Jedlé kaštany RSS

Štítky: ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Milí cukeťáci,
    dostala jsem od známých asi 6 kilo jedlých kaštanů a potřebuji poradit co s tím.
    První kilo padne dnes večer – normálně si je upečeme v troubě, ale zase je tak nemiluju, abych je dávala do každého jídla. Vygooglila jsem si spoustu receptů, ale je jich tolik, že opravdu nepoznám, který recept za něco stojí. Proto prosím, kdo máte opravdu osvědčený recept, tak šup sem s tím !
    Nebráním se dezertům, zavařování, pečení, smažení ani jiným experimentům :)

  2. Zkuste pyré, je to sice piplačka, ale jde zamrazit – a je to asi to nejlepší, co jde s kaštany udělat. Recept bude určitě na nějakém slovenském webu.

  3. Nebo to vyloupejte a zamražte.

  4. Já doporučuju kaštanové fettucine odsuď http://hn.ihned.cz/…ka-z-kastanu. Sice není opravdu osvědčený, jak píšete – vařili jsme ho jen jednou – ale byl to zážitek. Trochu více práce, ale zase nic strašného pro cukeťáky ;)

  5. Kaštany v červnu? Podivuji se.
    Já je, blázínek, vždy koupím kolem Vánoc a ač majitel plápolajícího krbu, nikdy všechny nespotřebujeme. Věnuji pak zbytek farmáři, od kterého kupujeme bio maso, aby ho jako pamlsek dal jeho vepříkům.

  6. Nemám je rád, většinou jsou nahnilý.

  7. Dostala jsem je od známé co má cestovní kancelář specializující se na Maďarsko, tak předpokládám, že rozdávala ze svých zásob.
    Skoro všechny kousky byly ok – pár jich bylo scvrklých. Tak celá rodinka teď dělám pyré a k večernímu filmu je teď povinnost mít misku pečených. Pořád jich ale poměrně dost zbývá na nějaké ty experimenty.

  8. Ahojda, jsem tu úplný nováček, ale ráda bych přispěla svou troškou do mlýna. Žila jsem dlouho v Německu, přesněji v Falcku, kraji vinic a lesů s plno stromy jedlých kaštanů. V obdobi jejich sklizně, sběru se tam z nich dělá příloha ke kotletě. Kaštany musí být oloupané což je piplačka neboť mají dvě slupky a proto je kupuji mražené loupané v pětikilovém balení v německém Makru. Podusí se na cibulce s trochou vody, solí, pepřem a trochou Podravky nebo Harmonie chuti. Šťouchadlem na brambory se párkrát prošťouchnou, aby některé zůstaly celé jiné na kaši a pak se to dáva místo brambor ke kotletě na přírodno a k dušené kapustě v bešamelu. Je to opravdu pochutnáníčko a takhle upravené kaštany jsou vynikající, stejně jako celé toto jídlo. Originální název tohoto pokrmu v nářečí je: Kotelett mit Wirsingkraut und Keschdegemüs.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.