Jednoduše letní špagety

Píšete vy…

Přemýšlela jsem co v v minulých chladnějších letních dnech uvařit… Na salát v té zimě chuť moc nebyla… Myšlenka padla na těstoviny - musí to být rychlé, nechce se mi stát u plotny dva dny…Takže… dávám vařit špagety. V truhlíku natrhám hrst patrželky a oregána, utrhnu pár malých rajčátek.

Petrželku a dobromysl jemně nasekám, nakrájím 5 stroužků česneku na kolečka, rajčátka na čtvrtky, dvě malé chilli papričky rozdrtím na hrubo a do pánve naliju hodně olivového oleje. Zahřeji olej, přihodím česnek, minutku nechám smažit, přihodím petrželku a papričky, opepřím, osolím, přidám rajčátka a ještě krátce osmahnu… Špagety jsou mezitím hotové. Šup se směsí na zcezené špagety a už jen posypat parmezánem… Tuším že na jídelníčku v pizzerce tomu říkají Spaghetti Aglio Olio ;)

Nakonec, pro legraci, přidávám hádankový obrázek – Co je to? :-)

Reklama

Komentáře

No vypadá to jako malá zaprášená prsíčka, ale nejspíš to budou piniová jádra ne?:-)

Koukám na tu hádankovou fotku už dobrou půlhodinu, ale jediné, co mi něco aspoň trochu připomíná, jsou ty Ypsilonovité řezy nahoře na těch hnědých útvarech… Připomínají mi dírky, jaké bývají v olivách po strojovém vypeckování…

Ještě jsem odběhla juknout na své domáci Spatiphyllum, a konstatuji, že by to mohlo být i ono :) jen zjišťuji, že mé oko není schopno zdaleka postřehnout, jestli jsou na těch hnědých tečkách opravdu ty Ypsilony :))

Salieri by řekl, že jsou to capezzolo di Venere.
Já říkám, že absolutně nemám potuchy. :-)))

Hm, to jsou věci…
Ale stejně to vypadá jako Venušiny bradavky. V mini podání, v maxi množství.
:-)))

Tak tak…http://bedulka.vesele.info/image/9842209
ale vypadá to jako nějaká dobrota :D Třeba jako zmrzlinový zákusek nebo tak něco :D

Nikoliv. Mám na mysli dezert – cukroví, které Salieri nabízí Constance Mozartové, když k němu přišla orodovat za manžela – viz Amadeus. :-)

až na tu pažitku a oregano to neni špatné, ale ještě jednodušší je do těstovin zamíchat spařená oloupaná a nasekaná rajčátka (čerstvá ze zahrádky) s olivovým olejem, česnekem a bazalkou

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)