Fronta před restaurací - čekali byste? RSS

Štítky: , ,

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. V zahraničí jsem odpozorovala, že není nijak neobvyklé, že před dobrými podniky stojí fronta lidí a trpělivě čekají, až se uvolní místo. Zároveň není do mnoha těchto podniků možné udělat rezervaci.

    Naopak v Česku jsem se s frontami nesetkala (Bláhovku nepočítám:-), podniky berou rezervace a frontu asi nikoho ani nenapadne stát. Přitom brát rezervace v podnicích typu Lokál, kde se lidé rychle točí a v šest je celá hospoda rezervovaná na sednou a není si možné ani dát rychlou večeři, mi přijde nelogické.

    Tak by mě zajímalo, jestli vy byste byli ochotní na svůj oblíbený podnik stát frontu aspoň třeba v létě – kdybyste dostali aperitiv do ruky a věděli, že se nestane, aby vás někdo předběhl?
    Nebo vám to přijde jako opruz, kvůli kterému raději půjdete do sousedního, i když třeba horšího podniku?

  2. Osobně bych klidně ve frontě postál, pokud bych věděl, že ten podnik za to stojí a nebyl jsem tam sám, aby se ve frontě bylo s kým bavit a tak.

  3. nuže, pokdu jdu do restaurace, často to bývá na oběd, a pkud jdu na oběd, znamená to, že mám strašnej hlad, takže bych uvažovala podle velikosti fronty… a počasí, letní vedra aperitiv v ruce neodežene:-)

  4. Z druhé strany: V podniku, kde jsem dřív pracovala (6 let, restaurace na Příkopě), byla fronta běžným jevem. Stávalo se, že hosté čekali na stůl i dvě hodiny!

  5. Ono je to tím, že dobrých restaurací je pomálu. Proto se vyplatí si počkat. Krom toho pokud restaurace nabízí něco zvláštního (třeba vlastní pivo), tak není alternativa než si počkat. Naposledy jsem si s chutí počkal na místo v Pivovaru v Ječné asi 30min.

  6. Čekali bychom. Zatím se nám to vždy vyplatilo. Dle mého názoru fronta = nejlepší visitka restaurace.

    Rybí restaurace Magpie v anglickém Whitby (hned přes uličku od přístavu, kde rybáři vyloďují úlovek – čerstvější ryby neseženete), má své vlastní deštníky, které zdarma čekajícím zapůjčuje. Přitom kolem je dost jiných, poloprázdných podniků.

  7. Souhlasím s Jednorožcem – v zahraničí se fronta před restaurací rovná skvělé vizitce. My se naučili čekat v Irsku (ve vyhlášené italské restauraci sice měli rezervace, ale stejně člověk zpravidla 15 – 30 minut čekal, s čímž počítali a v chodbě byly židle pro větší pohodlí;
    v Itálii, kde v Římě nedaleko Piaza Navona byla spousta prázdných restaurací a jenom před jednou byla fronta. No, kam byste šli Vy? Číšník roznesl sklenice se šumivým vínem a taky tam stálo na ulici pár židlí, takže čekání bylo příjemné a ten kulinářský zážitek poté taky;
    u nás čekáváme maximálně na baru, až se uvolní stůl, ale jenom v resturacích, které opravdu stojí za to a těch je na severní Moravě jako šafránu :-/

  8. 7, jj, ta půlhodinka čekání se vyplatí, zvlášť, když ve frontě jsou také „místní“, tj nejen turisti s foťákem na pupku.
    Nejen, že to velmi pravděpodobně značí dobrý poměr cena / výkon, že jídlo nebylo 14dní+ někde v lednici, ale také, když už vás usadí, že obsluha bude kmitat tempem více než liknavým. Je to v jejich zájmu. Takže vlastně u toho čekání nula od nuly pojde. :-)

  9. Pizzeria Grosseto, přinejmenším ta dejvická, ještě donedávna nebrala rezervace a fronty byly. Ne tak docela před restaurací, to jen když bylo čekatelů opravdu moc, ale uvnitř hned za dveřmi postávali zájemci a čekali, až se místo uvolní a oni budou uvedeni. Ovšem věci se mění, myslím, že teď už rezervovat lze. A taky to (subjektivně bráno) s nimi jde trochu s kopce, z hlediska jídla i obsluhy.

  10. Ještě jedno zjištění: čím delší fronta, tím kratší jídelní lístek!

  11. Koukám, že budu asi jediná, ale já bych frontu na restauraci v žádném případě nestála. Do restaurace chodím ze dvou důvodů, buď mám hlad a potřebuji se rychle najíst, třeba v poledne během přestávky v práci, takže je jasné že čekat především z časových důvodů nemůžu a nebo jdu do restaurace s manželem nebo s přáteli a potom požaduji nejen dobré jídlo, ale také pohodu a proto jednak nechci já čekat a jednak nechci aby někdo jiný čekal až já z restaurace co nejdřív vypadnu, čili jsem jednoznačně pro rezervace. A ze strany restaurací asi čekám i nějakou úctu k zákazníkovi, tedy že mě nenechají čekat, kromě toho mi to přijde i docela jako snobárna :-)

  12. Já chodím do restaurace kvůli chuťovým zážitkům a ráda si počkám.. třeba v Barceloně se bez fronty dobře nenajíte. :-)

    Frontu na Grosseto jsem taky jednou stála.. ale už nikdy vic, nestojí to za to.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.