Abstinenční odrobinky

No, už se mi po vás stýskalo! Začneme zlehka… ;)

  • Certifikovat, certifikovat, certifikovat

Národní vinařské centrum, které má momentálně pod palcem nesmyslný konvolut značek Vína z Moravy, Vína z Čech a Wine of Czech Republic chystá ambiciozní projekt – certifikaci objektů vinařské turistiky. Cílem je vytvořit seznam dobrých míst, kde vás jako víno-turistu podojí nejen tradičně, ale i poctivě! Držím palce.

  • Alton Digi Brown

Nový pořad Feasting on Waves na Food Network dokazuje, že produkovat video už dnes může skoro každý.

Vytvořit ale konvenční TV show s mikro-štábem, na moři, na dvou katamaránech a pouze za pomoci digitální techniky, to už dokáže jen málokdo. Alton Brown – přečtěte si rozhovor.

Tvrďáci na druhé půlce zeměkoule mezitím žvejkaj ATB! ;)

  • Čokoláda, káva, U Myšáka

Pražáci evidentně zbrojí na zimní depresivní období. Prvně se otevřelo muzeum kávy, chvíli poté muzeum čokolády. Sladké trio uzavírá slavná cukrárna U Myšáka, o jejíž výlohu jsem si leštil nozdry minulý týden. Vypadá božsky!

  • Pojďte ven!

Na kafe a na kolo. Ve čtvrtek totiž bude v kavárně Globe první český Latte Art Jam, kde se můžete nejen pěkně ohřát, ale i ochutnat špičkovou kávu a pokochat se pohledem na profíky v akci.

Tohle je ale jen takový můj primární úplatek, pomocí kterého vás chci nalákat i na Velkou podzimní cyklojízdu. Spanilá jízda se jede v neděli v 15 hodin od Rudolfina. Držte všichni paluchi, ať se alespoň na víkend udělá babí léto! ,)

Reklama

Komentáře

Už jsem si chtěl k odkazu na cuketku dát titulek Pohřešuje se…
Jako mrzutý skeptik prorokuju, že vinárny a další podniky certifikované NVC budou právě ty, které prodávají vína patřící do portfolia Bohemia Sektu, Znovínu, Patrie Kobylí a dalších podniků, jejichž představitelé zasedají v představenstvu NVC. Výsledek bude asi podobný, jako by Staropramen certifikoval pivnice (už to dělá, že ano, podobně jako Pilsner Urquell atd…) Omlouvám se, ale když jde o domácí wine-business, nějak mi ten optimismus nejde přes pysky.

Už jsem si chtěl k odkazu na cuketku dát titulek Pohřešuje se…

vyděržaj, něco sem totiž kuchtil! :)

ad NVC cerifikace:

mě se nelíbí jak je to celé značkově rozplizlé, tři názvy pro hlavní marketingovou aktivitu českých vín. špatné loga, špatné stránky, špatné názvy. prostě zmatek. je nemožné prezentovat „vinařské česko“ cizinci aniž by se při tom člověk nezbláznil :)

To je na celovečerní debatu, ale pro cizince žádné vinařské Česko neexistuje a hned tak nebude existovat :-( a navíc, s reklamou mám jistou praxi, a domácímu vinařství se prostě bude blbě dělat reklama, protože samo zadání je rozplizlé, produkt je neurčitý a špatně definovatelný. Je to jako dělat reklamu na český svaz zahrádkářů pro havajské publikum :o) dokud se nezmění zadání, nemůže to vypadat lépe. Bez jasného zadání není jasné reklamy (jak by řekl Kozma Prutkov :o)

No proto, pane Cuketko, denně jsem na Vaše stránky chodila a z nich na mě tak dlouho civěla slanina, že jsem téměř propadla dojmu, že jste po ní dostal infarkt či co:-)
Certifikace: Jen aby!
Video: Časem zkouknu.
Za tip cukrárny U Myšáka díky (i nedíky:-))
Kavárna Globe-zajímavé a Cyklojízdě možná počasí vyjde, držím palce.

Glass:

právě proto mě to štve. pojí se to jednou s druhým voc, turistika, marketing… i ty finální produkty. všechno děsně roztříštěné. kozno prutkove ;)))

Dáša:

no jejda :) nebojte zatím arterky průchozí a ohebné. uvidíme za deset let ;)))

do Globe přijďte, bude to první akce svého druhu v ČR! ;)

Pan Cuketka si měnil ikonku… to chce čas :-D Vítej Karásku, chyběls nám tu, chlapče zvědavá! ;)

Nevyplatilo se mi nerozkliknout Cuketkův odkaz na |Cukrárnu u Myšáka, pochopila jsem (špatně) z textu, že si „leštil nozdry o výlohu“ cukrárny, že je už otevřeno a on tam zíral na dortíky, dneska jsem tam byla a holt až v říjnu, mohla jsem si ušetřit cestu:-))

Dáša:

zíral jsem jen na poloodhalený interiér, ± datum vypadá zatím okolo poloviny října, budu dál informovat… ;)

Pan Cuketka-ohledně CUKRÁRNY
Dnes, v sobotu, se tam nepracovalo, před výlohou byla masivní mříž, takže jsem nemohla zírat ani na interiér-byla jsem ve špatnou dobu na špatném místě:-)) Viděla jsem jen zajímavě řešené vstupní a výstupní dveře. Tak nic, dortíky jsem koupila jinde. Ale jsem otrávená, jak se zvedly ceny a přitom jsou ty dorty plné našlehaných laciných umělých tuků, ble.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)