philly chystam zahy.

  11. ale tak tohle neni cheesecake, to je jen brownie variace na prosivanou buchtu, asi to moc netrel… u nas byl vzdycky louzickovy:-) ale jak rikam, hodne vajec a dost dlouhe promichavani v robotu, na tohle je spis asi vhode rpestat michat ve chvili, kdy se to trosku rovnomerne spoji, nebo nevim:-) dala bych si neco sladkeho az bych brecela…

  12. Jojo, taky jsem uz zjistila, ze cist Lebovitze bez dostatecne zasoby cokolady ve spajzu je nebezpecne:) Jasne ze to neni cheesecake, ja jen porovnavala, jak vypada muj mix cream cheese + vejce a jak vypada ten jeho.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.