Na nože RSS

Štítky: , , ,

27 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Viděli jste? Co na nový pořad říkáte?

    V našich reáliích je klíčové to, jestli znáte okopírovaný originál – americkou sérii Top Chef. Pokud jo, tak pro vás nože asi skončily… ;)

    Buď jak buď – další fajn sonda do české gastronomie šmrcnutá reality show. Minimálně je zábavné pozorovat pár exemplářů kuchařů v TV.

  2. Americkou serii Top Chef jsem nevidela,i bez ni je pro me Na noze zklamani. Spatne sestrihane, Eva Filipova v porote nemastna neslana, navic prekvapive ve srovnani s Ano, sefe mam pocit, ze Pohleichova osobnost takovy format neunese..
    Add sonda do ceske gastronomie, hm..nekteri neumi nakrajet cibuli..;)

  3. Viděl jsem jen upoutávky a v TV jen asi minutu a půl. Chystám se běhěm víkendu kouknout na net, pokud to tam Prima dala. Mám však velmi velké obavy, že budu zklamán. V upoutávkách na film je většinou to nejlepší, takže pokud je tomu tak i v tomto případě, bude to takové nemastné neslané, bez spádu – prostě nemá to šmrnc. :(

  4. Čistou náhodou jsem soutěž Top Chef několikrát shlédla ve španělsku. Byl to zajímavý pořad, v kterém se mohl člověk setkat jak s profesionály tak i s amatéry z oboru. Zastoupení bylo vždy národnostně velmi pestré a pořad přinášel hodně nových nápadů a inspirací, co se dá v kuchyni vše připravit. Také byla možnost nahlédnout, jak to funguje v hotelových kuchyních za chodu, co musí kuchař vše zvládat, v jakém prostředí, v jakém časovém intervalu apd.
    Abych jen nechválila, jasně že se tam setkáme s velkými „americkými“ emocemi a formulkami, s přehnaným sebevědomím ale i tak bylo fajn strávit před tímto programem jednu hodinku.

  5. Viděla jsem ze záznamu, celkem se mi líbilo – mohlo by ale být víc záběrů z vaření na úkor výlevů jednotlivých soutěžících…to je i bolest v Prostřeno, čili spíše problém Primy – samé zbytečné záběry a málo podstaty. Orig. formát neznám.

  6. Velke zklamani. Pro mne je to nosic reklamnich … . Jeste ze ty se daji pri offline prejet rychloposuvem. Oba panove (o jejich odbornych kvalitach nepochybuji) tady pusobi velmi amatersky. Coz by az tak nevadilo, pokud by si rezie odpustila tu destilaci televiznich emocialnich trapnosti poslednich let (slzy v primem prenosu, durazna slova „Opustte sal“ a tak). Je jasne, ze posledni slovo ma producent tj. komercni televize a nekdo (sledovanost->reklamy) to zaplatit musi, ale tohle je (alespon pro mne a na zaklade prvniho dilu) pres caru.

    To neni (alespon zatim) o gastronomii, to je gastronomie znasilnena na vydelavani penez.

  7. ok, pustila jsem si to znova na netu…a ok…doufam, ze se to bude ubirat lepsim smerem…dle upoutavky na michana vajicka

  8. A já myslel, že to bude něco o vaření, ne o obličejích poroty a brekotu soutěžících :/

    Zkrátka na mě moc „reality“ show.

  9. Dokoukala jsem první díl a jsem spokojená. Originální předlohy teda neznám, ale po těch negativních reakcích jsem čekala daleko horší výsledek. Porota fajn, jen paní Filipová mi tam celkem vadí, soutěžící sympatický, a i se tam vařilo:)

  10. Michala; origos taky neznam, priznam se, ze po naslednem shlednuti na netu se mi to libilo vic, nez prvne v tv, ale taky pani Filipova mi tam nesedi, a monology Pohlreicha..byly imho „roztresene“, celkove se nejvic tesim na Vanka, slecnu Ivetu a borce top managera v kosmetice

  11. Tak jsem na to včera koukal na netu, takže jsem to měl bez reklamy – škoda.
    Byl to první díl, takže bych tomu dal šanci ještě tak 1–2 díly, ale je na tom prostě znát, že Prima nacpala všechny prachy do té hrůzy Talentmania a stejně je to z reklamou a upoutávkami.

    PS: nejvíc se mi líbila hláška jednoho z kuchařů v upoutávce na další díl: „když nevypadneš na krájení cibule nebo mrkve, tak pohoříš na vajíčkách“

  12. Skoukl sem první 3 díly 2.sezóny MasterChef Australia a vzpomněl sem si, co psal Pohlreich ve své knize receptů, jak když nedávno po čase navštívil Austrálii, že tam byli zase o 10 let napřed (před tím se tam v podstatě vyučil za mlada). Na nože je bohužel pro mě v porovnání s australskou verzí velmi neprofesionální a trapný, upadající do tlačených emocí, špatný střih, členka poroty …no bez komentáře… a charakterově jsou australští kandidáti také mnohem zajímavější (v australské verzi se jedná zásadně o amatéry!). Jestli budou i další díly Na nože stejné jak první, tak je to velmi smutné a zabilo to úplně potencionál, který tento typ pořadu mohl mít.

  13. Tereziny:

    určitě zkuste i Top Chef, který mám nakoukaný celý i s Top Chef Masters ;) tento formát zabodoval i na letošních cenách Emmy.

  14. > Top Chef, který mám nakoukaný celý i s Top Chef Masters

    Nebyl by link na ty episody? Já jsem něco našel, ale odmítá to hrát, protože se nacházím na špatném místě planety.

  15. http://hn.ihned.cz/…a-pohlreicha

    ad 12 Ono je to těžko srovnávat. U nás se asi nic lepšího do konkurzu nepřihlásilo. Amatéři koukám vaří lépe, než šéfkuchaři. Nějak v této souvislosti mě napadá přirovnání fotbalistů – profíci z Jablonce dostali na holou od amaterů z Kypru, z nichž většina si na cestu do ČR musela vzít volno v práci.

  16. Koukla jsem na internetu na první díl Na nože. Takové rozpačité, nějak to neví, co to chce být. Buď vážně míněná soutěž s odbornou porotou, takže odborně zajímavá, ale trochu bez šťávy, nebo šou s výkřiky Opusťte sál, pak tam ale hrubě nesedí vědoucí porota a chtělo by to nějakého většího dryáčníka, v jehož ústech by takový výrok nepůsobil tak nepřirozeně.

    Jo, a co mi vadí naprosto extrémně, je ten hajlující kuchař – ke konci, jak pošlou do dalšího kola tři, tak vycházejí a jeden hajluje. Nechápu, že tohle Prima veřejně vysílá bez postihu.

  17. Co? Nejsi nějak moc nazi-fóbní?

  18. kami:

    teď jsem si tu pasáž pouště znovu a musím se přiznat, že mi to jako hajlování nepřišlo ;) spíš mávnutí. ale třeba má to má uložené v motorické paměti :D

  19. No musím uznat, že po shlédnutí Pekelné kuchyně je tento pořad poněkud „slabší odvar“, ale zase- nezapomínejme, že jsme malá země, hold tu asi těch talentů toliko nebude.. Já si myslím, že všechny tyto pořady (kromě Babici :-D ) můžou dopomoct k tomu, že český národ začne přemýšlet o tom, co jí. Uvidíme, co se z toho vyvine dneska. Třeba příjemně překvapí ;-)
    Ale co se paní v porotě týče, soulasím s váma. Hodně špatný výběr, nemastná, neslaná, nic tomu nepřináší..

  20. nelíbí :-(

  21. Hmmm… byl jsem na to hodně zvědavý, i proto, že velmi dobře znám Top Chefa (Taky včetně Masters :-). Teď se mimochodem šušká, že bude AllStars, složená z nejvýraznějších osobností předchozích sérií.) a nově i MasterChefa (novou americkou verzi a něco ze starší anglické).

    A bohužel je hodně vidět, že kradli jako straky… ale poctivě, ze všech stran :-). Třeba první díl byl byl vyloženě MasterChef, včetně záběru přijíždějící dodávky s cibulí. A ve druhé epizodě zase začíná vyplouvat na povrch zmiňovaný Top Chef, počítaje v to scény ze společného bydlení nebo kosičskou repliku „Sbalíš si nože a opustíš soutěž“. A Zdeněk Pohlreich je stejně plešatej jako Tom Colicchio! :-)

    Ale pořád tomu držím palce, i když po technické i scenáristické stránce je to místy hrůza. Snad se to ještě ustálí a vyprofiluje. Tváří v tvář většině tuzemských jídelních show jako Prostři pro tři je to pořád skoro mistrovská záležitost…

  22. V prvním díle mi cibule aj mrkva přišly nudné, pak jsem nepochopila následné vaření – že mohli dělat co chtěli a z čeho chtěli? U dílu s vajíčkama mi vadilo to samé co u prvního – rádoby vyštelované emoce, spousta plytkého kecání a MINIMÁLNÍ záběry na jídlo. Jako nevím jak vy, ale půlvteřinový průlet nad talířem mi k uvědomění si, co na něm vlastně leží, nestačí. Že bych nedajbože pochytila, co a jak vlastně vaří, taky nehrozí. Bohužel, je to spíš jen o reality šou a ne o vaření. Rozhodně jsem se nic nepřiučila:-(

  23. Je to ještě pořad o gastronomii? Bohužel spíše špatný český Prima kompilát s předem známým koncem. Už podle toho, co provázelo předvýběr protagonistů do pořadu, lze usuzovat, jak „čistá“ to je soutěž o melouna. Finalisti správně navoleni (Ambiente, „lupič“ a toho třetího si zkusit tipnout již sami). Porota: Zdenkovi to trochu ujíždí někam jinam (asi ne zcela jeho vinou), Vaněk – proboha, co ten tam dělá (úsměvné, jak se z pašeráka bot a vína udělal ještě fotografem) a jedna žena do počtu, aby to bylo asi vyvážené. Tady lze asi v jediném souhlasit s Babicou o určité rodině okolo Prakulu. Už by to chtělo vidět nějaké další jiné zajímavé gastro tváře v médiích než stále těch pár stejných, co se tam cpou horem dolem. Co takhle kdyby ti tři soutěžili bez možnosti nakouknout do kuchařek a kuchaři jim dělali porotu. Možná pak dobrá reality show :-)

  24. Tak druhý díl mně příde ještě horší než první – samí „sympaťáci“, člověk neví komu fandit dřív. První polovina v Pohlreichově kuchyni, naprosto o ničem.....Druhá s vajíčkem, chápu, že u nás v Česku je to potřeba vzít od základu, ale kde je nějaké napětí? Nějaká akce nebo aspoň nějaké recepty a rady? Velké zklamání! Ještě jednou doporučuji MasterChef Australia pro srovnání :-).

  25. Dramaticky zaber „dlouhym sklem“ kamery sledujici kolonu cernych vozu s nakladem kucharu napovida, ze nekdo z rezie Primy na Barrandove myl hrnky od kafe kdyz se tam pred lety tocila Mission: Impossible :) .
    Proste zbytecna pseudodramaticka rezijni omacka misto zaberu na vareni a jidlo.

  26. to fk333fk: ty jo, to s tím receptem bez kuchařky je fakt super nápad! Kolik variant svíčkových by se asi urodilo? :-)) Jojo, ale Prima dá radši přednost bulení nad tím, že porotci museli jíst rozblemcané vajco…

  27. Po druhem dilu k Na noze pristupuju podobne, jako k Prostreno, t.j. lehce perverzni guilty pleasure, kdy se jen bavim demenci soutezicich, poroty i produkce.

    Vysledek oproti originalu mi prijde asi jako kdyby se Prima pokusila natocit cesky Lost v produkci teamu Ordinace v ruzove zahrade.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.