Nealkoholický aperitiv Crodino

Hotová pohroma – v ledičce mi došlo Crodino! Přiznám se, že aperitivům moc neholduji, ale pokud uvidím v nabídce podniku tenhle výtečný nealko bylinný aperitiv od firmy Campari, nikdy neodolám.

Výrobek Crodino pochází i Itálie, konkrétně z oblasti Crodo, kde se vyrábí od roku 1964. V roce 1995 pak Crodino převzalo pod svá křídla Campari, které jej znovu nakoplo a posilnilo jeho pozici na trhu aperitivů. Tajemství Crodina spočívá v receptuře, která obsahuje množství bylinných a rostliných extraktů. Ta mu dává vynikající „aperitivovou“ nahořklou chuť, kterou já osobně přímo zbožňuji! Pokud crodínko neznáte, doporučuji – je to příjemná změna.

Crodino mám nejraději ve vymražené vyšší sklenici s kostkami ledu. Takhle jsem Crodino jednou dostal v „užnevímjaké“ uherskohradišťské pizzerii a od té doby si ho doma vždy dopřávám takto. V nabídce českých podniků to má Crodino hodně težké, podobně to platí i o obchodní síti. Crodino je zkrátka v Česku docela neznámé a špatně se kupuje. Častěji totiž narazíte spíše na konkurenční Sanbitter, který se ovšem s Crodinem nemůže vůbec pasovat!

Už se těším až domu přitlačím pár osmilahvinkových platíček a několik těch pidilahviček nastrkám do ledničky. Mimochodem lahvinka od Crodina, to je úplně samostatná kategorie. Už jen samotný design roztomilé butelky způsobuje pidichuťovej chuti zdroj .)

Reklama

Komentáře

My jsme Crodinu propadli po loňské dovolené v Itálii, kde jsme na něj naráželi na každém rohu :-). I různé „napodobeniny“ (červené atd.) nejsou vůbec špatné. Prostě lahoda, akorát se dá koupit maximálně tak ve vybraných hypermarketech.

jarku díky za link, přes web se dá koupit snadno v kamenných obchodech momentálně nemám absolutně šjanu kde jej koupit….

jinak souhlas s Poweros – Crodino je láska na první pohled ;)

No spis na prvni ochutnani :) Jinak by me taky zajimal kamenny obchod kde ho koupit . Objednat si ho v restauraci zas takovy problem neni ale odkud ho berou oni? :)

Kamenný zatím nevím. Jinak všechny gastronomické podniky mají své dodavatele všech nápojů, ti většinou mají Crodino v nabídce.

Pokud vím tak aktivita české pobočky Campari (jestli teda vůbec nějaká existuje) je na poli propagace Crodina směrem ke koncovým uživatelům nulová… škoda :/

Je to fakt vynikající a dá se sehnat na netu:www.drinks24.cz , nebo přímo v kamenným obchodě: Praha, Nuselská53, (v areálu bývalé Nuselské mlékárny) od 9 – do 17hod. jinak mají někde v paláci kultury vzorkovou prodejnu.
Dobrou chuť Barbar

Okukuji staré články a letní náladu „u Cuketky“ v červnu a narazím na Crodino ;) Zamilovala jsem si ho po prvním doušku a to se stalo asi tak někdy v červnu – nikdy před tím jsem neměla tu čest tento nealko aperitivek ochutnat. Náhodou v mé oblíbené průhonické hospůdce jsem ho zaměnila za své Martini extra dry a od té doby na něj trpím ;) V obchodě jsem ho zatím nikde neviděla.

V ČR se kupuje clekem blbě, nejlépe asi fakt objednat přes e-shop, viz ta adresa výše. Jinak jsem ho taky moc neviděl,,, a to je škoda!

Cuketkové a jim podobní, nevíte, jak je to s Campari obecně? Slyšela jsem, že jako firma je na tom bledě. Je to drb? Nepřijdeme o Crodino???

signorina Z:

netušaju. piju od nich jen crodinko, ale poslední dobou už má závislost opadává. uvidíme .)

Ja to kupuji v makru za příjemných 150kč za balemi 8ks a je to jedno z mých oblíbených pití :-D

zdravím, Crodino je super italský drink, ale v Čechách jej moc neznají, ani na netu není moc informací… V Ově je malé italské centrum, kde ho prodávají: http://www.italskecentrum.cz

Komentáře jsou uzavřeny.