Farmářské trhy na Pankráci RSS

Štítky: , , ,

21 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Takže podle sdělení starosty Pavla Horálka a paní Dany Křivánkové-Klisákové (zdroj časopis pro Prahu 4 Tučňák), 4. srpna odstartují před Arkádami na Pankráci Farmářské trhy. Zatím se jedná o čyři středy, akce by měla skončit 25. srpna a v případě zájmu bude prodloužena. Tak hip, hip, hurááá!!!

  2. Ve stejný termín začnou i tzv. Venkovské trhy v Čakovicích na náměstí J. Berana. Je to nyní módní vlna jako svého času solné jeskyně…

  3. Jj, solné jeskyně jsou ale taky prima! Hlavně v zimě, když je inverze a hnusné počasí.

  4. To jsem tedy celý žádostivý, neb zde bydlím. Nebudu-li líný, navštívím…

  5. Tak to je dobrý „puntík“ do mapy trhů, v okolí zatím nic. A Pankrác je tradiční místo, snad se ujme.

  6. 5. Taky doufám! ;-)

  7. Tak stánky už na Pankráci před Arkádami stojí, jsem zvědavá, jaký bude zájem. Dostanu se tam až po obědě, ale vyrazím i s foťakem! :-)

  8. Tak jsem tam teda jako byl dnes rano, kdyz jsem sel z prace a prislo mi to vtipne a pekne.. Vtipne proto, ze ac bylo po devate, lidi bylo mraky a fronty nekdy i za tri rohy (u ovozelu). Pekne diky slozeni prodejcu a nabizenemu zbozi. Byl jsem v pecivu a v uzeninach a mnam :) Kolace k snidani, chleba, spekacky (tesim se na vikend jake budou), jaternice (skvela! takove si pamatuju z detstvi) a neodolatelny kousek bucku, ktery uz neni.
    Videl jsem: Duchodce, maminky s kocarky, lidi, stanky, prodavajici. Zazil jsem: zvedave az nezdvorile potencialni zakazniky, tlacenici, hadku, prijemny pocit z nakupovani dobrych veci :)
    Krome pekare a uzenare tam byl i stanek s vejci, s medem, s kvetinami, s kosiky, se zeleninou a s ovocem a tak nejak vsechno bylo z CR (jupi!) a prislo mi (nepotvrzene), ze kvalitou nesrovnatelne se zbozim ze supermarketu. Jen tak dal :)

    P.S. podivil jsem se rano v sedm, kdyz jsem uvidel stanky a pak jsem si vlastne, Pivli, uvedomil ze o tom vim od tebe z Cuketky, tak jsem se tesil az pujdu zpet a ocekavani naplneno a krasne pocasi. mnam!

  9. Tak jsem okoukla a nakoupila. Jak už jsem se zmínila na FB: Nechybí zde dobré uzeniny z rodinného řeznictví Loužeckých, držkovská pekárna, Babiččin pečený čaj, koření, bylinky, houby,pštrosí farma, krůtí farma, uzené ryby, frgály, kozí a ovčí sýry – ty i ze Slovenska, spolu s výbornými klobáskami a slaninkou. Eko drogerie a kosmetika, spolu s dřevěnými hračkami. Kapří steaky a hranolky. Med v kvalitě bio a produkty z rakytníku. Košíkářské zboží. Skvělé mošty Vitaminátor a farmářská bio vejce. :-) Nakoupeno a spokojenost. Jen by tu mohlo být více stánků ze zeleninou a ovocem. Lokálním, pochopitelně. Dva stánky se zeleninou a jeden s ovocem jsou docela málo, frontové bojovnice se prý málem popraly. Ale jinak je to skvělý počin, navíc přímo na místě naší bývalé milované pankrácké tržnice…Trhy by měly být třináct střed za sebou.

  10. 9: 13 střed za sebou? Kdy že jsou komunální volby? ;-)

  11. 10. Muhehehe! Přesně to samé mne napadlo! ;-)

  12. Pivli, třeba se pletem obě, kéž by.
    Zato u nás se Zelňákem to začíná vypadat bledě, chtějí tam (na větší části prostranství) stavět podzemní garáže. No, uvidíme, už je proti tomu nějaká petice. Navíc je pod celým územím sklepení, někdy i několikapatrové a ne příliš prozkoumané, tak to snad nedopadne.

  13. 12. : Slyšela jsem, že Zelňák není momentálně to, co býval. A ještě k tomu podzemní garáže, no, to je tedy vrchol! Držím palce,ať to dobře dopadne a trh zůstane trhem.
    V dnešní době stačí bohužel jeden blbec s kulatým razítkem, který je víc než soudy a stavební úřad. Zažíváme to u nás na Pankráci, s tím odporným „Manhattanem“.

  14. Pivli, Zelňák pamatuju odmalinka a tak cca posledních 30–35–40 let je pořád plus mínus stejný, jen těch překupníků tam možná poslední dobou trochu přibylo. Rozhodně třeba v 80. letech i na začátku 90. let to tam bylo o dost horší než dnes. Jeho největší sláva ovšem byla za 1. republiky a dřív.
    Článek o garážích je např. zde: http://www.sedmicka.cz/…yskov/clanek?…; petici na FB si jistě najdete sama (nechci sem dávat druhý odkaz, aby to nebylo považováno za spam a nečekalo na schválení).

  15. 10–12: O tom, že podpora trhům ze strany pražských radnic je důsledek snahy zaujmout voliče před komunálníma volbama nepochybuju. Na druhou stranu doufám, že s takovýmhle zájmem lidí si nedovolej je po volbách zase rušit.

  16. 14. Článek jsem přečetla, anketní otázku vyplnila, petici jsem zatím nenašla.
    Kytka: no, to už by si snad nedovolili! ;-)

  17. Dnešní návštěva trhu se opět vyvedla, nabídka se rozšiřuje a lidé z okolí si pomalu zvykají! Vyloženě prima! ;-)
    (…přikusuje ovčí sýr, moravské rajče,slovenskou klobásku a zapíjí to Vitaminátorem…)

  18. Ahoj! na pankráci jsem byla zatím jednou, ale vypadá to velmi nadějně, myslím, že jsme na dobré cestě!

    Jediné, co mě fascinuje, je to, jak levné jsou na těchto trzích ovozel a třeba uzeniny a naopak sýry a mléčné výrobky jsou poměrně drahé. Víte někdo proč? Všechno jsou to pokud vím malovýrobci, tak proč je klobása levnější než kozí sýr…?

  19. Já byla na Pankráci dvakrát, poprvé jsem byla nadšena, protože se ke mě dostala konečně pořádná mrkev a český česnek, ale pak jsem navštívila trhy v Říčanech, a to byl úplně jiný level. Podruhé jsem pak na Pankráci koupila jen žampiony. Přijde mi, že je tam poměrně dost lidí, skoro bych řekla, že tak půl Prahy 4 a na to je tam málo stánků se zeleninou s opravdu neúnosnou frontou. Jednou jem tam byla někdy v poledne, jindy v devět ráno a fronty šílené pokaždé. U uzenin se rozhodně nestane, jako třeba právě v Říčanech, že by bylo možné v tom davu třeba ochutnat a pak pořádně vybrat. Na to jak jsem se těšila, že budu mít konečně trhy blízko, tak jsem byla bohužel zklamaná. A stánek Nowaco už je úplně mimo, ale to už se řešilo jinde.

  20. http://www.dbkpraha.cz/…ske-trhy.php

    Volby se blíží a tak přibyly další trhy…

  21. 19. : No nevím, anžto na Pankráci bydlím, navštívila jsem zatím každý trh a pokaždé v jinou dobu. S ochutnávkami nebyl nikdy problém, jak u Sváčka, tak u maďarskách klobás. I u sýrů v pohodě ochutnáte. Lidí je někde víc, někde míň, ale s davy na Kulaťáku či Kubáni se to nedá srovnat. Stánků se zeleninou postupně přibývá, tam je lidí dost, ale dá se to vydržet, navíc to rychle odsejpá. Co se týče Sváčka, byli tam jen jednou, teď už nejsou. Bohužel, organizátoři (respektive někdo z radnice) je tam prý nechtějí, jsou prý konkurencí pro další stánek s uzeninami (ten z Kladna). Asi nějaké příbuzenské či přátelské vazby…Jak jsem koupila, tak prodávám a netvrdím, že je to pravda. Učinili jsme dotaz v prodejně u Sváčků a dostali tuto odpověď. Oni by tam prodávali rádi…taky byl o jejich zboží zájem! Takže tak.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.