Zmrzlina z obchodu RSS

Štítky: ,

47 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Téma pro horké léto: jakou zmrzlinu z obchodu doporučíte pro její chuť i kvalitu? Kde nakoupit? Někde v testu teď dobře dopadla značka Haagen Dazs, máte s ní zkušenost?
    Dnes jsem v Bille viděl vanilkovou zmrzlinu Pinko, vanička 500 ml, složenou z mléka a másla s označením KLASA a neobsahující rostlinný tuk… Asi ji vyzkouším!

  2. Haagen Dazs je zmrzlina celkem poctivá, hutná, na můj vkus až příliš sladká, podobně jako Ben&Jerry's. Prostě taková americká, je ve všem „hodně“. Sladká, hustá, výrazně ochucená. Vanilková třeba je FAKT HODNĚ vanilková (pravá vanilka, ne vanilin). Neurazí, ale je poměrně drahá.

    Nedávno jsem ze zvědavosti koupila kyblíček zmrzliny „české, pravé kopečkové“ a na průmyslový výrobek byla OK. Ty vanilkové lusky na víčku tedy byly poněkud zavádějící, neb pravá vanilka ve zmrzlině není, ale chuť byla příjemně vyvážená a ingredience převážně mléčného původu. Celkem příjemná věc, zejména v kombinaci s ovocem – méně asertivní než HD.

  3. Aha, tak teď vidím, že tu „kopečkovou“ zmrzlinu vyrábí právě PINKO. Legrační název, ale ta zmrzka je docela dobrá.

  4. Pokud jde o vanilkovou, tak pro mne nej z obchodu je Carte d'Or se zrnicky vanilky a pak ze Svetozoru – baleni proste, ale chut poctiva.
    Tu nejcasteji serviruji jako Hot Love – prelitou horkymi malinami kratce povarenymi ve vodce a trochou mouckoveho cukru. Neb nam doma dosla vodka, pouzivam kubansky ron a take chutna. Az dojde ten, prijde na paskal tequila :-)

  5. Zkuste Marks a Spencer – IMHO méně sladké než Haagen Dazs, mají i dobré sorbety.

  6. Doporučuji si najít dobrou výrobnu zmrzliny a kupovat tam…:)))

  7. Taky mi moc chutná vanilková od Carte d'Or, výtečná je i jejich ořechová – tam jsou opravdu velké kusy karamelizovaných vlašáků – mňam. De facto už jinou ani nekupujeme :-)

  8. Dnes jsem v Bille koupil tu Pinko a i ten Marks and Spencer je dobrý tip. U Carte d´Or si nejsem jist složením – je z rostlinných tuků, nebo mléka?

  9. Tak jsem jukla na složení u Carte d´Or a musím přiznat, že mě jaksi přešla chuť. Mléko odstředěné, rostlinný olej, emulgátory. Asi si budu zmrzku vyrábět sama. Dnes jsem si udělala skvělou čokoládovou s černým rybízem :-)

  10. Madlo ja na to slozeni pred casem taky koukala jak zjara. Ve spojeni s jejich sloganem „Tajemstvi je v ingrediencich“ je to dost vysmech.
    Na zmrzky kouknete k Davidu Lebovitzovi, ma tam napriklad jednu bananovo-cokoladovou bez nutnosti pouziti zmrzlinovace.

  11. Právě proto jsem na Carte d'Or zanevřela. Chutná dobře, to uznávám. V jejich zmrzlině „řecký jogurt s medem“ ale není po jogurtu ani stopa a to mě nadzvedlo.

  12. Jeee, tak to je zklamani, slozeni jsem nezkoumala, neb mi chutna. V obchodech je dost problem narazit na slusnou vanilkovou bez prichuti.
    Zajimalo by me, jak by slozenim dopadla ta ze Svetozoru. Tvari se nevyrazne, ale chutna dobre.
    Kdyz jsme u zmrzky, tak nejlepsi jsem mela pravou italskou v Toskansku v San Gimignanu, kde je zmrzlinarna chlubici se odvazne, ze ma nejlepsi zmrzlinu na svete. A ja tedy souhlasim. Vsem vrele doporucuji, pokud navstivite Toskansko. Vzdy tam dlouho vybiram ze siroke nabidky a stejne pokazde skoncim tradicne u cokoladove a pistaciove – tu si mimo Italii nedavam.
    http://www.gelateriadipiazza.com/…o-maker.html
    Samo SG stoji za navstevu, prezdiva se mu stredoveky Manhattan diky vezim. A nezapomente si objednat mistni bile vino Vernaccia. V lete osvezi stejne dobre jako ta zmrzka.

  13. ad Toskansko – San Gimignano: shodou okolností jsem byl v sobotu u kamarádky žijící v Dráždanech. Ukazovala mi fotky z čerstvé dovolené v Toskánsku. Jak tam byli na údajně „nejlepší“ zmrzlině na světě dle nějakých ocenění. (V životě jsem o SG neslyšel a za poslední 3 dny podruhé – zajímavé.) Každopádně říkala, že sama zmrzlina byla zklamáním, prý rozhodně jedla lepší…
    BTW: Už jsem okusil tu Pinko a je výborná!

  14. Haha, Carte d'Or má dost legrační copywritery. Jen namátkou pár perel…

    „…Nadšení našich zákazníků a spotřebitelů je vůči zmrzlinám vyráběným z nejkvalitnějších surovin neochvějné. Carte d'Or patří v současnosti k nejlepším zmrzlinám, které jsou vyráběny s láskou a vášní k labužničké kuchyni…“ Jinde opěvují „autentické ingredience“, z nichž, jak napoví etiketa, se mnohé zrodily v laboratořích food industry. Holt marketing je marketing.

  15. yannka: díky moc za tip, na Lebovitze mrknu, snad to má vcelku dost chabá angličtina nějak zmákne.
    Mme. Verdurin: To mě pobavilo :-) Jde vidět, že většina zákazníků radši věří reklamě a nějkému podrobnému čtení etikety se vyhývá. Smutné :-( Jdu si asi pro svou domácí zmrzku, která sice není tak krémová, ale je v ní jen tvaroh, zakysanka, čokoláda a černý rybíz.

  16. Madla: predesilam, ze jsem ji nezkousela, vubec domaci vyroba zmrzliny je svet, ktery se teprve chystam objevovovat, nicmene v teto (podle Davida nahodou objevene) verzi
    http://www.davidlebovitz.com/…est_cho.html
    se zrejme banan + alkohol postaraji o dobrou konzistenci bez krystalu, a to i bez pouziti zmrzlinovace. Rcp bych ve strucnosti prelozila takto: Ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpustit 55 g čokolády s 80 ml (6 lžic) mléka, pak vmíchat 80 ml (6 lžic) Baileys a 15 ml rumu a na kousky nakrájený banán, míchat do hladké konzistence a v zavrene piksle zmrazit aspon na 4 hod.
    Jinak jako velkou vyhodu podobnych receptu z alkoholem David uvadi, ze ji muzete sobecky zkonzumovat sami bez deti:) Jestli hledate i neco pro deti, ma tam ale i dost jinych a nebo se da udelat Florentynina verze ze zmrazeneho ovoce
    http://bistro.florentyna.cz/…zmeni-zivot/.

  17. p.s. malá oprava k výše uvedenému překladu – s tím banánem a alkoholem asi spíš rozmixovat než jen smíchat

  18. yannka: Díky moc za recept a za odkazy. Florentynin recept znám, jen se bojím ho použít, abych si neodrovnala mixér. Robot totiž nevlastním, mám jen nástavec na sekání ořechů a myslím, že led by neskousnul. Takže asi kouknu na Lebovitze a pokusím se o nějaký překlad jeho zmrzlin bez alkoholu (manžel prostě zrmzku s alkoholem nepiozře, což je zajímavé, protože ke konzumaci alkoholu v klasickém stavu tak skoupý není :-)).
    Ale ještě jednou díky.

  19. Ještě tot u nezaznělo, ale letos Globus pod vlastní značkou začal dělat smetanovou zmrzlinu (tj. mez rostlinného tuku) ve vaničkách. Konečně vhodná zmrzlina k rhubarb crumble …

  20. Taky jsem, myslím vloni, koukala, když jsem si přečetla složení Tvaroháčku: tvaroh tam nebyl vůbec! Takže nic. Tzv. pravá kopečková mě zlákala k nějaké oslavě, ale bohužel vůbec nikoho neoslnila, nechutnala nám…U Hájka je super Super – 85% procent ovoce a zb. vody, tj. bez cukru a bez tuku, vynikající. A mají taky extra hořkočokoládovou, ale nezkoumala jsem, zda jsou i v balení domů…

    Madla 81: pokud u mixéru vysloveně nepíšou, že je na led, zničí se. Žes zamrazila tu černou Venuši, co? Taky mě to napadlo, když jsem ji pojídala :)

  21. Dnes ochutnána Pravá kopečková z Hypernovy – pistáciovo-vanilková. Pistáciová složka vyvolala intenzivní vzpomínku na pistáciovou u Domu potravin na pražském Václaváku před 20 lety…

  22. Vilemína: Vidíš, to mě nenapadlo, že jsem vlastně zmrazila Černou Venuši :-) Ale bylo to fajn, jen bylo důležitý nechat to v mrazáku v malých kelímkách jen tak max. čtyři hodiny, jinak z toho byl šutráček :-)

  23. Nemáte pocit, že nanuk Míša už není to, co býval? Nebo je to způsobeno nostalgickou mlhou, která obestírá vzpomínky na dětství?

  24. 23.: no, Míša na dřívku je ještě celkem dobrý, ale to, co prodávají v rodinném balení v plastové dóze…bleek.
    To tedy nedoporučuji.

  25. betula: Taky mám ten pocit, v Míšovi (kupuju ho jenom na dřívku) už skoro nejde tvaroh cítit a ta „čokoládová“ poleva je taky hrozná. Jako dítě jsme ho milovala, teď už si pro jeho odlišné chuťové vlastnosti dokážu odpustit. Ale nostalgická mlha stále přetrvává, takže si jej občas z touhy vrátit se do dětství koupím.

  26. Dnes jsem se doslechla, ze Carte d´Or prodavana v zahranici ma pry na rozdil od ceske verze podstatne poctivejsi a chutnejsi slozeni. Rikala to znama, ktera ji hodne bastila v Italii a tady ji pak nejak nechutnala – i zjistila, kde je zakopan pes; neboli kde se skryvaji rostlinne tuky.

  27. Ad Carte d'or – nepřekvapilo by mě to, u krabích tyčinek to taky je rozdíl…Jak je to možný, že se nám tu prodává x-tá kvalita, leč za ceny IA? Slyšela jsem více případech…

    Ad Míša: JE málo tvarohový, i ten na dřívku, v krabičce je to totální hnus.

  28. Potvrzuju pozitivní dojem ze zmrzliny z Globusu – máme moc rádi vanilkovou, ta je akorát, já můžu ještě stracciatellu, muž už se brání, že je moc sladká. Čoko a ořech jsme zatím nezkoušeli.
    Pinko zkusím, díky za tip. Carte mě zklamala složením, ani ta chuť nic moc, akorát Mascarpone ujde, je dobře ochucená.

  29. Madla: A nedává tam Lebovitz náhodou ten alkohol proto, aby to nezmrzlo na šutr?
    Jinak já od Lebovitze mám přímo jeho zrmzlinovou kuchařku The perfect scoop a nikdy jsem nelitovala ani koupi zmrzlinovače, ani námahy a surovin (6 bio žloutků do pravé smetanové). Výsledek se nedá srovnat s ničím, co se prodává v obchodech. Nepochybuju, že exkluzivní italští zmrzlináři by me strčili do kapsy, ale ve zdejších poměrech je domácí zmrzlina nenahraditelná.
    Chuť Míšy ve vaničce mě velmi nemile šokovala. Ovšem pokud si pamatuju, i konzistence nanuků bývala jiná, taková tvarohovitě drsnější, hrudkovitější…jinak jsou prý slušné zmrzliny mövenpick. ale bez záruky, neozkoušeno.

  30. Dlouho jsme kupovali Carte d´Or a nedali na ni dopustit. Chutná nám, ale složení nic moc za tu cenu. Teď kupujeme v Makru zmrzlinu Horeca Select – sorbety i smetanové krémy. Smetanová je z plnotučného mléka a smetany, bez rostlinných tuků. Už jsme ochutnali vanilkovou s pekanovými ořechy a pistáciovou. Obě moc dobré. Jsou o trochu méně sladké než Carte d´Or, což nám vyhovuje.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.