Vegetariánská restaurace Maitrea RSS

Štítky: , , , ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chtěl bych se podělit o velice pozitivní zkušenost z restaurace Maitrea v malé Týnské uličce. Zatím jsem o ní tady na fóru nečetl. Restaurace už funguje asi rok a já musím po dvou návštěvách konstatovat, že jsou prostě perfektní!
    Restaurace má velmi příjemně vyzdobený interiér. Obsluha byla vždy velice milá a usměvavá, ale ne vlezlá. Příkladem skvělého přístupu byl dnešní oběd: po skvěle ochucené (majoránka, zel. vývar) polévce jsme k hlavnímu jídlu dostali salát s kuskusem a s rajčetem zapečeným s mozzarellou. Jídlo bylo poněkud mdlé s nekonzistentním a nízkým obsahem ‚dochucovadel‘ typu kešu oříšky, sušená rajčata a sýr. Asi taky možná proto, že jsme byli prvními zákazníky se nás po skončení hlavního jídla naše číšnice zeptala jak nám chutnalo a chtěla zjistit, zda máme z jídla stejný pocit jako ona (tedy: mírně nedochucené, trochu chudé). Protože jsme se shodli, odešla to hned meldovat do kuchyně. Zpětná vazba! Zíral jsem.
    Odstřelili nás dezertem. Dal jsem si limetkový koláč a má spolustolovnice brownie s malinovou ‚omáčkou‘. Obojí bylo naprosto božské chuti, moc se mi líbil kontrast nakyslé limetkové smetany a sladkého koláče. Polední menu (polévka, jídlo, voda = 108Kč).
    Při předchozí návštěvě jsem zkoušel jiný salát, tentokrát se zapečeným kozím sýrem a medovým dresingem: naprosto skvělá kombinace slana, sladka a dobré zeleniny, oliv, ořechů a rajčat.
    Místo je to naprosto v centru, byť mírně zastrčené, bez přemrštěných cen (jen některé nápoje jsou mírně dražší), velice příjemné, nekuřácké, vhodné na oběd, ale i slavnostnější večeři, s vymazleným jídelním lístkem plným domácích záležitostí (hlavně dezerty stojí za to) a nechybí i malé zajímavosti typu vlastnoruční (skvělá) zázvorová limonáda a čerstvé ovocné šťávy.
    Jsem unešen a jen doufám, že takových míst, ať už vegetariánských či masožroutských, bude víc a víc.
    Web maji tady

  2. Byla jsem tam v zimě – pro porovnání:
    http://vilemina.blog.cz/…ka-inspirace

  3. Děkuji :) obsluha se určitě zlepšila a jídel musím ještě vyzkoušet víc, zatím moc chutnalo.

  4. Mam to tam moc rad, a to sem velkej masozrout. Doporucuju thajsky lilek a hraskovou polevku – svetlezelana dobrota lehce zalita olivovym olejem… Super!

  5. Moje zkusenost je priznam se naprosto opacna. Byl jsem tam asi 5× v dobe tesne po otevrenim az naposledy asi pred pul rokem. Snazil jsem se dat jim sanci, ale prislo mi, ze je to cim dal horsi. Kvalita jidla rekneme prostredni a kolisava (v jednom pripade vyslovene bylo jidlo zmrvene), nepresnosti v menu (jine slozeni psane a jine realne), chybne oznacena veganska a neveganska jidla, obsluha slozena z lunatiku, co si nepamatuji objednavku, nosi jina jidla, nakonec i cizi ucet, po upozorneni prinaseji ucet sice spravny, ovsem na nem bylo nekolik polozek navic.

    Mimochodem nevim jake jsou platy kucharu v prumeru, ale sokovalo me, kdyz se ke me dostal inzerat, ze prijmou kuchare, uvadeli, ze zkusenosti s bezmasou kuchyni nejsou treba a plat nabizeli 15.000,– co mi subjektivne prijde velice malo tuplem u restaurace co ma Feng Shui interier udajne za 4M.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.