2. ročník Foodparade je tady! Pozvánka partnera blogu

Partner blogu

Hledáte program na víkend? Honí vás mlsná a chtěli byste v jídle a pití objevit něco nového? Přijměte pozvánku od partnera blogu na 2. ročník festivalu Foodparade!

Foodparade zůstává po prvním ročníku ve stejném formátu. Čekají vás degustační menu restaurací, dobré pití a vedle toho ještě zóna určená ochutnávkám a nákupu lahůdek. Oproti loňsku má ale Foodparade jednu velkou novinku — nové místo konání v nádherných prostorách Zámku Troja!

Co na Foodparade ochutnáte?

Seznam podniků na Foodparade se doplňuje téměř do posledního dne. Každopádně se určitě můžete těšit na Le Patio a asijskou jízdu šéfkuchařky Sofie Smith (indonézské hovězí a její signature sticky toffee pudding). Steaky (a nejen ty) z Mánesky (flap a entrecote), thajskou kuchyni z Občanské plovárny nebo hodně nápaditý mix jídel z Krystal Mozaika Bistra (hranolky z kapra, burger z české stračeny).

Mimoto se na festivalu potkáte s kávou od Doubleshotu nebo se špičkovou cukrařinou z Café St. Tropez. Jsem si jistý, že i účast La Bottega di Aromi/Finestra bude pěkná velkoparáda!

Tolik jen několik echt špeků na ukázku. Loni jsem nakonec koukal, co se všechno na festivalu sešlo a co všechno jsem neznal. Připravený je i doprovodný program, který zahrnuje cooking shows šikovných šéfkuchařů, ale i lekce vaření pro děti o dospělé pod taktovkou školy vaření Chefparade.

Kdy a kde?

O víkendu 8. a 9. září od 11:30 do 20:30 na Zámku Troja. Můžete si tak naplánovat pohodovou procházku Stromovkou, nebo festival spojit s návštěvou zoo a botanické zahrady.

V areálu bude dostatek místa na korzování, ochutnávání i prostor stranou, když si potřebujete jídlo v klidu vychutnat. Připravena je i varianta pro nepřízeň počasí (počasí ale má být o víkendu fajn).

Jak funguje vstupné a platby za jídlo?

Vstupenky si můžete koupit buď přímo na místě (350 Kč) nebo v předprodeji za zvýhodněnou cenu (300 Kč). V ceně vstupenky dostanete prvních 200 Kč proměněných na 20 chefů, což je oficiální platidlo na festivalu. 1 chef je za 10 Kč a na stáncích s ním budete platit za degustační porce i pití. Přímo na festivalu si můžete chefy kdykoliv přikoupit v libovolném množství.

Pozor, finta — děti do 10 let mají vstupné zdarma! :)

Chcete vědět ještě víc?

Nechte se vtáhnout do děje na Facebooku Foodparade. Průběžně tam postují spousty fotek jídla a podniků, které se na festivalu objeví. Až do pátku se tak můžete udržovat ve varu.

Klíčové info ale zůstává — tento víkend 8. a 9. září od 11:30, Zámek Trója! Ať už to vezmete přes Stromovku nebo přes botanickou, chuťové pohárky s sebou. S kým se tam uvidím? ;)

Reklama

Komentáře

Rozumím tomu dobře, že je to principiálně totéž jako PFF?
Nevíš, jaké je to tam s prostupností kočárkem, zda jsou tam omezení konzumace na nějakých lavičkách a tak?

↪ 1 kami: je to vlastně v tom zámeckém parku před zámkem (dolní 2/3 na fotce) a pokud vím, tak by to mělo být co se týče místa s dostatečnou rezervou i pro kočárky. jen upozorním, že cestičky jsou vysypané štěrkem, ale to nevím jak moc je limitující.

a jinak jo, je to princip podobný jako u ostatních festivalů kupř. taste of london nebo u genussfestival ve vídni ;)

↪ 1 kami: a doplňující — na jistotu je tyhle dotazy možné směřovat rovnou na organizátory (buď mail, nebo jejich Facebook)

↪ 2 pan Cuketka: No, tak tam jsem taky nebyla :)
Ale na tohle jsi mě navnadil, už jsem to předestřela manželovi k promyšlení :)

Na PFF jsem byla jen jednou a repete mne nelákalo. Musím říct, že pokud by šlo o komornější akci a ještě na zámku v Troji, tak o tom zauvažuji… :-)

V Troji jsem byla několikrát na vinobraní, cestičky jsou tam pro kočárek úplně v pohodě, plus dost míst na sezení i na trávě.

↪ 4 kami: Hezký večer, všechny degustační stany budou umístěné ve spodní části zahrady kolem kašny. Přístup je bezbariérový a myslím, že to s kočárkem bez problémů zvládnete. Zámek Troja je velmi vstřícný k chození či sezení na trávě, v případě pěkného počasí můžete využít travnaté plochy k posezení či poležení. V areálu bude připravena i půjčovna dek, které si můžete zapůjčit oproti vratné záloze. Myslíme i na stravu pro nejmenší návštěvníky, v dětském koutku bude k dispozici mikrovlnná trouba, aby Vaše ratolesti nezůstaly o hladu :-).
A ještě dotaz týkající se laviček, během pátečních nočních příprav se budeme snažit maximum přenést do dolní části a podél zdi budou připravené i pivní sety.
Pokud budete mít jakékoliv dotazy, jsme stále on-line a budeme se na Vás těšit na Foodparade.

↪ 8 Anonymní: Jéje, díky za odpověď! Mikrovlnka je velké významné plus :)
Online zakoupení vstupenek bylo, pravda, ..... (následuje řetěz sprostých slov na adresu stupidního systému ticketstream)..... , ale nakonec se nám to podařilo.

↪ 9 kami: Tak to se omlouváme za příval sprostých slov, hlavně že to dobře dopadlo a doufám, že se Vám u nás bude líbit :-)

↪ 11 ttkalina@seznam.cz: To jste si těch partnerů blogu všimnul až teď? http://www.cuketka.cz/?… Už jsou tu víc jak rok. Prostě reklama. Ke cti pana Cuketky nutno říct, že vždycky jasně označená, což bohužel není v našich končinách zdaleka samozřejmé, a občas i zajímavá (přestože reklama)…

Bylo to celkem fajn :) S dítětem citelně pohodlnější než PFF – více místa, méně lidí, nebyl problém sednout na trávník, to se mi líbilo moc.

Zásadní vada – kouření mimo vyhrazená místa, zejména kouření mezi sedícími u stolů. Ocenila bych, kdyby pořadatelé dohlédli na dodržení oddělených zón, nemám chuť se na podobných akcích sama hádat, jaksi mi to silně kazí požitek. Nakonec jsme se paradoxně uchýlili s kočárem do kuřáckého koutku, kde nebyl kuřák ani jeden, narozdíl od „nekuřáckých“ částí.

Dobrý den, po loňském prvním ročníku, který nás zcela nadchnul, jsme se těšili na pokračování tohoto food festivalu, který byl navíc v krásném prostředí zámeckých zahrad.

Bohužel nás tentokrát celá akce velice zklamala. Nabídka restaurací nebyla taková pestrá a zajímavá jako vloni, navíc tento festival přišel o jednu z největších předností, oproti konkurenci, kterou byla cena. Všichni oproti loňsku hodně podražili. Nebylo výjimkou, že jste si mohli dát degustační porci za ekvivalent 120 – 160 Kč, což je opravdu hodně. Porce byly nesmyslně velké, takže jsme po návštěvě dvou stánků měli plné žaludky…

Myslím, že by stálo za to více popřemýšlet, jestli nebyl loňský model přece jenom lepší. Příští rok na tento festival nepůjdeme, raději půjdu ke konkurenci k Hradu, kde si opravdu ochutnáme zajímavé věci za hodně podobný peníz…

Hezký den. Na GRF jsou sice porce menší, ale drahé je to asi stejně (při ceně 25,– za Grand). Tady jsem byl např. docela spokojený, že liškového ragů bylo tolik, bylo skvělé, včetně knedlíků :-)) Je fakt, že restaurací nebylo moc, ale nabídka byla dobrá.
Tady mi vadila spíš organizace: při otevření byl chaos, nefungovaly čtečky, restaurace ještě neměly ani jídla, ani popisky, víno bylo nabízeno nenachlazené, pivní sklo chybělo i odpoledne. Ušetřit se dalo na vstupném, u hlavního vchodu nikdo nekontroloval vstupenky, takže by se daly nakoupit jen Chefy.
Naopak skvělé bylo, že díky menší návštěvnosti proti GRF bylo dost místa, malé fronty a až odpoledne. Dost stolků a sezení i na trávě… velkoplošná obrazovka s přenosy z Konírny. Příště zkusím zase…stejně jako GRF :-)

Ještě jsem zapomněl pochválit výběr místa…v Troji bylo krásně :-)

feedback určitě směřujte hlavně na pořadatele akce, ať se k nim dostane a můžou s tím něco do příštích ročníků dělat!! ;)

(+) počasí nádherné
(+) prostředí Trojského zámku super
(-) parkování dost plno díky ZOO a taky drahé
(+) doprovodný program – zábavný, poučný
(-) nesmyslně drahé degustační porce u některých stánků (130 Kč za dva knedlíky o velikosti pětikoruny a ještě menší porcí masa mi přišlo přespříliš
(+) našli se stánky, kde člověk neváhal odpovídající částku zaplatit, ale tam byla většinou fronta :-(
(-) pomálu kvalitních nealko nápojů (kromě True tea a Dolce Gusto snad nikdo)
platidla šefy nešlo kupovat jednotlivě, ale pouze bločky a navíc byly NEVRATNÉ.

No nebylo to špatný, ale za ty prachy to mohlo být výrazně lepší

Cavon: cena je vysoká všude…pořád je to ale levnější, než při návštěvě restaurace…není to „jídlo“, je to degustace. Utratil jsem tam litr a měl jsem problém si vzpomenout, za co to bylo :-)
S tím nealko máte pravdu, tam mi to nedošlo…nebyl jsem autem. Těším se na příští rok, jestli se na nějakém festivalu objeví stánek „Kohoutovka“. Osobně si raději dám víno, nebo pivo, než vodu za 20–30 Kč. Tedy bez auta. Když už to umí v některých restauracích, proč ne tady…

Jeee, ale to s tím přeci nemá nic společného. Já přeci vůbec nemám nic proti
foodparade!! To jste tedy špatně pochopil. Jen Vás nějaký ten pátek čtu, všímám si vašich názorů a v tomto jste mě překvapil. To je vše. S tím kdo kde a kdy cokoliv pořádá a kdo se účastní to nemá co dělat.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)