Restaurant Day Prague 16. 2. RSS

Štítky: , ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Že by tady nikoho tenhle festival jídla nezajímal? Chystám se nyní prvně jít podívat. Na FB už jednodenních restaurací přibývá. Jsou tam zajímavé shluky i osamocení nadšenci. Byli jste na předchozích? Půjdete tentokrát?

  2. Už jsem to tu v jenom vláknu propagoval, ale nikoho to moc nezajímalo, protože se řešily daně za nabídku domácího vaření. Každopádně se na tuhle sympatickou akci i s přítelkyní chystáme.

  3. Taky se mi zdá propagace málo – tedy nejsem zatím žádný „jejich“ aktivista, ono to zas tak orhganizované není, ale doufám, že lidí přijde dost, protože si dovedu představit, co je s takovou jednodenní akcí práce :) A aktivita se mi to zdá taky moc sympatická.

    Nejvíc kuchařů bude na třech místech – Vlkova v Pracovně, Krymská, Dlouhá… Přidávají se i další města, kde někdo akční dá dohromady pár dalších lidí.

  4. Já se byla v létě mrknout do Vršovic. Bylo to fajn, ale připadalo mi, že je tam hlavně hodně sladkého, a cupcaků, méně jídla, spíš „den cukráren“.
    Jinak je to fajn, ale z pozice prodávajícího nemáte moc větší výhody než normálně. Pokud už prodáváte se stolkem a židlí, měl byste vyřešit zábor místa (i když snad v té proluce ve Vršovicích to teď snad nějak pronajímali) a celkem hodně požadavků má hygiena, jinak je to vlastně celé poloilegální a strážníka/hygienu nemusí přesvědčit kousek koláče, byť se jedná jen o jednorázovou akci:)
    Tady je pár poznámek https://www.facebook.com/…475607200234, jak se jako restauratér chovat, ale teda, třeba kolem té hygieny by to chtělo specifikovat víc, párkrát jsem takhle prodávala a rozhodně nestačilo " Na místě, kde svou jednodenní restauraci otevřete, nesmí zůstat žádný nepořádek. Pokud budete podávat jídlo teplé, musíte si zajistit vlastní zdroj tepla, případně se domluvit s jakoukoliv kamennou provozovnou poblíž a sdílet elektřinu z nejbližšího zdroje. Je dobré mít v zásobě dostatek vody, papírových ubrousků, tácků a příborů na jedno použití." Prostě už bych teď měla trochu z případné kontroly strach a zajistit prodej (hlavně teplého jídla) tak, aby splňoval vše, co je potřeba je dost náročné, což z toho popisu zas tak nevyzní. Ale podívat se asi zase půjdu, těším se.

  5. Ano, na FB vše je, za vše ručí prodejce.

    Navštívili jsme několik zajímavých či pozoruhodných míst a nejvíc se mi líbilo v Pracovně, kde právě bylo dobré zázemí i více restauratérů pohromadě, i teplá jídla. V nedalekém Boudoiru dsoáhla akce až poněkud bizarního rázu, ale slané buchty měli dobré.
    Moc zajímavě to vypadalo na plácku v Krymské, kde zase se vařilo dokonce na otevřeném ohni a byl i čajový autobus. Přes nevlídné počasí měla LaCuoca Eva kolem druhé už skoro vyprodáno!
    V několika podnicích cestou (Boho, Družina) taky člověk narazil na podivuhodné nabídky, spíš převládaly guláše a polévky, slané pečivo, něco z pánve…ale i cukrárny byly.
    Myslím, že si festival svou tvář teprv hledá, a že mu bude svědčit spíše teplejší počasí (17. 5. a 17.8.). Aktivita mi to přijde zajímavá a její charakter se jistě ještě nějakm posune, vytříbí.

  6. Mám dojem, že zima tomu svědčila, víc se vařilo uvnitř, čímž to trochu přišlo o to kouzlo, ale zato bylo víc fakt vařeného jídla (po ruce elektřina a voda) – byla jsem se mrknout v Pracovně a ve Vršovicích, měli jsme guláš, nějaké indické dobroty, palačinky a koláče a bylo to fajn milá akce komunitního rázu, no.

  7. Tak jsme sli na jistotu, tzn. Pracovna a prosli jsme Krymskou. Hlavne sladkosti byly na chutove i vizualni urovni, ze by se za to nemusela stydet kdejaka lepsi restaurace. Kavarny s prumyslovymi dorty by zahanbily uplne.
    Celkove prijemna akce, palec nahoru pro vsechny zucastnene, nepochybuji, ze s tim byla spousta prace.

  8. Jojo, v tomhle Pražákům hodně závidím, zúčastnit se podobné akce (jako aktér) by mě hrozně bavilo, leč v malém městě by situace byla zcela jiná.
    Jinak mi též přiapdá, že té propagace takovéto sympatické akce je málo.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.