Podzimní model

První kaštany na chodníku a už to jede. Představa čehokoliv studeného nebo čerstvého na talíři je sci-fi. Dostředivá síla plotny úřaduje.

Každý se brání jinak. Já jsem si na Jiřáku vyhlídl krásný květák a hříbky. A navrch jsem to pojistil klobáskami z TRMS.

Myslím, že ve výsledku tomu můžeme říkat salát jen s odřenýma ušima. Když mně se ale nic jiného jíst nechce. V obýváku zlověstně lupe termostat a všechna čokoláda už došla.

Suroviny

  • krásný květák (né nutně zelený ;)
  • voňavé hříbky
  • čerstvé klobásky
  • mladá cibule
  • pár nezbytností ze spíže

Postup

Rozeberte si květák na jednotlivé růžičky (psychoanalytici jsou ve výhodě). Můžete ho udělat buď na zádíčka nebo ho můžete uvařit ve větším množství silně osolené vody. V obou případech jen krátce, aby ještě zbylo nějaké to křup.

Hříbky budou v podstatě také na zádíčka, ale po svém. Každý očištěný hříbek řízněte napůl a na ploše řezu udělejte hezkou mřížku. Mladé cibulky oloupejte a fikněte je buď na půl nebo na čtvrtky (měsíčky). Obojí posolte a opepřete.

Na větší pánvi si rozdělejte kousek másla a na okraji pánve zaparkujte klobásky. Budete je péct děsně pomalu, jak to jen půjde. Dejte jim pár minut náskok. Pak přidejte ještě jeden malý kousek másla, rozehřejte ho a na pánev rozložte cibuli a hříbky (mřížkou dolů).

Celková symbióza by neměla trvat déle než dvacet minut. Všichni zúčastnění se lehce vyšťaví, chutě se propojí. Klobásky průběžně otáčejte. Houby otočte jen jednou, když budou zespod hezky dozlatova. To samé s cibulí. Když je na straně řezu krásně zlatá, otočte ji a rozbijte ji na dílky (nebo lodičky?).

Na konci klobásky odstavte, vyndejte a nakrájejte na kolečka. Pokud jste květák blanšírovali, tak ho slijte a nechte okapat. Růžičky květáku přidejte k hříbkům a cibuli. Společně a jemně všechno promíchejte ve výpeku. Přidejte ještě sůl a pepř podle potřeby. Zakápněte trochou citronu a javorového sirupu. Naposledy ochutnejte, promíchejte a vraťte klobásky zpět.

Máte to!

Reklama

Komentáře

Hmm…mňamy! Vynechám javorový sirup, vyměním hříbky za lišky (jsem hooodně mlsná) a jdu do toho taky.

Vcera sezrano celou rodinou :-).. Bohuzel u nas nekoupim klobasky z RMS, takze jsem pouzil bile na grilovani od reznika a luxus.

↪ 5 AK-47: super, grilovací bílá je také pěkná ;) uvažuju nad tím jak se k čerstvým klobáskám nejsnadnějc dostat. cesta naučit je svého řezníka je asi příliš velká výzva, mimo grilovacích je tu ale třeba ještě salsiccia a salátu by slušely i jednoduše kořeněné kuličky z mletého hovězího. no ale ty třeba zas někdy příště… ;)

U nas jsou reznici vcelku hodne nepristupni. Jo kdybych si objednal kamion klobasek, verim tomu, ze by se pohli, ale takhle ne. Vemte si, ze je problem v Kutne Hore v patek ve 14.00 sehnat cerstvou krkovici, nedej boze hovezi ci dokonce teleci nebo skopove, nepocitam-li supermarkety a jejich vakuovane vanicky.

↪ 7 AK-47: to je mi jasne, no toz nezbyva nic jineho nez abych se vrhnul do dlouho odkladaneho postu, ktery resi tyhle jednoduche klobasky v domacich podminkach ;)

pan Cuketka: Hehe, ja jsem to tak nemyslel :-), ale za ten post bych byl neskonale vdecny. Vlastnim sice rodinny poklad v podobe receptu od dedy, ale v panelovem byte bez balkonu je nerealizovatelny (absence placku s udirnou). Tak se nezlobte a ja se budu tesit na dalsi naloz od Vas :-)

↪ 9 AK-47: jo no mám na mysli jen tyhle snídaňové klobásky, které se nijak tepelně neupravují ani neudí, ty stačí pouze zpracovat, ochutit a narazit do střívek ;) dám se do toho, protože právě ty klobásky od Paula Daye v tom krásně provokují — myslím ty ochucené (thai, mexico) tam by člověk moc chtěl zkusit něco podobného…

pan Cuketka: Perfekt, narazeni mam na mlynku na maso,streva sezenu :-) A konecne by i k nam na vesnici dorazila vznesena klobasova kultura a podzimni modul by byl dokonalejsi…

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)