Suroviny z přírody (lov, sběr, apod.) RSS

Štítky: , , , ,

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Po sledování pořadů z různých koutů Evropy (Velká Británie, Francie, Španělsko) věnovaných gastronomii „po domácku“ bych chtěl tímto vyzvat k diskusi o surovinách, které je možno ZDARMA získat v našich luzích a hájích, ideálně doplněno i o informaci ohledně způsobu získání, využití v gastronomii, a­pod.

    Předem prosím, aby se zde neobjevovaly návody na „ne zrovna zákonné“ způsoby získání surovin (pytláctví), jelikož bych tímto chtěl právě zjistit, co se u nás dá legálně získat.

  2. Stačí se domluvit s myslivci nebo místním mysliveckým či rybářským sdružením, kteří vám zvěřinu či ryby legálně prodají, a pokud použijí tabulkové ceny, tak to vychází poměrně levně. Další možností jsou třeba prodejny takových spolků, např. Lesy a rybníky města České Budějovice, Školní lesní podnik Kostelec nad Černými lesy…
    Mně dobře funguje vztah s myslivcem, který dá echo, když střelí něco požadovaného a v požadované kvalitě (prodává se to oficiálně – zravotně prověřené, přes myslivecký svaz).

  3. legálně na řadě míst mimo chráněná území asi hlavně houby, borůvky, maliny, šípky, bezinky, různé divoce rostoucí bylinky…ne?

  4. Jasně, mě šlo právě o to pokusit se udělat nějaký přehled, protože kolem nás toho si myslím je spousta vynikajícího a přehlíženého hlavně proto, že lidé neví, co s tím. Takže za každý tip+recept bych byl vděčný, možná by z toho šel udělat i článek/seriál.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.