U Lípy – Praha 5 – Postřehy

Píšete vy…

Navštívil jsem tuto v Praze poměrně známou restauraci s rodinou, zde někoilk postřehů:

  • interiér zajímavý a příjemný, nevtíravá hudba.
  • na webových stránkách www.ulipy.cz neplatný jídelní lístek (ještě s DPH 22%!), část pokrmů se kryla s aktuální nabídkou
  • nápoje značně předražené
  • předkrmy „vnucovány“ ještě před výběrem z jídelního lístku, couvert OK (domácí houstičky s pomazánkou)
  • teplé předkrmy nebyly k dispozici! i když se restaurace na webu „prsí“ specialitou – francouzskými šneky – 6 ks za cca 130,–. Telecí brzlík, ačkoliv na webu jako předkrm uveden, byl k dispozici pouze jako hlavní jídlo, menší porci jako předkrm personál i majitel odmítají předložit. Po dohodě rozdělili 1 porci na 2 jakoby předkrmy.
  • všechna jídla chutná, dle mého názoru profesionálně připravená
  • trochu zbytečný i když decentní „tlak“ na konzumaci nápojů.

Cena konzumovaných jídel odpovídala, cena nápojů v žádném případě.

 

Dobrou Chuť!

Pavel Kořínek

Reklama

Komentáře

Asi „U lípy“ malinko spinkali na vavřínech, třeba jste jim trochu provětral faldy.

V září jsme navštívili vychvalovanou restauraci U lípy. Vřele souhlasím s postřehy pana Kořínka. Zejména nás „zaskočilo“ vnucování předkrmů bez nahlédnutí do jídelního lístku a pohledu na ceny. Praxe je v této restauraci taková, že po příchodu čísník ústně vyjmenuje a nabídne aperitiv a posléze „nastoupí“ dva čísníci s mísami předkrmů a vnucují…
Jídlo bylo chutné, ale bylo znát, že je již několikrát ohřívané.
Jsme z této oceňované restaurace zklamáni.

Při vší úctě – to „vnucování“ předkrmů je (nebo možná jen býval) normální způsob obsluhy v lepší restauraci. Dneska se to ani v těch drahých běžně nedělá, ale určitě to není známka nějakého útratového gangsterismu. Ono když jdete do nějaké restaurace, tak minimálně tušíte, co to tam stojí a dokážete ± odhadnout, kolik bude stát studený předkrm. Tedy podle mého…

Na lípu mi nešahejte… Manželčin názor panoptikum je taky správný.
Ale je jedna položka v jídelníčku, ve které vede restaurace u Lípy v Praze žebříček…
Kachna
Kachna
Kachna
Husa
Šoulet
Ptáčci
pak mezera
řízky (i Cafe Imperial má slabší)
pak větší mezera
svíčková průměr a to ještě slabší
katastrofa jsou až na všechny verze z jahod dezerty, už jsem oběma pánům Růžičkům opakovaně vytknul aby ty polotovary nekupovali a škrtli z jídelníčku
Jsem tam tak 2× do měsíce, už minimálně 15 návštěv. Tak
křupavě propečená kůžička kachny je ještě většinou V Zátiší anebo v Pekingu.

Navsteva a vecere v restauraci U Lipy byla vydarena. Prostredi se nam moc libilo, atmosfera byla velmi privetiva. V podstate souhlasime s hodnocenim p. Korinka, prestoze uz je vic nez 11/2 roku stare. Hlavni web. stranky zrovna nepracuji, takze jidelnicek jsme si nemohli predem prohlednout, ale ze zdejsiho nejposlednejsiho komentare jsme byli pripraveni prinejhorsim na skvelou kachnicku.
Nabidku predkrmu nepovazujeme za „vnucovani“, byva to skutecne obvykle v lepsich restauracich. Vyber jidel jsme neomezili pouze na doporucovanou kachnu, meli jsme i teleci medailonky s chrestem a kanci se sipkovou omackou. Presentace vsech jidel a hlavne provedeni bylo profesionalni – kachnicka opravdu 1*, skvele upecena, s karlovarskym knedlikem dokonala.
Na moc hezky prozitem veceru mel velkou zasluhu i prijemny pan Ruzicka, ktery si stihnul mezi obsluhou s nami i popovidat.
Jedina vada na krase vecera v restauraci U Lipy je skutecne znacne predrazene piti: sedmicka Palavskeho Modreho Portugalu (pozdni sber) 890.-

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)