Bernard proti Prazdroji RSS

Štítky: ,

16 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. http://m.ihned.cz/…novu-bernard

    Bernardovi fandím, kvůli jeho pivu i tomuto přístupu (argument Prazdroje je opravdu poněkud mimo mísu. Skoro mi to připomíná debatu o eidamu :-P)

  2. Úplnou náhodou jsem zrovna testoval dva kousky od Bernarda (Bernard s čistou hlavou) – jantar a švestku. Švestka výborná, jantar průměr.

  3. K nealko Bernardovi jsem se ještě nedostal :(, ale před Birellem dávám přednost nealko Staropramenu (přijde mi víc „hořčejší a pivovější“). Chutná mi víc i než třeba alkoholické Staroprameny nebo Gambrihnus.

  4. Předem musím říct, že nepijiu pivo. :-)
    Ovšem Bernard si mě získal jejich firmení tiskovinou „Vlastní cestou“ a to dokonce natolik, že si od nich už několik let nechávám posílat do schránky. Tolik zajímavých článků, rozhovorů s pro mne zajímavými lidmi, archtiektonických tipů a 2 povídky (1 jedna zpravidla od Rudiše), tomu se prostě nedá odolat.
    A tam jsem se poprvé dočetla o tom, že budou dělat švetskové pivo, čili pro mě nepivařku pořád fuj, Ale pak jsem ho jednou zkusila… A teď jako největší alkoholička tahám cinkající bendy, protože Švestka je prostě skvělá! Ne všem pravověrným pivařům chutná, ale např. můj otec na ni přešel z Birrela a nic jiného nechce. Ale musí si tu svojí láhev držet, aby mu to nevypila máma. :-)
    A domů to tahám taky, protože manžel to chce taky, tak aby něco zbylo i na mě.
    Za tuhle ódu mi neplatí, ale Bernardovi prostě držím palce.

    A ostatně: Už jste zkusili Višeň?

  5. Na pivo mě docela užije :-), ale protože už skoro dva roky nepiju (nejdřív těhotenství, nyní dlouhotrvající kojení), co se týče nealko piv mám docela velký přehled. Birell je sice nejprodávanější, ale jako „pivo“ nic moc, to je rozhodně lepší nealko Litovel. Stejně jako u Zdenka Malinskeho u mě vyhrává nealko Staropramen, protože na rozdíl od mnoha nechutná jako pivní džus, ale asi se nejvíc přibližuje chuti „opravdového“ piva – a to právě díky větší nahořklosti.
    Bernardu tedy sice fandím, ale ne z hlediska chuti, ta si mě opravdu nezískala – jejich Švestku jsem i přes přemáhání prostě nedokázala vypít a i Jantar je na mě strašlivě sladký. Ale fandím jim hodně!

  6. Madlo, pivo je docela zdravá věc a není v něm není tolik alkoholu, aby to Vašemu děťátku mohlo ublížit, pokud tedy mluvíme o příležitostné konzumaci. (Ani dvě deci vína tu a tam neškodí.) Pokud si dáte jedno hned po kojení, do příští kojby by alkohol z mléka měl takřka vymizet. Novorozence už asi nemáte, takže bych si nedělala zbytečné starosti. V podstatě platí, že by se nemělo kojit v podroušeném stavu; pokud se cítíte střízlivá, vše by mělo být OK. Doporučuji z vlastní zkušenosti. (Však zagůglujte.)

  7. Mne. Vendurin: Díky za vysvětlení, jako matka prvnička jsem asi pořád ještě docela nervózní, u dalšího dítěte to už asi tak řešit nebudu. S normálním pivem je u mě ten problém, že po delší době abstinence se mi už zdá tak silné, že si dám jedno a už to na sobě cítím.
    Ale vzhledem k tomu, že kojba probíhá většinou jen v nočních a ranních hodinách, tak si asi občasné pivko k obědu dopřeju :-)
    A třeba by po pivě ten náš roční rarach líp spal, když už pivo doporučoval i Komenský :-) )Pro případné moralisty dodávám, že do batolete pio lít nehodlám a ví, že v případě piva doporučovaného Komenským se jednalo spíš jen o zkvašený nápoj s minimem alkoholu)

  8. 4: visen jsem zkusila o vikendu a nic moc…jak kompotova stava, prislo mi to hodne umely. takze Svestka je porad moje No.1.
    btw. tuhle jsem koukala na etiketu a ono to obsahuje 35% svestkove stavy. to mi prijde hodne cajk ;-)

  9. Já piju pivo rád a z nealko piv u mě jasně vede Bernard. Birell neni špatnej, ale pokud bych si moh vybrat, tak Bernard s čistou hlavou světlý. Jantar pije občas moje přítelkyně, neboť je sladčí. Výše někdo zmínil nealko Litovel. Tak ten si pamatuju, že jsem pil před pár lety a by velmi dobrej, ale už jsem ho dlouho nepil, takže nemůžu soudit. Co se týká nealko Staropramenu, tak ten mi přijde ze všech uvedených nejslabší, co se chuti týká. Přijde mi strašně vodovej a je v něm málo pivní chuti. Bernard Švestku jsem pil, ale neodvažuju se to pojmenovat pivem, je to takovej bublinkatej moštík/limonáda.

  10. Ad Švestka: Bernard na švestce vůbec neuvádí, že by šlo o pivo – říká tomu osvěžující nealkoholický nápoj a imho má pravdu – kdo čekal pivo, byl většinou zklamanej. Ale stejně jako spoustě kamarádů mi švestka chutná.

  11. http://ekonomika.idnes.cz/…ekoakcie.asp?…

    Asi se jich bojí muhehehe

    A ještě k té zmiňované soutěži......se mi zdá, že jich je tolik, aby každá značka nebo každý výrobce něco vyhrál. Když někdy čtu, jaký pivolín či přírodní projímadlo vyhrálo nějakou cenu. večer (ne)chutná, ráno pomáhá :-p

  12. http://www.prvnizpravy.cz/…u-odborniku/

    Asi v Plzni dobře věděli, proč do toho souboje nejdou lol Zatímco Bernard vyhrál, Birell byl až 8. (z 11). Kdo jinému jámu jámu, sám do ní sám.

  13. tak jen pro uplnost http://pivni.info/…traliga.html#…

  14. Takže můžeme očekávat reakci Prazdroje. Já bych si tipnul buď že:

    1. napadnou nezávislost tohoto testu
    2. udělají (nechají udělat) jinou soutěž, kde vyhraje Birell
  15. Ahoj! Já osobně Bernardu moc fandím, taky beru jeho časopis, je to super počtení. Pivečko od něj mi doma nechybí, i když Svijany, nebo pivo z nějakýho minipivovaru např. Horní Dubénky, mi přijde lepší.
    No a Birell nemůžu ani cítit, když sem si ho dával v létě v Telči, cítil sem z něj jakousi umělotinu, chemii. Takže za mě nikdy více.
    Švestka i Višeň opravdu nejsou piva, ale jsou příjemnou alternativou k sladkým limonádám (coca cola…) A Višeň je skvělá, chutná mi víc než Švestka

  16. Piva velkých pivovarů jsou všeobecně dost ubohá.
    Co se dá pít (mimo doma uvařené) je část produkce malých pivovarů, kde občas ještě někdo chápe, že kvalita je lepší než kvantita. Místo chmele na hořkost extrakt CO2, na chuť občas chmel, občas tetrahop, či jiný výtažek beta silic. Doma uvařené, svrchně i spodně kvašené pivo je jiná liga. No, dneska už možná i jiný sport. :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.