Osteria del Bocc

Píšete vy…

Minulý pátek jsme měli příležitost navštívit vesničku Arcumeggia (Lombardie, oblast Varese). Malá obec o třiceti obyvatelích se tváří jako by se v ní zastavil čas a přesto je plná turistů. Co je tam láká?Starobylá stavení zdobená freskami. Vesnička byla v 50. letech vybrána místním úřadem pro turismus jako místo exhibice „Malíři na dovolené“, která upoutala pozornost tehdy významných italských výtvarníků (Achille Funi, Eugenio Tomiolo, Bruno Saetti, atd.). Taky jsme se nechali nalákat a krom zážitku kulturního jsme si odvezli i zážitek kulinární.

 

 

Ve vesnici jsou celkem dvě restaurace. Jedna nabízí terásku s výhledem a snad i možnost ubytování, ale tu jsme vynechali. Vydali jsme se vzhůru po kamenných cestičkách k malinkatému lokálku.

 

Osteria del Bocc byla v době oběda narvaná k prasknutí místními. To je dobré znamení, ne? Když je to dost dobré pro místní… Mno, problém nastal se stolem. Jako cizáci jsme byli vykázání k sezení venku, uvnitř naprosto bez šance. Druhým malým mínusem byla komunikace s naší servírkou. Dvanáctiletá slečna neuměla ani anglicky, ani německy. Ale chytrá byla, to zase jóó. Přistoupila k tabuli, ukázala na položku a my odpovídali uno/due. Byla to sranda.

Slečna začala nosit na stůl. Nejprve perfektně vyžehlený a čistý ubrus, papírové prostírání, skleničky a domácí čerství chléb. Láhev vody a ¼ l vína. Jako primi piatti se podávají zapečené těstoviny s bešamelem, tomatovou omáčkou a mletým masem.

 

 

 

Secondi piatti se skládá buď z přírodního telecího plátku a misky salátu nebo bresaoly s olivovým olejem a pepříkem, plátky sýra a čerstvách rajčátek. 

  

Nakonec si ještě pochutnáváme na výborném espressu. Sakumprdum nám útrata dělá 24 eur. Pokud bychom nebyli autem, v ceně by byla i druhá karafka vína. Dlouho se nám nestalo, že bychom za tolik muziky platili tak málo. A prostředí bylo prostě k nezaplacení! 

Reklama

Komentáře

Malá poznámka: To na obrázku je bresaola, ne braseola;-) Jinak tohle číst a VIDĚT před obědem, to je týrání:-)

jejda, uz to opravuju, ta potvorna pismenka se mi porad nejak nejak stehujou po klavesnici :)

paaan cuketka, prosim pomoooooc! opravte mi tam tu obludu, nejak se tam ne a ne dostat :(

Pěkné…takovéhle místní malé restaurce stojí za to.

Mě imponuje, jak vybrali ubrus podle košile zákazníka. To se hned tak nevidí!

1R:

:)))) vy mě teda ničíte v tomhle vedru :)) jen tak pro info, kolik stupňů máte?

můj thermovedr vedle monitoru ukazuj 30,5 :)

Je to krása… honem se tam vraťte a zkuste tu druhou hospůdku, prosím! Jsem Italy-sick :-(

to Jarka: ta tomatova omacka dokonce i chutnala jako rajcatova :)) nejak mi to ujelo, priste si dam vetsi pozor :))

to sklenicka: ochutnano, nafoceno, mozna z toho neco usmolim, uvidime. Italy-sick jsme doma taky, kdyby cas dovolil, tak tam budem peceni vareni :)

snad jen ještě – čerstvý chléb, nikoli čerství. . . ale pohoda. . vivat Italia. . . :-)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)