Je vám horko? Udělejte si čerstvý ledový čaj!

Top Fájv mezi cuketkovými osvěžováky. Ráno vstanete a postavíte na vodu. Mezitím naládujete plný mrazák skleniček a doplníte formičky na led. Do vaší oblíbené konvice na vodu uděláte silný čaj, ochutíte cukrem a řezy limety. Nakonec vše zasypete kupou ledu a prtnete do chladničky. V průběhu žhavého dne postupně servírujete do namražených sklenic s ledem. Enjoy!

Novinky na Cuketka.cz

  • dnes rekord v návštěvnosti (383 lidiček) – děkuji a vítám nové čtenáře!
  • v pravém menu uklizeno + nový přehled nejčtenějších článků
  • první příčku okamžitě obsadilo Mojito! (jak typické ;))
  • některé mé články se budou objevovat na webu Vaření.cz

Reklama

Komentáře

Tak tohle si zejtra na beton udělám. Mám tu tři druhy čaje (jasmínový, earl gray a citrónový), tak budu experimentovat.

Určitě vyzkoušej. Je to stokrát lepší (a dokonce i levnější a zdravější ;) než jakákoliv kupná limonáda. Já mám rád icede tea z obyč černého čaje. Schválně dej tip, který se ti zdál nejlepší…

Proc se mrazej ty sklenice? Ja bych to pak musel pit v rukavicich. :-)

No ty sklenice to je jen takovej můj blbej výmysl… (ostatně jako vždy.) Ale poslední dobou piju všechny drinky s ledem nejraději z vymraženého skla. Ty skleničky jednak perfektně ochladí + se nádherně orosí.

Uplně největší ekstase je zamražená sklenice i s ledem. To pak jen stačí ji vytáhnout z mražáku, zalít drinkem a….. umrznouuuuuttt!!!! .)

Jo a děkuju za připomenutí, jdu si nandat do mražáku celou novou dávku sklenic…

taky neni spatnbe udelat si zeleny macerovany caj.
vecer vlozite do petky vetsi mnozstvi zeleneho caje, zalijete studenou vodou a ranou voala :-) ale je to pro odolnejsi cajare :-)

cokoliv macerovanýho přes noc v lednici třeba ve flašce od mlíka (má širší hrdlo, vetší lístky se dobře vyndavaj) je druhej den dobrota. Zelenej čaj, nebo pár lžiček ovocnýho, výbornej je rooibos, chystám se vyzkoušet maté.. pak se to ráno naleje do sklenice, přidá podle chuti led, citron nebo jiný ovoce, brčko (dávám přednost JEDNOMU:), sednout fo křesílka pod ořech na zahradě, a vychutnávat..
jinak já v létě nejradši zázvorovou limonádu. nezkoušela jsem ještě dát strouhanej zázvor na noc do lednice, ale taky na to jednou přijde. Zatím jsem vždycky zalila strouhanej zázvor trochou vroucí vody (mám pocit že se tak líp uvolní chuť a zdraví:), navíc se v teplý vodě líp rozpustí med) přidala ten med:), studenou vodu a dost ledu, spoustu plátků citronu (pokud jsem si limonádu dělala do zásoby, tak jen citronovou šťávu) (což jsem vlastně nikdy nedělala:)), protože jsem věděla že stihnu polknout poslední kapku dřív než kůra začne hořknout, navíc citróny jeden po druhym vyjídám:) a pila a pila.. :)

Kaštanová – nejen dobrota, ale např. údajně u zeleného čaje se tímto způsobem (chlazení do druhého dne) zvyšují pozitivní účinky. A ještě u nějakého čaje, sakryš jen si vzpomenout u kterého. Ale obecně se tím asi u žádného čaje nic nezkazí:-)

Můj recept na jednorázové servírování

a) uvařím vodu, naleju pouze 1 DCL voda na sáček čaje (mátový, šípkový nebo černý ochucený nejlépe Dilmah), osladím jej (sladidlo nebo med) jako by to byl celý „hrnek“

b) to větší sklenice napráskám 8 kostek ledu (tedy cca třetina „sáčku na led“ Hypernova/Albert)

c) udělaný čaj naleju do sklenice s ledem a doleju stolní neperlivou vodou, promíchám…

d) pár kostek tam ještě zůstane a je to hned a bomba

BTW. Neznáte někdo recept na „Lavazza Capucino Crema“? To je naproto skvělá dobrota, káva s nějakou zajímavou našlehanou pěnou. Mají to např. v Edenu v té „předsunuté“ kavárně u Vršovické, na Chodově v kavárně Level nebo i jinde, kde mají „stříškovitý“ nabídník Lavazzy .-).

Powros – cajik mnam. Kdo ma radeji ledovou kavu, tak doporucuji 1 dcl extra silne cerne kavy, nejlepe presso, ale i cokoliv jineho krom turka, nalijeme na vysokou vychlazenou sklenici plnou ledovych kostek (ne trist!) a dolijeme mlekem, tak aby kava tvorila cca. tretinu a mleko tretiny dve. Kdo oceni sladsi chut, tak muze zakapnout nekterym sirupem (oriskovy, karamel a pod) a nebo tu cernou kavu osladit dle potreb, ale v lete to jde i bez toho… do sklenice nasledne vrazit TLUSTE brcko a promichat a piiit a piiit..

capucino Krema – bude neco ve stylu Jaru, ne :-)))) radsi si vychutnam PURE kavu… a zrovna Lavazza je moc fajn…

Dan – Capuccino Crema je ta nejlepsi kavova specialita podavana bezne v kavarnach, ty neznabohu!!!! :) Snad krome Lavazza éspresso – coffee you can eat (www.lavazza.com – čtvrtý odkaz). Ale u nás v ČR to nejni :(.

Dan – k tvému receptu na ICE coffee existuje nesčíslněmnoho variant. Např. pokud to celé rozmixuješ mixérem, máš z toho frostito (á la Coffee Heaven). Popř. pokud kávu ochladíš a napěníš ji zpěňovačem mléka (takový malý mixérek, který mají v Potten-Pannen nebo třeba i v TV Products :-), tak se ti utvoří frappé kávová pěna a pak teprve přidáš mléko a máš frappé originál :-).

Poweros-man – eh, no prave to sou ty „kavove specialitky“ – to ej neco jako „cokoladova pochoutka“ misto cokolady… :-))) Ale ne, kazdy necht ji a pije co mu hrdlo raci.

Noa ke kafeti ja nerikam ze neexistuji jine varianty (obvykle tam strkaji trist nebo zmrzlinu) ya, yen poudam, co ze mam nejradeji jaaaa! :-))) Ze aby meli Cuketko-filove nejakou inspiraci.. byt treba blbou a zakladni.. :)

Tak.a ted si kazdej dejme neco dobryho k tomu horku!

Děkuji za strhující smršť osvěžujících receptů, budu je muste hezyk jeden po druhém ostestovat.

ad káva frapé: takhle ji dávají v řecku jako frapé, nemixujou to, hezky s celýma kostkama ledu, mňam se divím, že jsem si na to nevzpoměl dříve

ad Lavazza Capucino Crema: na tyhle srand ypotřebuješ pořádnou mašinu, takže doma s běžným vybavením nedávám nic moc šance na věrné napodobení…

ad poweros rychlorcetp na iced tea: tahle varianta je velmi zajímavá už jsem na tím single shot systémem přemýšlel, well done! ;)

a nakonec ad louhovane caje: tohel mně opravdu ještě nenapadlo, dens přes noc vyzkouším senchu ;)

JJEJEJEJ… já se tak osvěžím, až budu ta nejosvěženější cuketka na světě .)

Tak se mi po precteni navodu konecne povedlo udelat slusnej ledovej caj! :-) A namrazovani sklenicek je supr! Treba kdyz se do trochu vyssi a uzsi sklenicky da zamrazit „na sikmo“ led tak je to velmi efektni :-) Akorat mi do toho nahorklyho caje (cukru davam malo, vic oslazenej caj mi pripomina caj ze skolni jidelny) nesedi ta limetka. A proto… a proto kdyz se na me v lednici smaly ty stavnaty broskve tak bylo jasno. Pekne nakrajet broskev na tenky platky, dat do mirne oslazenyho caje a nechat to aspon chvili odlezet aby se do caje uvolnila stava… klidne nekolik hodin… a tu broskev v tom klidne nechat plavat… vypada to s ni jeste lip :-D Na 0,4l sklenku sem dal jednu broskev a zda se to byt idealni.

Jeste me tak napada… Nevite nekdo jak ucinne vymackat z broskve stavu?? :-)

ty jo tak ten hack s broskvema mě přijde naprosto bombovní!!! vyzkouším zítra ;)

ad limetky:
no mám je právě skladem, jinak do čaje samo citrón! ;)

ad cukr:
já jsem právě zjistil že i když se to brutálně přesladí, tak pokud se to opravdu správně vychladí je to pecka!

Mam doma doceal slusny vyber caju (nepytloidnich) a uplne me na ne ted v lete presla chut. Diky tomuhle clanku uz vim, ze se mi prez leto nezkazej :) Jestli jste uz nekdo zacal experimentovat s kvalitnim materialem, tak se podelte o sve poznatky, nez se mi vyrobi led :) A na ten macerovany vynalez jsem taky zvedav.

covece zkousel jsem s kvalitnim sri lanka board of celyon – cejlonskym sypanym, a moc me to nechutnalo. abych se priznal nejvice mne chutna pytloidni lipton, tak nejak u toho ice tea cekam takovou neutralni cernocajovou chut ;)))

ale rad se necham poucit, kter dobry caj sena to hodi!

jinak momentalne ujizdim na reckem frappe, ktere je trapne jednoduche a zcela mne ted odstavilo od popijeni horke kvalitni kavy… clanecek bude .)

Tak presne to me napadlo taky. Prave ze ta chut caje ze skolni jidelny, kterou zminoval Log1ck a kterou mi pripomina pytloidni caj, at je oslazeny malo, nebo hodne, mi k ledovemu caji sedi nejvic. To me ale od experimentu s CAJEM neodradi ;) Jinak cokoliv, co se tyce kavy, jde absolutne mimo me. Ale coz, kazdej ujizi na necem jinem :) Tak doboru…

no nechci tady rozjíždět flamewar, ale ice tea vymysleli amíci a ti používají nastopéro výhradně obyčejný pytlíkovaný čaj (britský – lipton, pickwick atp.) + navíc většina kvalitních čajů se ani za tepla s citónem a slazená nepije…. tolik pro „obhajobu“ pytlíků ;D

pokud otestujete nějaké druhy kvalitních sypaných čajů, jsem opravdu zvědavý co z toho vyjde. jestli na něco přijdete, určitě to hoďte semka prosím ;)

Cuketko, souhlasím – je to opravdu osvěžující pití – a navíc velmi levné. Vždycky se divím, jak lidi můžou dávat tolik peněz za plastové lahve s ledovým čajem, když si můžou daleko lepší (s menším množstvím cukru a podle vlastního výběru) udělat doma sami. Ale možná jsem jen příliš staromódní pragmatická matka od dvou Koblížků :)

Je to pravda, domácí chutná nejlépe, navíc je ze základních surovin. Ale balený ice tea zase velmi dobře vyplní roli v momentě, když zrovna nemáme po kapsaách u sebe mrazák, varnou konvici, čaj a citróny, ale jednom kovovou dvacku ;)

Cuketce: flame neee, jen to nee :) Asi jsem to jen spatne napsal, pri delsim studovani zjistis, ze sem se prave te chuti obyc. caje tak trochu zastaval, ale pryc od toho, asi uz jsem byl moc ospaly :) Udelal jsem prvni pokus s Assamem a teda fakt nic moc. Musim si udelat ten ice-pytel jako predlohu pro dalsi experimenty. Pokud narazim na neco vhodneho, jeste se ozvu. Macerat mi taky moc nevysel, ale to bude asi moji averzi ke spenatu ;)

Kobliha: Nezname my se tak trochu od nekud? (hkfree) Jestli jo, tak zdravim :)

Tak jeste nez to tu zapadne – jediny pravy caj, ktery mi zachutnal s ledem, byl zatim PANYONG GOLDEN MONKEY. Je to sice tak trochu zneucteni, ale stoji to za to :)

Jiz delsi dobu spokojene nakupuji u spolecnosti Amana na http://www.caj.cz (v Praze maji 2 kamenne obchody, pokud vim). Tento caj tam maji za 235,- / 100g. Je to cinsky cerny (cerveny :)) caj.

jj díky!!! ;)

neboj čajové názvosloví klidně používej. co se týče čajů nejsem zas až tak takový ignorant :)

Já vařím ledový čaj z oolongu Černý drak, který kupuji v Dobré čajovně, tam mi také poradili jak připravit: větší dávku čaje zalít horkou vodou, nechat vychladit. Osladit cukrovým sirupem (nemám, rozpustím cukr v teplé vodě) a vyšejkrovat (nemám, šejkruji v jakékoliv uzavíratelné nádobě), udělá pěnu jako pivo. Možno podávat s ledem do vychlazených vysokých sklenek. Takže ještě jednou – uvařit silný čaj, vychladit, osladit (poměrně dost), napěnit, pít – johoho!

Na ochlazeni v parnych dnech uz davno vymysleli v Asii jednoduchou vec. Ac je to zvlastni, lepe ochladi caj teply (ne horky) nez studeny. V zadnem pripade ne ledovy!!! Ten vam tak akorat zadela na bolest v krku a navic vas rychle zchladi, cimz vytrori vetsi teplotni rozdil mezi telem a okolni teplotou. Takze je vam pak vetsi vedro. Opravdu dopurucuju poslechnout tisici letou zkusenost s vedrem a pitim caje:-).

Dík za novinku luci :) Samozřejmě že:

1) kofeinový
2) slazený
3) a ledový

nápoj je na rehydrataci a osvěžení v létě to nejhorší. Já tady ale nehasím obyčejnou žízeň ale The Žízeň. Rozumíme si?

;)

Velmi chutné ze silného Oolongu.
Vzpomínám na čajovnu Boršov. Tam v létě podávali „pivo“ Staroboršov. Silný černý čaj, oslazený, vymrazený z lednice. Do poloviny plastové lahve nalejete tenhle čaj, uzavřete víčkem a velmi silně protřepáváte, co protřepáváte – třískáte tím na všechny strany, až se na čaji udělá bohatá pěna. Pak nalijete do studených sklenic. Na první pohled to vypadá jako pivo a je to, jak napsal pan Cuketka, velmi osvěžující.

Na neděli jsme se rozhodli, že si uděláme vídeňské telecí řízky s bramborovou kaší. Aby iluze dětství byla dokonalá, je třeba k nim udělat okurkový salát, jako ho dělala babička. Recept je velmi jednoduchý: Oloupete a nastrouháte okurku, osolíte, trochu toho nejsprostšího lihového 8% octa, cukr a vychladit. Těsně před podáním namlít trochu pepře. Stalo se a salát byl v lednici.

Přes léto piji ledový čaj. Dělám ho z dobrého čaje, který mi přijde pod ruku a vylepšuji ho šťávou ze sicilských citronů, kterou mívají v Tescu. Sladím uměle, neb bych byl tlustý jako prase. Čaj je v lednici, okurkový salát na zítřek též. Večer vedro, navšívil nás slovutný architekt – světoběžník. Nabídl jsem mu ledový čaj. Vděčně přijal a za chvíli se začal vyptávat co je to za čaj a jak ho dělám. Chtěl jsem to odbýt, ale napřed jsem se napil. Vážení. Vůně okurek smísená s vůní čajovou udělala takový odér, že Don Gio od Armaniho, je proti tomu parfém Živé květy dovezený z obchodního domu GUM. Něco úžasného. Ty okurky jsem z toho samozřejmě poznal jen já a začal jsem mlžit, že je to speciální ceylonský čaj pěstované na malé soukromé plantáži. Architekt oživl a ptal se kde, neb tam něco staví a je tam třikrát ročně. Chtěl jsem to zamluvit a tak jsem mu řekl, že každý máme něco, co nevykecáváme na potkání. To se mu líbilo a řekl, že už dlouho nic tak senzačního nepil a že přijde zas. Čaj jsem dopil, byl opravdu senzační. Vůně okurkového salátu v lednici však přetrvala ještě čtrnáct dnů. Něco úžasného. Zkuste to, budou Vám závidět!

Taktohle je dost dobrý! ;)

Okurková šťáva nebo i části okurky jsou teď v módě hlavně u kokteilů. S tím ledový čajem je to zajímavá kombinace, nezbývá mi nic jiného než to vyzkoušet a případně potom poreferovat.

Díky za pěknou story!

maceraci za studena jsem zkošel myslím s Keňou, výsledek nic moc (ale dost možná tím, že to bylo cítit uzeným, které někdo narval do lednice)
golden monkey považuji za dobrý nápad, ale obávám se, že to nevyzkouším, protože už mi moc opice nezbývá a nemám kde doplnit zásoby (u oxalisu vyřadili z nabídky, parchanti, v dobré čajovně nevedou, parchanti, amana má pobočky jenom v praze, parchatni ;-)), takže mi připadne škoda s ní experimentovat

po delší době jsem sem zavítal a napsal reakci, ježe v tu chvíli to nejelo buď tady na cuketce nebo u mě doma, tak ještě jednou:
u amany je problém, že pokud nemá být poštovné, musí se objednat za 700 Kč, což je dost
a s poštovným se to dost prodraží

jinak, zkoušel jsem senchu, ve výsledku dobrá, byť trochu nezvyklá chuť

lunruj:

já to tuším se svou zásilkou přesáhl. poštovné je naprt všude, ale zase na druhou tranu, pokud člověk není z Prahy a má zájem o opravdovou kvalitu, tak to myslím stojí za to.

s tou senčou počkám na léto. slibuji si že budu louhovat všechnoc o mi přijde po ruku! .)

Ledový čaj má ještě jednu výhodu.
Nevím, jestli se vám to stává také, ale když si dělám zelený čaj, musím počkat, až voda zchládne a stává se mi, že na vaření zapomenu a vzpomenu si, až když je voda studená. U ledového čaje tyto problémy odpadají.
Jinak mě napadlo, že by se příprava za studena mohla hodit na Long Jing. (Škoda, že jsem nenašel nesmrdící zavařovačku, už by byl v ledničce. :-D) Co myslíte?
K tomu luhování všeho co přijde pod ruku: Že bych se taky přidal? ;-) Už jsem stihl vykoupat Dian Hong Cheng Hao.
PS: Doufám, že vícenálevové čaje po ledováku nevyhazujete. Výše zmíněný Dian Hong jsem ještě dvakrát vyluhoval za tepla, aby se zahřál. ;-)

tak ve čtvrtek exkurze do Prahy :-)
snad se dostanu, kam potřebuji (= kamkoli, kde mají zlatou opici!)

teda poslední dobou tu mám monolog :-O
ale zavařovačku už nesmrdí, takže JEDEEEM!
první proletěl turecký čaj (nenahřátý, tzn. podobný gruzii) a nemůžu říct, že by byl špatný

A je to tady! Ledový Long Jing Tiger Spring! Doporučuji – 10 cuketek z 10 (pan Cuketka promine, že mu vykrádám bodovací systém ;-))!

Lunruj:

no vy mě vnadíte a vnadíte, momenátlně jsem téměř berz čajů, asi huknu na amanu cobydub :)

tak myslím že to vidím takhle: černé čaje půjdou do tepla a na led, se zelenými šup do ledničky
některé černé čaje se luhují ya studena špatně, zato u zelených není problém, dokonce bych řekl, že jsou lepší
jo a lidi, pokud jste čajofanatici, tak klikejte, přece nenecháme tenhle článek v žebříčku za nějakými časopisy ;-)

DOTAHUJEM! :-D
schválně, myslíte že Dan Cong bude dobrej studenej?

zajímavé… pokaždé když už to vypadá, že se tento článek dostane o místo výš v nejčtenějších, tak tomu před ním přibude náskok o 20 zobrazení

je to boj :) uvidíme jak s tím zahází letní počasí, novou sadu drinků na léto chystám již nyní!!!

Tak já jsem si vzpomněl na Dobrou čajovnu, kde kdysi provozovali excelentní chlazený nápoj „Vzpomínka na Šrínagar“. Po dlouhém badání se mi podařilo ukuchtit tento skvělý nápoj i doma, takže:
a) 2 lžičky „hřebíčkového“ čaje „Kašmír“ (v každé Dobré čajovně) nechat vylouhovat v cca 1 dcl horké vody cca 3-4 minuty, mezitím osladit více než je zdrávo kvůli přidání zákysu (doporučuju 3-4 lžičky)
b) poté tento výluh nalít do sklenice (nebo šejkru) s cca 6 kostkami ledu, dokud se značná část ledu nerozpustí
c) poté přidáme cca 50 ml zakysaného nápoje (typu Activia bílá) a 100 ml studeného mléka (nebo více podle chuti)
d) energicky zamícháme (případně v šejkru protřepeme) a podáváme s ponořeným brčkem, případně přidáme ještě další kostky ledu :-)

Pokud by se zdál nápoj příliš „tvarohově trpký“ doporučuji ubrat zákysu a přidat mléka.

Nemá to chybu :-).

Pozn.: Podle tehdejšího nabídníku DČ byl používán „smetanový jogurt“ – nikdy se mi však nepodařilo docílit tak výjimečné chuti a pak to byl pouhý nepitelný „čaj s jogurtem“.

Pozn. 2: Doporučuji také klasický Kašmír nastudeno (vylouhovaný, oslazený, přelitý na kostky ledu) nebo jiné nápoje, které mívají v DČ České Budějovice (studená švestka, rooibos, zelený jasmínový čaj apod.).

Poweros – kavárenský povaleč:

doufám, že jste to vyzradil bez reálného rizika ohrožení života. zabijáci z Šrínagaru, jsou pověstní svou systematickou fanatičností při ochraně receptu! ;)

ne vážně, zní to hóóóódně zajímavě. kombinace mléka + hřebíčkový čaj. budu si sice pro něj muset skočit, ale nedá mi to a co nejříve vyzkouším…. ;)

Tak dnes jsem opět vyzkoušel, pro cca 4dcl sklenici nápoje doporučuju rovnou 5 lžiček cukru a zákysu jen velmi málo (takřka na dochucení, možno přimíchat i později podle chuti). Používat Revital Active Bílý od Olmy :). Podle chuti rovněž může být méně mléka a více vody (klidně dolijte do zbytku sklenice neperlivou vodou – základ ze dvou lžiček Kašmíru je dostatečně silný).

Jinak jsem včera vyzkoušel i tolik opěvovaný Staroboršov (viz výše). Skladem jsem měl pouze pytlíkový OOLONG Dilmah a nebylo to ono, resp.na 4dcl sklenici byl jeden sáček velmi slabý, takže příště dám sáčky dva. Jinak při absenci cukrového sirupu sladím rovnou horkou variantu při louhování (přes schlazením kostkami ledu). Při šejkrování to skutečně vytvořilo excelentní pěnu a nápoj to byl vskutku lahodný :).

Jinak doporučuji také Dilmahy ovocné, jdou s nimi vytvářet velmi dobré ledové čaje a díky přítomnosti „tea“ se při šejkrování napění (ale ne tak vydatně jako Staroboršov). Naopak ledové čaje-nečaje (tedy české „ovocné čaje“) mi připadají nudné, jako byste nechali uvařený čaj ochladit. A to je dost slabý zážitek :-).

tak jsem nakonec neodolal a opici zkusil (zatepla a na led), s vynikajícím výsledkem (doporučuji tak půl lžičky cukru)
dělám si zásobu ledu, v tomhle horku se teplý čaj pít nedá
[53] zaházelo a pěkně… o několik příček navrch :-)
s těmi letními drinky by bylo dobré pohnout – vedro už je tu

Díky Powerosovi za odzkoušený recept na Vzpomínku na Šrínagar… Tenhle excelentní čajový koktejl je snad největším výrobním tajemstvím DČ a to s tou přípravou pomocí smetanového jogurtu já osobně považuju za úmyslnou dezinformaci… Příjemné čajování všem

no, já byl teď v Jindřichov Hradci a tam jsem měl v čajovně ledovej zelenej, taky hezky našejkovanej s pěnou, hned jsem si právě taky vzpomněl na Staroboršov. Nedalo mi to a zeptal jsem se z čeho že to je, říkal, že z „libovolnýho“ zelenýho, konkrétně si nemohl (nebo nechtěl) vzpomenout, říkal, že to taky nechává přes noc macerovat. Bylo to každopádně moc dobrý, bez cukru (jestli, tak jen malinko).

Když k nám měla přijít návštěva, narychlo jsme udělali ledový mátový čaj s trochou jablkového moštu a všichni si to moc chválili…

Zdravim, nevíte někdo, kde by se daly v ČR sehnat tyhle „zavařovačky“ na ledový čaj? Neviděl jste je někde někdo? Díky

(nejde sem vložit obrázek, hledejte na google pod „Mason iced tea jar“)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)