Nejlepší časopis roku 2004 Apetit: bez komentáře!

Apetit nebo BBC Good Food? Jsem z toho nějak zmaten ;o)

Původně jsem chtěl napsat poměrně vzevrubnou recenzi, protože si myslím, že Apetit za to stojí. Při hlubším pátrání však pan Cuketka zjistil, že mu zato Apetit prostě nestojí. Proč se zabývat další mutací gobálního lifestajlového časáku?

Pravý český Apetit Pravý britský Good Food Dokonce s vlastní TV show! Velmi hezký portál o jídle na BBC A ještě Apetit Online ;)

Jaký je váš názor na všechny tyhle licensované časopisy? Znáte nějaký další zajímavý časopis o gastronomii? Podělte se s vašimi názory v komentářích.

Reklama

Komentáře

Opravdu dost trapne…
Myslim, ze musi casopis prozivat opravdu krizi identity, kdyz se snizi k necemu takovemu. Na druhou stranu se ani nedivim, ze saha k tak ponizujicim krokum, kdyz ted musi celit nove vzniklemu, svezimu a zabavnemu konkurentovi v podobe casopisu Chef Gurman, ktery nic nekopiruje a stavi na umeni a vyzkousenych receptech kucharu, kteri pusobi v tech nejlepsich ceskych restauracich.

No oni to takovymhle stylem delaji pravdepodobne uz od zacatku. Koupili si na to licenci nebo alespon nejaky zakladni balik „jak delat casopis“ primo od Good Food.

Dik za tip na Chef Gurman, kouknu se na nej, stejne tak mam v merku La Cucita Italiana:

http://www.cucinait.cz/

Ta je taky licencovana ale hrde se k tomu hlasi ;)

[...] O Apetitu už jsem se tady zmiňoval, přesto jsem si nové číslo s chutí přečetl. Přeci jenom je to pořád vydařená mutace, staršího bratříčka.Daří se jim udržovat svěží styl plný novinek a aktualit. Recepty jsou na docela slušné úrovni, časopis klade důraz na blbuvzdornost a volnost v experimentování. tenhle styl se mi líbí, ale zase se to nesmí přehánět… čtenáři už dneska nejsou zas až takoví debílci (anebo snad ještě pořád? ;o) [...]

Hm, tohle je zkrátka moderní trend dnešní žurnalistiky – hlavně v časopisech. Doporučuji někdy vzít např. Ženu a život a k tomu nějaký nedávný Harper’s Baazar (bo jak se to píše). Okopírované layouty, stejné nápady, akorát (většinou) znovu nafocené.

Taky nechápu tento způsob práce – hlavně od čeho tam jsou Ti kreativní redaktoři placení?

Komentáře jsou uzavřeny.