Krásná hora virtuálně i po sklence — degustace s partnerem blogu

Partner blogu

Majitelé degustační bedýnky Krásná hora, seznamte se zbystřete, právě přišla vaše chvíle a jdeme degustovat! Vy, kteří bedýnku nemáte a přesto byste se chtěli s víny z Krásné hory seznámit — mrkněte se na dvě degustační akce v Praze a v Brně.

Virtuální video degustace

Samotná virtuální degustace na dálku je věc ošemetná, v Krásné hoře se ale se zadáním vypořádali unikátním způsobem. Pro všechny majitele degustační bedýnky natočili odlehčenou degustační sérii — ke každé otevřené lahvi jeden kousek!

Venku jsou zatím první tři díly, které zde dávám do oběhu a postupně budu přidávat další. Pokud ještě bedýnku nemáte a video degustace vás naláká, ještě stále můžete objednávat na Víno-Klub.cz. Pokud bedýnku máte, napište nám do komentářů všechny své poznámky a otázky k degustaci! ;)

1. díl — Muškát moravský

2. díl — Zweigeltrebe Rosé

3. díl — Sauvignon

4. díl — Cuvée Viktoria

5. díl — Cuvée MPCA

6. díl — Pinot Noir 2010

Degustace Praha — Céleste

Mimo virtuální degustace na vás bude Krásná hora čekat i v pražské restauraci Céleste. V úterý 29. ledna od 15 do 19 hodin pro vás bude připravena degustace 8 vzorků z Krásné hory spolu s občerstvením. Degustace bude v baru restaurace Celeste v přízemí Tančícího domu na Rašínově nábřeží v Praze a jako bonus je připravena návštěva vyhlídkové terasy v 7. patře s výhledem na Pražský hrad a Malou stranu. Tým z Krásné hory v čele s Markem Vybíralem bude během odpoledne představovat celé vinařství a povídat si s vámi o všem, co by vás mohlo zajímat.

Pro náročnější bude v restauraci v 7. patře od 18:30 připravena tří nebo čtyřchodová večeře dle volného výběru z aktuální nabídky Céleste doprovázená osmi vzorky vín a komentářem přímo z Krásné hory.

  • degustace s občerstvením a vyhlídkou 250 Kč
  • tříchodové menu dle vlastního výběru a 8 vzorků vín 1600 Kč
  • čtyřchodové menu dle vlastního výběru a 8 vzorků vín 1800 Kč

Rezervace na večeři nebo místa na odpolední degustaci můžete buď v Krásné hoře nebo přímo v restauraci na telefonu 221 984 160 a e-mailu info@celesterestaurant.cz!

Degustace Brno — Pavillon

Degustaci vín připraví Krásná hora i v Brně v restauraci Pavillon. Konat se bude 31. ledna od 18 do 21 hodin ve vinotéce restaurace v druhém suterénu. Na programu bude 8 vzorků z Krásné hory hory":http://www.krasnahora.com/ i studené občerstvení šéfkuchaře Pavillonu Michala Götha. Cena za degustaci je 250 Kč a rezervovat můžete přímo na e-mailu vinarstvi@krasnahora.com! ;)

Degustační bedýnka z Krásné hory

Degustační bedýnka Krásná hora, seznamte se je ještě stále k objednání na Víno-Klub.cz a obsahuje šest vín pro seznámení za zvýhodněnou cenu 1000 Kč.

Reklama

Komentáře

Pochopil jsem to dobře tak, že karafa stačí jen na Viktorii a na červené není potřeba? (aslespoň co se týče videí 5 a 6, kde se nalévají rovnou z láhve)

Díky za první a dosud jediný dotaz.
Skutečně jsme červená vína nedekantovali.
U MPCA to vůbec nevidíme jako potřebné,neboť je to mladé víno které nepotřebuje nic odvětrávat ani se nějak zásadně nadechovat, jediné co se po dekantaci změní je, že se o trochu víc naplní tělo. Zkuste si zapamatovat první a potom třeba třetí sklenku, možná Vám víno bude připadat příjemnější(plnější),ale nezaručujeme že to nebude spíše tím součtem vypitých sklenic.U Pinot Noir 2010 je situace obdobná, v tomto stavu dekantaci nevyžaduje.Cuvée Viktoria 2010 dekantace výrazně prospívá a tak jsme ji doporučili.Obvykle však láhev otevřeme a zhodnotíme stav po otevření, pak ji odložíme a vrátíme se k ní znovu až na závěr degustace.

Tak já položím druhý dotaz:)
V bedýnce i videu byl muškát moravský 2012 – již vyzkoušený, opravdu výborný, to liči je tam fakt výrazně cítit. Nicméně v popisu bedýnky na vino-klub.cz i jako individuálně prodávaný je uvedený muškát 2011 s trochu jiným profilem. Přemýšlím o koupi dalšího, jak to tedy prosím je?:) Díky

opět dotaz na místě,děkujeme
muškát moravský v Cuketkových bedýnkách je z roku 2012, (ten z roku 2011 už dlouho nemáme,Víno-klub asi nějaký ještě má ale u nás už ho nedostanete), no a vzhledem k tomu,že MM2012 ještě Víno-klub do sortimentu nezařadil, tak tam nemají ani textový profil MM2012 a chytrý program tam přiřadil MM 2011,omlouváme se za tuto nesrovnalost ale myslím, že MM2012 Vám to určitě vynahradil,jak říká Ondřej na videu"asi nejlepší co jsme kdy udělali"
p.s. zatím nám vůbec nikdo,kromě Honzy Čeřovského z Jižního svahu, nepotvrdil účast na zítřejší degustaci v Celeste,takže pokud chcete bedýnky + bonusy zvládnout za jedno odpoledne,nebo večer v Praze,máte ještě šanci,budeme tam tak jak tak a ve čtvrtek v Pavillonu v Brně společně s Michalem Sangrem .....

↪ 4 krasna hora: díky za upřesnění, MM 2012 mě rozhodně nezklamal, naopak, je to taková studánkově čistá průzračná chuť, opravdu povedený.
Degustace v Praze i v Brně jsou pro mě bohužel trochu z ruky, takže se musím spokojit s těmi na videu. Určitě si ale někdy uděláme výlet k Vám do Poddvorova:) Ať se daří!

↪ 2 krasna hora: Díky za odpověď. Mám ještě jednu otázku ohledně skleniček. Ve videu používáte různé velikosti (objemy). Je možné použít na všechny vína pouze větší objem (cca 470 ml, tvar tulipánu – pokud je tedy toto větší objem :)), tedy i například na Muškát bez nějaké výrazné újmy?

470 ml není žádná obří sklenička,pro naše vína včetně Sg a MM je to v pohodě.Ze začátku jsme sice nalévali do Riedlovek RR Grand cru a ty mají možná 385ml,jsou to takové naše kuchyňské skleničky na všecko nejsou tak uzavřené nahoře a tím pádem voní vína přirozeněji,neakumulují tolik bonbónové a syntetické tóny.Pro skutečné zkoumání ale kombinujeme minimálně skleničku na RR, pak velkou otevřenou 800 ml skleničku na bordeaux a někdy k tomu přidáváme velkou tulipánovou 780ml skleničku na burgogne.Skleničku na bordeaux používá Kmocháček a Ondra na Cuvée Viktoria a pak na všecky červené.Tato sklenička je velmi přísná a prospívá jenom vínům s plnějším tělem, v poslední době se nám jeví,že všechna naše vína jsou z ní nějak sympatičtější. Bourgogne a bordeaux máme bohužel jenom dvě a tak když je nás víc tak si je furt musíme půjčovat a to taky není moc v pořádku,protože každý člověk zanechá na skleničce svou stopu, kterou obvykle ani sám nevnímá.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)