Kdo najde produkt s vetsim poctem Ecek nez tento? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dostal se mi do ruky pekarensky vyrobek zvany „Mrizka s naplni tvarohovou“, vyrobce Penam Brno. Uz od pohledu a omaku je to blize neurcitelna nafouknuta hmota. Pri pohledu na ingredience se mi protocily panenky, je to de facto seznam Ecek: E1414, E1422, E330, E450, E341, E160a, E415, E202, E471, E412, E300 a E341.
    Dohromady 12 Ecek v jednom produktu, to uz neni peceni, to je alchymie a vypada to spise na vyrobek ze Spolany Neratovice nez z pekarny.
    Jak takovy blaf vubec mohou vyrabet?
    Narazili jste na neco podobneho?

  2. E330 – kyselina citronová
    E300 – vit. C
    E160a – karoten
    Proti těmto třem nic nenamítám. Výrobci je ale samozřejmě nepřidávají proto, že by nám preventivně chtěli podstrojovat vitamínky. Osobně mám problém jak kupovat balné pečivo (z těch „hrůz“ na obale se mi protáčejí panenky), tak nebalené – tam to zcela jistě dávají taky, jen si to nikde nepřečtete. Občas kupuju jeden celozrnný tousťák, co tyto srajdy v sobě nemá, ale zas je dvakrát tak drahý. Jinak myslím už někde běžela doskuze, že Penam má výrobky obzvláště hnusné, přechemizované a přetrvanlivé.
    Je to šílené, ale někdy se pod éčky skrývá třeba jen obyčejný prášek do pečiva nebo soda, kterou na pečení jistě používáte taky. Možná není od věci vytisknout si malý seznam a přímo v obchodě kontrolovat :-D No já radši, když mám chuť na sladké pečivo, namažu chleba domácí marmeládou a mám pokoj:-D

  3. 31 „éček“ v hermelínovém salátu – http://img43.imageshack.us/i/dscn9851.jpg/

  4. :-0

  5. Hermelinu je v tom hermelinovem salatu celych 5%… uz jsem si rikala, ze jsem ho v te zmeti Ecek minula, ale nakonec se objevil, jeste dal v seznamu, nez jsem cekala. Sranda je, ze v tom hermelinovem salatu je nejpis vic vody nez hermelinu, kdyz je tam v tom vypisu slozeni pred nim. Tfuj!

  6. Yenneffer: te vody tam bude jenom tak 5–6%, jinak by ta procenta nevychazela. Spis mne dostaly tyhle dve komponenty:

    • salam vyrobni 20% (jsem liny opisovat to slozeni, ale prijde mi to jako tezko prekonatelny priklad hnusneho salamu)
    • Alternative 7% (falesny syr z rostlinneho tuku, mlecne bilkoviny, psenicneho skrobu a edamového aromatu, kromě jiného)
  7. Jasne, ale porad je ji aspon o malinko vic nez tohoo hermelinu ;)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.