dTest — podzimní partner blogu

Partner blogu

Bio med s pesticidy, olivový olej se zbytky dávno zakázaného DDT, máslo s nadměrným obsahem vody. To jsou jen vybrané ukázky toho, jaké potravinářské lahůdky občas projdou do obchodní sítě. Časopis dTest pro vás tyhle nešvary odhaluje už téměř dvacet let a já jej moc rád uvádím jako partnera blogu pro říjen.

Objektivně. Nezávisle. Bez reklam.

dTest totiž na tuzemském trhu zastává unikátní pozici. Na rozdíl od marketérů a prodejců vám nepotřebuje vnutit žádné zboží a na rozdíl od státních kontrolních orgánů, je neskonale pružnější v monitorování skutečných spotřebitelských problémů. Přidejte k tomu ještě jejich nezávislost, kterou si mohou dovolit díky modelu s přímým předplatným od čtenářů a máte v českém kontextu jedinečný počin.

Každý měsíc dává dTest dohromady kupu testů, které jdou v každé kategorii zboží do hloubky a bez slitování s jakoukoliv známou značkou. Svým předplatitelům je dává k dispozici v tištěném časopise nebo i v elektronické podobě. Mimoto zajišťuje servis ve spotřebitelské poradně, připravuje tématické nákupní průvodce a navíc provozuje databázi nebezpečných výrobků.

Pokud jde o jídlo, dTest mapuje řadu oblastí, kde se neobejdete bez nákladných laboratorních testů a plošných anonymizovaných nákupů. Můžete být hodně mlsní a můžete být třeba i mistři ve zbožíznalství, skutečné složení nebo problematickou složku ale nikdy neobjevíte, ani kdybyste se rozkrájeli. Vedle základní regulace a kontroly, kterou pro nás v potravinách dělá stát, jsou tak spotřebitelské testy potravin nezastupitelným nástrojem.

dTest buduje tuto službu s dvacetiletou tradicí a v jednom z nejférovějších modelů provozu s přímým předplatným.

Testy potravin na zkoušku a číslo zdarma

Abyste měli ještě lepší představu, tak speciálně pro vás tady na Cuketce dTest připravil ukázky z testování potravin (včetně velkého testu másla) i celé vzorové číslo dTestu zdarma (s testem mléčných čokolád).

Cuketkovský balíček předplatného — 2012 + 2013 + web

Dali jsme pro vás dohromady i speciální balíček předplatného se slevou, kde dostanete za zvýhodněnou cenu předplatné na rok 2012 a 2013 a ještě on-line přístup k testům na webu dTestu.

Hlavní téma na říjen? Olivové oleje!

Posledním lákadlem je pak připravovaný test olivových olejů, který vyjde v nejnovějším říjnovém čísle. O zákulisí testu a podrobnostech o tom, jak se takový test vlastně vyrábí, vás budu informovat v příštím partnerském článku.

Pokud chňapnete po zvýhodněné nabídce předplatného, můžou být laboratorně proklepnuté oliváče vašim prvním úlovkem! ;)

Reklama

Komentáře

výborný partner! hned objednávám testovací vzorky :)

„Pokud jde o jídlo, dTest mapuje řadu oblastí, kde se neobejdete bez nákladných laboratorních testů a plošných anonymizovaných nákupů.“
Tak přesně tuhle roli pro mě DTest splňuje. Neočekávám zde rady ohledně chuti výrobků, občas kritéria hodnocení chuť i trochu upozaďují na úkor jiných parametrů a často ve výběru porovnávaných vzorků nenajdu konkrétní výrobek, který by mě zajímal. Zato se tu ale vždy dozvím zajímavé obecné informace o výrobě dané potraviny, změnách výrobních postupů v porovnání s historií a případných existujících normách (a jejich ne vždy jasné logice…). Na článcích je vidět, že se autoři tématům skutečně věnují – jsou věcné, detailní a aktuální a ne povrchní, trendové a odfláklé. A celkem pravidelně je odhalena pochybná kvalita nějakého vcelku drahého „prémiového“ výrobku (nejen v oblasti potravin).

Tento měsíc mě vůbec nepotěšily pesticidy v sáčkových čajích. Zajímalo by mě, zda autoři plánují i obdobný test čajů sypaných…

Dtest je vynikajuci, mam ho predplateny uz dva roky, zopar kvalitnych veci do domacnosti som uz podla nich kupil, ale konkretne s tym testom masiel ma dost prekvapili. Naozaj nechapem ako mohli dat mojmu oblubenemu jemnemu nesolenemu francuzskemu maslu President tak slabe hodnotenie /aj v kategorii senzoricke vnimanie!/ to mi fakt hlava neberie. Ja to kupujem na specialne prilezitosti a pre navstevy. Jasne, chutovo je to nieco uplne ine ako cerstve maslo, ale je to lahodne.

Partner dobrej, ale zdarma pro cuketkare test instantnich kav? To v dTestu nejak neodhadli (aspon doufam (-;)

↪ 4 Kytka: Tak zase na druhou stranu si cuketkar muze potvrdit, ze instatni kavy opavdu nejsou nic moc. Alespon mne tak cely ten clanek vyznel ;)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)