Festival Foodparade — partner blogu

Partner blogu

Mile rád vítám nový festival jídla v Praze — partnerem blogu na září se stal festival Foodparade, který proběhne o víkendu 17. a 18. září v Holešovické tržnici. Jste zvědaví, co všechno bude k ochutnání?

První ročník Foodparade vyroste přímo uprostřed areálu Holešovické tržnice a bude hostit téměř dvacítku pražských restaurací a program, který po vás bude vyžadovat jediné — ochutnávat!

Výběr podniků, ceny i celkový program se směřuje spíše do střední třídy, takže na Foodparade nebudete muset nechávat kalhoty. Zisk z celé akce navíc půjde do nadace Foodparade, která se zaměří na zlepšení podmínek pro mladé studenty gastronomie a problémy dětské výživy nejen ve školních jídelnách.

Foodparade se koná za každého počasí a festival bude otevřen od 11 do 21 hodin. Vstupenky můžete objednávat už nyní nebo až na místě za stejnou cenu.

Co všechno bude k ochutnání?

Na Foodparade se představí minimálně dvacet restaurací, které se na festival vyzbrojí specialitami upravenými speciálně pro degustaci. Paleta světových kuchyní i nejrůznějších úprav je dostatečně široká. Vybere si nesmělý začátečník, konzervativní jedlík i pokročilejší labužník.

Ochutnávky samozřejmě proběhnou i rámci doprovodného programu. Velmi potěšující je zpráva, že o kávu se bude starat Kávový Klub se Zdeňkem Smrčkou (Barista roku). Na Foodparade bude i plnohodnotný bar, degustace destilátů a s jídlem se setkáte i na cooking shows v průběhu dne.

Obzvlášť se taky těším na stánek školní jídelny pod vedením šéfkuchaře Gianluca Giardiho, který zaútočí na stereotypy školního stravování dle zásad Slow Food.

Kdy a Kde?

Přímo v Holešovické tržnici, v sobotu 17. září a v neděli 18. září!

Jaké bude vstupné a co je to chef?

Vstupenka na Foodparade stojí 300 Kč (250 Kč pro studenty a seniory) z nichž 200 Kč bude určeno na konzumaci prostřednictvím 20 chefů (šéfů) — platební jednotky Foodparade. Systém je stejný jako na zavedených food festivalech v zahraničí. Za všechno jídlo a pití tak budete moci platit pomocí chefů v hodnotě 10 Kč. Ty si můžete i volně dokupovat kdykoliv během Foodparade.

Děti do 12 let mají vstup zdarma! ;)

Bude i doprovodný program?

Ano! Jeho podoba se bude ještě upřesňovat na stránkách Foodparade. Čekají vás ale:

  • kulinářské a barmanské show
  • sommeliérské minikurzy
  • ukázky kávového umění (latte art)
  • ochutnávky a besedy
  • i malé kurzy vaření nejen pro děti

Pokud vás Foodparade nalákalo už teď, sledujte je na Facebooku, kde průběžně aktualizují program a představují všechny zapojené restaurace a projekty.

Pokud vše klapne, bude odteď představa babího léta ještě o fous příjemnější. Tak pamatujte — Foodparade, 17. a 18. září v Holešovické tržnici. Potkáme se na místě? ;)

Reklama

Komentáře

Potkame, jelikoz si 17.9. jedu s pritelkyni uzit vyhru s BonyBony do Kobe, tak spojime prijemne s jeste prijemnejsim :)

Byl jste někdo? Přemýšlím jestli se mám odpoledne vypravit

Byla jsem, nebylo to spatne, akorat tam bylo nejak prekachnovano. Ne ze bych nemela kachnu rada, ale v kazdem druhem stanku ji mit nemusim. :)

ja myslim, ze za navstevu to stoji, akorat jsme museli dokupovat kuponky, mistni měnu – chefy.

Samá kachna :)- moc jí nemusím. Výborné byly jehněčí kotletky.

Kachen nebylo zas až tolik,z 90 chodú se objevilo kachní maso v 7 jídlech u 4 restaurací -to neni tak hrozný

Rozhodně tam těch kachen tolik nebylo, jeden stánek specializovaný na kachní maso a jinak pouze kachna vyjímečně ze všech těch restaurací. Nebyla bych tak hysterická, co se „překachnování“ týče

Jen jsem proběhla, v sobotu bylo hezké počasí. Ani jsem nevěděla, že Krystal v Karlíně je sourozenec vinohradské Mozaiky.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)