Kde se dobře najíst v Českém Krumlově? RSS

Štítky: ,

29 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Koncem srpna se chystáme na pár dní do Českého Krumlova. Můžete nám prosím doporučit restaurace, kde mají dobré polední menu i kam zajít na večeři? Ocením i tipy na místní obchůdky – pekárna, cukrárna, řeznictví…

  2. Určitě zajděte Na Louži, skvělé hotovky za dobré ceny. Nedoporučuji pizzérii, ve které byl tuším v únoru pan Polreich, opravdu mi tam nechutnalo. Jinak pekárny a cukrárny snad v Krumlově ani nejsou, spíš spoustu hospod a restaurací a teď v létě stánky s koktejly.

  3. Co si pamatuji před asi 4 roky, tak nám vyhovovala restaurace u Papasů s příjemnou terasou u řeky (tam jsme šli na doporučení majitelky penziónu) a pak ještě jedna přímo na náměsti – Katakomby – je to skutečně v katakombách, do kterých se jde po úzkých schodech hluboko do podzemí a mají tam hlavně různá masa na grilu. Každopádně stav se mohl za těch pár let změnit.
    Naopak důrazně varuju před restaurací Krumlovský mlýn, která těží ze své polohy s výhledem na zámek a na jez, pod kterým se topí vodáci. Je to zaměřeno vysloveně jen na vyrejžování zahraničních turistů, předražené, na jídlo jsme čekali i přes opakované urgence dvě hodiny a pak nám ho přinesli studené a ještě byli drzí.

  4. Teď jsem to progůglila, tak správný název je asi Papa's a ne Papas, doufám že je to ono, nemají na webu fotky z terasy a my jsme vevnitř nikdy neseděli.

  5. Jezdím do Českého Krumlova celkem pravidelně už mnoho let, nicméně s obědovým menu bohužel neporadím :o)

    Na příjemnou večeři se dá zkusit již doporučovaný Papa’s Living Restaurant – typický „living“ koncept velmi podobný například prvnímu Ambiente v Mánesovce nebo Ambiente v Liberci.

    Jako tajný tip doporučuji večeři u grillu na dvorku pensionu U dobráka. Sám majitel sice není vždy úplně dobře naladěn a na každého hosta příjemný, ale na druhou stranu Vám s čelenkou a’la Hattori Hanzo vlastní rukou (protože k tomu už léta nikoho jiného nepustí) na otevřeném ohni připraví opravdu skvělé steaky, ryby nebo kořeněné směsi na pánvi. Na zapití bývá obvykle natemperováno víno především od Stanislava Mádla z Velkých Bílovic.

  6. Já bych doplnil Pavli. Jde o pizzerii Latrán a bylo to v díle, jak si Zděnda vozil prdel ve žlutém Lambu http://prima.stream.cz/…o-sefe-iii-8 – už je pro srovnání, jak se zlepšili či zhoršili bych tam zašel.
    http://www.encyklopedie.ckrumlov.cz/…z/ksz139.xml
    http://www.facebook.com/…291790656886?…
    http://www.restauracekrumlov.cz/…/fotogalerie

  7. Děkuji za tipy i upozornění, kam se raději nevydat.
    Hospoda Na louži vypadá sympaticky, klasická česká jídla, hotovky by mohly být fajn. Zkusíme.
    Zaujala mě restaurace Katakomby Katakomby. Líbí se mi, jak mají vytvořená menu. Nevěděla bych, které si vybrat :-) Od našeho penzionu je to kousek, tak to bude asi náš favorit.
    Papa’s Living Restaurant mě také oslovil. Samé dobré tipy! Aspoň nebudeme bloudit a víme, kam zajít na guláš, středověké menu i steak. Jen u té pizzerie Latrán váhám, jestli to riskneme. A uvidíme, jestli objevíme něco dalšího…

  8. Doporucuji Krcmu u dwau Maryi, byli jsme tam letos, moc mila obsluha, prijemne posezeni s vyhledem na reku a originalni staroceske jidlo, moc dobre uzene, kralik, houbovy kuba, jahelniky, atd…

  9. Děkuju za tip. Krčmu mám na seznamu, co navštívit :-) Žahour, kuba, jahelník… to hned tak někde nemají, a přitom to jsou moc dobrá staročeská jídla, když se umí připravit.

  10. Můžu jen doporučit už doporučené. Na louži jsem měla skvělé borůvkové knedle „blbouny“ (tj. kynuté, pokud tento výraz náhodou neznáte). U dwau Maryí je tak inteligentně a kultivovaně vedená restaurace, že se to hned tak nevidí, a tu opravdu staročeskou (a ne „staročeskou“) kuchyni tam vaří snad už patnáct let.

    Já se přiznám, že jsouc v ČK opakovaně turistkou, skoro nikdy nevynechám ani návštěvu krčmy v Šatlavské. Tam si dávám prostě nějakou tu flákotu z otevřeného ohně, do nějž ráda čumím. Je to všechno tak nějak primárně nekomplikované, atmosféra je příjemná a ceny mi naposledy (tak před dvěma roky…) připadaly přijatelné.

    Při návštěvě Krumlova taky nikdy nevynechám návštěvu Dobré čajovny. Na jídlo to tedy moc není, ale na pár hodin s dobrým čajem… nepřekonatelné.

  11. Delší dobu jsem v Krumlově nebyl,ale v době, kdy jsem tam přebýval, jsme byli štamgasti v Cikánské jizbě. Echt hospodská hospoda, pivo jako křen, halušky na nejrůznější způsob, každou chvilku cikánská kapela. Pozor, krumlovší cikání (romové) nejsou to, co si většinou pod tím názvem představíme, nedám na ně dopustit.
    Snad ještě hospoda funguje, i když město už není tím městem, které jsem měl tak rád. Teď už je pouze kulisou pro turisty, ale co naděláme.
    Ještě zkuste U Báby nahoře na Roosveltce, Šatlava má určitě atmosféru, stejně tak Louže, Marie nevynechat (!!!). Když je hezky, pěkně se tam sedí na zahrádce a čumí do neurčita, tedy na řeku.
    P.S: a jestli jste na kole nebo půjdete na Kleť (lanovkou, ne pěšky), nevynechejte hospodu v Krásetíně. Nevaří (tehdy nevařili), ale je tam krááááásně.

  12. My byli U Švejka (nebo tak nějak se to tam jmenovalo). Klasická čistá hospoda (no prostě co si pod Švejkem představíš), za rozumný ceny. Předtím jsme zkusili pár jiných restaurací a i když ceny za jídlo byly na normálních pražskejch cenách, tak přílohy za 50 nebo pivo za 70,– nás poměrně překvapily.

  13. Z teto sezony:
    Pripojim se k chvale na Krcmu u dvou Maryi. Opet nezklamali. Hlavne se nevysilit u hlavnich jidel a predkrmu, protoze pak nezbydou sily na dezerty! :) Kvuli bramborovym siskam s makem a tvarohovym knedlickum v boruvkove omacce jsme se museli jeste jednou vratit druhy den.

    Cikanska jizba je fakt zazitek :)

    A pred tremi lety:
    Svickova v hotelu Ruze. Zatim ji u mne nikdo neprekonal.

  14. Mám to jen z druhé ruky, tedy spíše pusy :D – kolegyni chutnalo v místním pivovaře. Víc bližšího jsem žel nezjistil.

  15. Doporučuji toto, byla jsem v Krumlově asi čtyřikrát a ani jednou jsem nemohla odolat návratu sem http://www.krcmabarbakan.cz Nemají přeplácaný výběr, vidíte jak se jídlo před vámi připravuje na roštu, sedíte-li ve správném úhlu směrem k roštu:-)

  16. Posílám aktuální zprávy z Českého Krumlova. Včera jsme byli v hospodě Na Louži. Dali jsme si houbový guláš s chlebem a liškovou omáčku s knedlíkem. Oboje vynikající za lidových 60 Kč. A mají tu limonádu ZONku :-)
    Dnes jsme poobědvali v Krčmě U dwau Maryi česnekovou a zelnou polévku, staročeskou hostinu s kuřetem a žahour. Zelná polévka byla trochu kyselejší a ostřejší. Kuře bylo dobře kořeněné a talíř rozmanitý. Žahour jsem si představovala jako tvarohové knedlíky zalité omáčkou z povařených borůvek s cukrem, mlékem a/nebo smetanou, případně máslem… V Krčmě podávají žahour v polévkovém hrnku. Převažuje omáčka nad knedlíky, ale byla dost rosolovitá a namíchaná s rybízen. Navrchu byl kopeček šlehačky, bohužel ze spreje, což mě zklamalo.
    Celkově jsme si ale pochutnali. Porce byly veliké, takže jsme se pořádně „nažďuchli“ :-)

  17. 16: žahour se u nás na jihu říká pouze té „borůvkové omáčce“. Takže bych asi očekával, že mi jej přinesou samotný :-).

  18. 17: V jídelním lístku bylo: „Žahour – tvarohové knedlíčky s borůvkovou omáčkou“. Ale spíše to byla borůvková omáčka s tvarohovými knedlíčky :-) Byla dobrá, ale babička prostě dělala lepší.

  19. Dneska jsem při snídani po dlouhé době otevřel papírovou MF a ve víkendové příloze jsem našel hodnocené rest. Kristínka. Už je to i na netu: http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?…

    Nevkus, nepořádek a meloun ke všemu

  20. V centru Krumlova je to bohužel často sázka do loterie, ale po několika návštěvách bych určitě doporučil relativně novou restauraci Jakub kousek od náměstí. A za mě tip: jestli máte rádi kulajdu víc na sladko s pěkně ztraceným vejcem, nesmíte tuhle vynechat. http://jakubrestaurant.cz/

  21. V Krumlově se chutně najíte za poměrně normální cenu v místím pivovaru Eggenberg. Za vyšší ceny, ale úměrné kvalitě jídla můžete jíst i v Krčmě v Šatlavské ulici – výborné maso, milá obsluha a skutečný gril. Pokud si příliš nepotrpíte na kvalitu jídla a chcete se najíst levněji, skočte do Cikánské jizby.
    No a na kávičku a něco menšího k snědku (toasty, lívance, moučkníky, snídaňové menu) můžete zajít do velmi příjemné kavárničky v Široké ulici, která patří ke galerii. Jsou tam moc příjemní lidé, dobré ceny a večer skvělá atmosféra (někdy i s živou hudbou). Musím také doporučit Dobrou čajovnu (kousek od Červené brány u zámku) – kvalitní personál, který umí poradit s výběrem výborného čaje a k jídlu menší jídla, jako je kuskus, pita chleby apod.
    Kam NECHODIT: restaurace Krumlovský mlýn, sice hezký výhled u vody, ale průměrné jídlo za extrémně vysoké ceny.

  22. jo a – restaurace Kristínka – láká názvem, vchodem – ale ceny vysoké a nabídka nic moc.

  23. Český Krumlov je překrásný. S jídlem je to horší. Při předposlední návštěvě jsem byl velmi zklamán v restauraci u Jakuba Krčína (hogo fogo, vysoké ceny a chuťově nic moc). Nyní jsem dal na doporučení a zašel do restaurace u starého pivovaru Eggenberg. Nakyslá dršťková, nedopečená kachna, nedobré zelí a málo omaštěno. Pálivý guláš nic moc. Rozhodně doporučuji SEM NECHODIT.

  24. Restaurace snad v celem Krumlove stoji za ho*no. Pardon my french. Byl jsem tam v lete par dni a cokoliv bylo nanejvyse prumerne, at jsem zaplatil jakoukoliv castku. A to rozhodne nejsem zpovykany snob, staci mi ceska klasika, nebo i ryba s chlebem na rostu, ovsem udelana dobre. Ani tu jsem tu nenasel. Turisticka past, horsi jak centrum Prahy. Definitivne se vyplati jet za jidlem jeste kousek do Rakous, nebo hledat v okoli Trebone.

  25. Horší jak centrum Prahy? Sorry, ale v Praze v centru jen z hlavy dám minimálně deset kvalitních restaurací…

  26. Osobne bohuzel nemuzu z CK doporucit naprosto nic, ale na Scuku se pred casem objevil tip na pizzerii Nona Gina, vypadalo to docela nadejne – pokud tedy vezmete za vdek italskou kuchyni (http://www.scuk.cz/…/nonna-gina/). Bez recenze je pak zatím kavárna Kolektiv (http://www.scuk.cz/…ky/kolektiv/).

  27. ↪ 25 mpik: Jenze to je prave to, vy to z hlavy date, protoze se zajimate. Deset restauraci z tech nekolika stovek co je v centru Prahy neni zase tak hodne, ze? Kdyz nekam prijedete jako turista a nevite, snadno se spalite. Takze se nedivim, ze radeji cizinci zapluji do TGI, nebo Hard Rock Cafe, protoze to znaji a vedi co ocekavat.

  28. To asi ano, ale pokud bych se zajímal v Krumlově, tak bych prostě neuspěl. Pamatuji, že když jsem tam byl naposledy, tak jsem obešel asi patnáct podniků, než jsem zapadl někam, kde to bylo aspoň k přežití. V centru Prahy jsou stovky restaurací, ale když chce člověk najít něco dobrého, má prostě šanci.

  29. ↪ 26 yannka: za oboje dám ruku do ohně, v Nonna Gine mají skvělé noky i pizzy, v Kolektivu zase kávu a snídaně. Když jsme tam (cca 2–3× do roka), už jinam nechodíme. Objevili jsme i novou restauraci Depo, ale pozor na obsluhu, vypadají, že jsou tam první den a všechno jim dost trvá. Jinak ještě nesmíte minout bar Apotheka hned vedle zámku.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.