Co s petrželí? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Přivezla jsem si od rodičů náruče kudrnky… Co s ní? Chystám se na petrželové pesto podle Gurmanky http://dolcevita.blog.cz/…pesto-presto , něco zamrazím… ale dá se s ní udělat ještě něco jiného?

  2. petržel si suším, ale teda spíš hladkolistou, je aromatičtější než kudrnka. A pak ji mám sušenou buď samostatně, nebo to udělám tak, že v sušičce dám do horních plat petržel, pažitku a libeček a do dolních plat cibuli krájenou na půlkolečka a rozdrolenou od sebe a nahrubo nastrouhanou mrkev, případně celer a petrželový kořen. Usuším to a smíchám a mám domácí polévkové koření. Eventuálně smíchám s hrubou solí, ale to jen do „dárkových balení“ pro kamarády, sama v tom sůl nemám ráda, solím raději zvlášť.
    Někdy do toho přidávám ještě na prášek roztlučené sušené houby.

  3. muzete si udelat tabouleh..supr salat z bulguru, kde je petrzele vic nez dost. Ja sice pouzivam hladkolistou, ale hanka michopolu kdysi nekde psala, ze na tabouleh se kudrnka hodi pro tu svou cechratost..:), zbytek nasekat a zamrazit-imho lepsi nez suseni, tim se z ni stane prach

  4. Velké množství petržele spotřebuje také Falafel.
    Recept např.zde na Cuketkovi
    http://www.cuketka.cz/?…

  5. Kami, díky moc.
    Tesso, to je super nápad – tabuleh mám ráda a kuskus, citron a rajčata mám doma taky :)

  6. Mně se taky osvědčuje mražená, už nasekaná…hodně se jí dá dát i do vajíčkové pomazánky, do žemlových knedlíčků, do nádivek…

  7. Já mám taky hlavně kudrnku a co nespotřebuju hned, tak nasekám a strčím do mrazáku. V zimě se to vytahá, hlavně do polívek a i jen tak nasypat na brambory.
    Ten tabouleh je bezva nápad, a myslím, že z jiné než z kudrnky jsem ho ani nikdy neviděla.

  8. Tak po celodenním krájení kudrnky jsem si udělala to petrželové pesto podle gurmanky a super… doporučuju vyzkoušet…
    tabuleh si namíchám ráno, dnes jsem vážně kaput :)

  9. Pokud se hovoří o špičkové výživové hodnotě petržele, vždy pak o hladkolisté. V receptech / špekové knedlíky, vývary, pesta atd / se používá pouze tato. Kudrnka je určena na dekoraci / ozdoba je na vánoční stromek / pokrmu. Hladkolistá svou chutí zvýrazní nezaměnitelným způsobem celkové vyznění chuti pokrmu. Bohužel se v našich obchodech poměrně těžko shání.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.