Čerstvé kůzlečí RSS

Štítky: , , , , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Mám prosbodotaz: dostala jsem čerstvě poražené bio-kůzle, resp. necelou půlku. Zvládla jsem ho rozbourat, poradím si později i s jednotlivými recepty; potřebuju ale poradit, jestli teď čerstvé maso nechal ležet, jak dlouho, nebo rovnou zmrznout, nebo naložit. Díky moc!

  2. Nejsem na to žádný odborník, ale když dostaneme čerstvě zabité jehně, tak ho dávám do mrazáku druhý den (tedy u nás to funguje tak, že zabiják nechá jehně v půlkách do druhého dne a pak si to od něj naporcované přivezeme, nandáme do pytlíků a strčíme do mrazáku). Maso je vynikající, takže mi to připadá jako správný postup. Možná někdo poradí líp.

  3. Babička nechává maso odležet nejmíň do druhého dne. Maso musí vychladnout a musí odeznít posmrtná ztuhlost (ta je podmíněná „zaseknutím“ myosinových vláken a teprve, když se tyhle vazby rozruší, tak maso povolí a je dobré k jídlu). Takže mrazit, když je zcela vychladlé a už není ztuhlé.

  4. Moc by mě zajímalo, kde jde sehnat bio kůzle. Můžete prozradit svůj zdroj?

  5. Anno, není to přímo bio, ale chutnalo taky moc: http://www.jehnecimaso.cz/obchod/

  6. Moje rad je nemrazit, nechat vyvěsit pár dní v chladu a pak sníst!!! Půlka kůzlete není tak velká, aby se nedala spotřebovat a mražením každé maso trochu degradujete.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.