Tlakové hrnce RSS

Štítky: , , ,

20 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Koukám po nějakém novém tlakáči. Tescoma mě moc neuchvacuje, bo ji mám a zlobí. Máte nějaký pěkný tip?

  2. Dneska jsem zrovna koupil v akci v intersparu 6ti litrovy tlakac Fagor za 1800 :-o a vypada na prvni pohled docela pouzitelne. Byla k nemu i filtrovaci konvice.

  3. zrovna dneska sestra rozhodla, ze je cas udelat poradek v hrncich, odesla a ja o ne cely den zakopavam. aspon jsem ho nemusela tahat moc z hlubin… mame neco jako toto http://www.lagostina.cz/…vy_hrnce.htm , ale hezci, trochu starsi, vyssi, bez plastovych drzadel. je uplne v pohode.

  4. tim „neco jako“ myslim proste podobny model od lagostiny, aby nedoslo k mylce:-)

  5. Rozhodně nějaký typ tlakáče, který nesyčí. Kromě toho otravného syčení je pak i rozdíl v chuti připraveného pokrmu: http://cookingissues.wordpress.com/…ot-schooled/ My jsme teď ke staršímu 4l Sfinxu koupili i 8.5l wmf a je skvělý (zakoupeno přes net ze zahraničí za půlku v akci).

  6. ten nas byl pekelne drahej, jak koukam, a stejne se moc nevyplaci.. nebo proste ho moc nepouzvam, no… a kdyz ja ne, tak ani zbytek osazenstva.. to syceni mi ale pripada dobry, takova romantika u vareni:-) proste nabizi se mi otazka, proc ho vlastne mame?

  7. Já jsem si loni k Vánocům objednala také Fagor http://www.aspes.cz/…/prodcz.aspx?…, jen 4l, vařím většinou jen pro dva lidi, větší nádoba se dá dokoupit. Stál tehdy něco kolem 1000 Kč, což mě nalákalo. Chtěla jsem tento bajonetový typ, ne ten, který sem posílala farfalla, s tím nemáme dobré zkušenosti už jen proto, že otevření víka je většinou doprovázeno jeho vymáčením v obsahu hrnce. O nesyčících tlakáčích jsem nikdy neslyšelal, zajímavé.

  8. Tak vcera jsem zkusil ten Fagor a funguje perfektne. Pouzivat tlakac si asi hodne brzo zvyknu. Je rozdil dusit vepra hodinu a pul a 25 minut. Syceni je sice takove neprijemne (myslim ze neptari mezi nejsycivejsi), ale vetsinou jsem v jine mistnosti, tak at si syci jak chce.

  9. Hm, ten fagor 6+1 nevypadá špatně.

  10. No, já taky jakýsi tlakáč mám (mmch. francouzsky se mu říká cocotte minute), bajonetový typ (první samozřejmě byla maďarská Kukta). Ale jaksi ho v poličce zastrkuju pořád víc a víc dozadu, vlastně v něm už skoro nic nevařím. Jo, je to v něm uvařené rychle, ale chuť veškerá žádná, taková jakási přefiltrovaná, slabší. Takže vývary radši vařím pomalu na sporáku a dušená masa dusím v troubě.

  11. No, my tedy tlakáč užíváme velmi často. Klíčem je dávat jen málo vody. Třeba brambory jsou podstatně lepší z tlakáče, bo se nevymáčejí. Rýže imho taky. Ani s masem nemám problém. Zvlášť guláš, bramboračka a další hovězí záležitosti jsou v tlakáči naprosto luxusní. Jen fakt – málo vody a vařit tak, aby prakticky nesyčel. Tedy natlakovat a stáhnout na minimum.

  12. aida: koukněte se na ten můj odkaz v příspěvku číslo 5. Ač to sami autoři (kteří nejsou žádní nýmandi) něčekali, tak v kvalitě vývaru vyšlo nesyčící tlakáč > klasický hrnec > syčící tlakáč. Já jsem ten 8.5l kupoval schválně na vývary apod.

  13. k tlakovým hrncům a vývarům jen tak na okraj – velký fanda na tlakáče je heston blumenthal (fat duck), skoro všechny typy vývarů dělá v nich.

  14. Pokud jde o brambory a zeleninu obecně, tak tlakáč krásně zachová její chuť i barvu. http://picasaweb.google.com/…e7U3vsjn_KCA?…
    Takový eintopf snad ani jinak udělat nejde. Jinak tlakáč mám nějaký social edition, takže nedoporučím.

  15. Kde se dá koupit 8,5L WMF hrnec za polovic? Nějaké nádobí od této značky mám a maximální spokojenost.

  16. Tak ten fagor se zatím jeví celkem schopně. Hlavně se mi tedy líbí foukání přímo nahoru do digestoře.

  17. A jak dlouho vývar v tlakáči vařit??? Tip-30 minut???? Jinak vývar klasicky „jako noha od kulečníku“ dělám minimálně 2 hodiny…

  18. Papinův hrnec neboli tlakový hrnec je tlustostěnný hrnec sloužící k vaření za vyššího tlaku, než je běžný atmosférický tlak. Vyšším tlakem se dosáhne vyšší teploty vaření (120 °C až 130 °C, teplota varu vody za normálního tlaku je asi 100 °C) zdroj: http://www.tlakovyhrnec.eu/

  19. Vytahuju z hlubin starou diskusi – také chci pořádný nový papiňák.
    Máme Tescomu (svatební dar) a nenávidím ji veškerou silou svého ducha i těla. Takový šmejd už mi nesmí přes práh, všechny zásadní součásti plastové a nyní tím pádem ošoupané, vyviklané a nefunkční.

    Jsem ochotna investovat cca do 4000 Kč, ale kdyby to bylo něco extra, i na těch 5000 bych šla. Klidně si ho nějak zajistím z (evropské) ciziny, pokud by u nás nebyl sehnatelný.

    Ale otázka zní – JAKÝ?
    manžel pročítal recenze, v Čechách našel jen Tescoma x Fagor x Tefal a nic z toho nevyznělo extra dobře. V nějakých zahraničních recenzích našel pochválené tlakáče Kuhn Rikon. Ale jsou už dost drahé, tak bychom neradi platili za krám. Máte někdo tyto, nebo doporučíte nějaké jiné kvalitní?

  20. ↪ 19 kami: Já jsem teda dostala 4,5 litrový z téhle série http://www.kulina.cz/…perfect-pro/ a je úplně super. Poklice se krášně rozebere, takže se dobře čistí. Zavírání do sebe výborně zapadá a odtlakování hrnce trvá jenom chviličku. A hlavně je fakt pěknej:-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.