Odznáčky

Sám bych se do nich nikdyvá nepustil, ale pod nemilosrdným nátlakem jsem se nakonec nechal ukecat. Nechal jsem udělat odznáčky… ;) 

Přesněji řečeno placky o průměru 25 mm s barevným potiskem krytým folií a špendlikem. Ideální předmět k ukojení cuketofetiše. Kolečka jsem nechal vytlačit na vlastní náklad v limitovaném množství jednoho igelitového pytlíku. Pokud chcete odznáček získat, jednejte rychle. Ve stejném designu se už nebudou opakovat.

Antiziskovka

Drahnou chvíli jsem si lámal hlavu s tím, jak pro vás připravit jejich prodej, aby to neotravovalo ani vás a ani mě. Kupodivu jsem na nic nepřišel! Vzájemná konstelace platebních metod a poštovních služeb v Česku totiž není nakloněna malým odznáčkovým transakcím.

Vůbec ale nezoufejte, nakonec jsem ten problém rozlouskl a tak vám můžu představit nový cuketkův utopický koncept (C.U.K.)! Z klasického obchodního modelu ponecháme jen to, že vy za odznáček zaplatíte a já vám odznáček pošlu. Kdepak je ale ta finta?

Finta je v tom, že za odznak „zaplatíte“ někomu úplně cizímu! A komu??? To si určíte sami. A kolik??? To si taky zvolíte… ;)

Jak je tedy získat?

Možná jste to už uhádli. Budeme si hrát na dobročinnost. Odznáček si zkrátka koupíte příspěvkem na vámi vybraný projekt, neziskovku nebo sdružení. Nechám to na vás a vůbec se vám do toho nebudu montovat. Dokonce vám to ani nebudu kontrolovat, budu vám věřit. Berme to jako takový malý experiment.Shrnutí podmínek:
  • přispějete částkou alespoň 50,– Kč na vámi vybranou dobrou činnost
  • pošlete cuketkovi svoji adresu a info kolik a kam jste přispěli, do předmětu emailu dejte ODZNÁČKY
  • cuketka vám pošle odznáček obyčejným dopisem v obálce
  • akce končí 31. října akce končí do vyprodání odznáčků! akce skončila!
To je celé. Emaily posílejte na můj kontakt. Na konci zveřejním penězotok a čísla. Pospěšte si. Ty malé hnědé mrchy se v tom pytliku za oknem děsně hemží! ;)

!!!POZOR ČTĚTE!!! Akce tímto skončila. Odznáčky jsou vyprodány. Pokud jste to nestihli včas, máte prozatím smůlu. Nezoufejte ale, před Vánoci se pokusím o něco podobného. Třeba s jimým vzorekem odznáčku :) Výsledky akce ohlásím v pondělí!

Reklama

Komentáře

Hurá, odznáčky :-)!!! Příspěvek proveden, detaily sdělím.

Vy jste ale vykutalenej :)))
prispela jsem na celkem dobrou vec uz v srpnu, ale to se asi nepocita, takze zkusim jeste neco vymyslet

Nenene, to zcela odpovídá cuketkovo zadání. :) A rozpočet ČR na rok 2009 bude sloužit jako doklad, kam a kolik jsem přispěl :D

nene, v pravidlech uvádím „na vámi vybranou dobrou činnost“ ta dvě poslední slova podtrhuji!! :)))

Davide, mne taky pripada desne nefer, ze nemuzeme poslat dan. priznani ;(

prispivejte na amnesty… mame v kancelari proslapany lino ;)

Příspěvek taktéž proveden, detaily zaslány.
Nejdřív jsem myslela, že jste dnes pane C. pekl! Vypadají jako malé perníčky…

takze vidim, ze ruzove odznacky neuspeli… :( Verim vsak v druhe kolo!

jsou krásné a mrzí mne, že odfrčím do sladké Francie bez odznáčku :-((((
To je teda život!

Odeslány tři DMS, detaily poslány do emailu. Díky za parádní nápad Cuketko ! ;)

Tak jsem zapojila do celorocni pomoci diky DMS. Neni nad jednoduchou pomoc. Detaily v emailu.

DMS já nerad (štve mě její poměr cena/výkon, tedy to, kolik z té částky získá stát na DPH a operátor.) Takže přispívat na školu v africe budu jako obvykle převodem z účtu a aby to bylo fér, tak obvyklou částku zdvojnásobím.

Já naopak DMS ráda. Je to skvělý nápad. Dobře, operátor má ze 30,–Kč 3,– Kč, ale 27,– Kč je dobrejch. Navíc, při různých akcích, jako je třeba Paraple nebo adventní koncerty – plno lidí raději pošle několik DMS, než by se „otravovat“ s posíláním peněz na účet. Je to rychlé a jednoduché. A především díky DMS se vybere tolik peněz. A nepadlo něco o tom, že by se nějakým způsobem měla vracet i ta částka, co si berou operátoři? Možná, že se to týkalo jen období při povodních nebo tsunami, teď nevím přesně…

19. Já vím, je to jednoduché rychlé a účinné. To je fajn, ale stejně mi ten poměr vadí. Za 2 DMS, abych splnil páně Cuketkův limitbych zaplatil 60 Kč, (pokud si dnes už operátor nebere další peníze podle tarifu za odeslanou SMS, dřív to tak bylo) z toho by se na mnou vybraný účel dostalo 54 Kč. Minimálně 6 korun by tak zůstalo státu a operátorovi. To mi přijde moc – posílal jsem jsem 200 a stálo mě to 2,90 poplatek za odchozí platbu – to je poněkud jiný poměr cena výkon.

Jinak s tím vracením poplatků operátorů a DPH také na charitu máte pravdu – bylo to tak po povodních, kdy DMS začínaly a lidé se po zjištění, kolik z toho jde státu a operátorům začali bouřit. Tak operátoři i stát slíbili, že tyto prostředky pošlou také na povodně. DMS se zajely a lidé si na ně zvykli, takže dnes je posílají a operátoři a stát z toho mají zisk.

Naprosto chápu humanitární organizace, že DMS používají – ale já prostě raději posílám peníze přímo a levněji.

20. OK, ta DPH je tedy změna oproti stavu při spouštění systému DMS, tehdy to bylo 30 + cena za SMS podle tarifu a odváděla se z toho DPH. Já to od té doby moc nezkoumal. Ale i ty 3 koruny ( tj. víc jak 10% z darované částky) mi přijdou jako příliš vysoké náklady.

teď je to asi fifty:fifty, platby přes účet / dmsky. na ty menší částky je to mylsím ideál, člověk to odklikne rovnou jak si čte jejich stránky. ale máte pravdu ty náklady jsou opravdu 10% pro telemobilisty :)

Kombinuji většinou obojí. když sedím u TV a sleduji dobročinnou akci , pošlu nějakou tu DMS, později v klidu odešlu nějakou částku na účet. Mám své oblíbence, u kterých vím, že peníze se neztratí. tedy – ne, že bych byla až tak naivní…většina se neztratí. :-)))
Dobrou noc všem!

25. S těmi oblíbenci to máme podobné, také mám ty své, kterým věřím a tak přispívám jim, ostatní s díky a s úsměvem odmítám (zejména kasičkáře vybírající na naprosto neznámou nebo pro mě nedůvěryhodnopu organizaci). Dřív jsem také pár sbírek pomáhal organizovat (se skauty). Myslím, že nabídka je v tomto směru velmi velmi široká a každý si může vybrat ten svůj účel a když bude trochu pátrat, najde i důvěryhodnou organizaci, která se zrovna tímto problémem zabývá.

Pivli, tak poraď. Koukám na stránky DMS, peníze potřebují všude. Někde mají statisícové částky, jinde jen pár korun.
Otázka tedy zní: Kam s tím? (aby se to opravdu neztratilo ;-)

Cuketko,
jsi šílenec..
A to se mi na Tobě moc líbí! :)
Je lístek na koncert Erica Truffaze dobrá činnost?? (a přidáš se?)
Indickou party po česku bychom klidně uspořádat mohli..ale musí to být rychle, než se začnu ohybat nad učebnicema.
Dokonce jsem nakoupila pytel směsi „masala“ na čajík.
Tož, když dodáš know how k výrobě chapati a jinych placek,
jdu do toho :))
Ewa

Primlouvam se k trvalym programum (viz banter) nebo treba Pratele deti na Unicef.
Nicmene, jak uz psal nekdo vyse, poslal jsem jednorazovy prispevek, at je to fer. :)
Cuketko, gratuluji k famoznimu charitativnimu pocinu.

Bali: mám doborou zkušenost s adventními koncerty,Kuřetem a s Parapletem – tam skutečně peníze jdou na doboru věc, co dokázali udělat v Malešicích, pro vozíčkáře dělají maximum. U Kuřete třeba znám dost dětí, které dostaly od nich kvalitní vozíky, takže mám taky příklad konkrétní pomoci.

Pane Cuketko, vy jste nenapravitelný idealista :-D Ale líbí se mi to, takový ostrov důvěry v předvolebním období…

Kdyztak bych si dovolila pro nerozhodne zalobbovat pro AIDS pomoc, par mesicu jsem tam delala dobrovolnika a tak vim, ze se tam ty penize fakt nezametou pod koberec, navic jejich bezplatny testovani na hiv pro verejnost neni moc levna sranda ;)

Našel jsem v kapse výplatní pásku. Budu bez odznáčku :o)

28. Z toho co psala pivli v 32 mohu potvrdit Kuře a Paraple, o adventní koncerty jsem se nikdy moc nezajímal, takže tam nevím (což neznamená, že jsou špatné, ona ta nabídka je opravdu široká). A přidal bych Máme otevřeno (integrace lidí s mentálním postižením, nejznámější je asi jejich pracovně tréninková kavárna Vesmírna) – škoda že mě to nedocvaklo dřív, mohl jsem si dát horký štrůdl se zmrzlinou (obrovský a neodolatelný) a kakao a napsat to panu C. (-: A potom nadaci Člověk v tísni. U těchto nadací mám pocit, že se peníze nejen neztrácejí, ale že jsou i využívány účelně a efektivně (to je další stupeň neztrácení) samozřejmě tento výčet nemůže být úplný, určitě je i spousta dalších sbírek, na které se dá bez obav přispět.

Z nadací, na kterých se dá bez obav přispět, připojuji i Linku bezpečí.

pověstná větší půlka pytliku je už pryč, kdo si na odznáček děláte zálusk – pospěště si! :) množství i zájem jsem podcenil, do konce října to rozhodně nepotrvá!!!

provedla jsem to už včera, tak doufám, že se to počítá, když jsem si článek přečetla až dnes
odesláno mailem

Pro tápající dárce bych měla jeden tip:
Dům léčby bolesti s hospicem sv. Josefa v Rajhradě u Brna. Dnes prodávají v Brně na rohu Panské a Masarykovy „Koláče pro hospic“ za 35 Kč kus, což je částka, kterou potřebují k doplacení pro jednodenní dávku léků na každého svého klienta. Můžete ale poslat i peníze na účet. Kdo z nás ví, jestli je nebude nakonec na svůj konec potřebovat?
Webovky mají www(tečka)dlbsh(tečka)cz.

Nějak se mi nechtěl odeslat email, hlasilo mi to neustale, ze nelze rozeznat pole „adresa“, ale v pole kopie mi to vzalo.

A do zoo jsem přispěla kuskusovi a šafránce :))).

Pane Cuketko, ten odznáčkový nápad se mi zdá úplně skvělý. Já teda odznáček nechci, ale asi přispěju jen aby mi vydržela radost ze čtení tohohle článku. Dík. A taky dík za Váš prima blog.

Nápad s charitou byl jeden z nejlepších, co se v poslední době na netu objevil! Cuketka ví, že uchvátí davy, lidi jdou za ním; Cuketka for president! ;-)
Pivli, dík za tipy, vyhrálo Paraple.
Kostní dřeň- taky dobrá, ale tam jsem už v registru. Každému něco ;-)

Tak mne napadlo, jestli by se vlastně nedalo počítat i bezpříspěvkové dárcovství krve :))) už jsem byla dávat 15× :))). Ale Zoo jsem podpořila.

Dobry vecer vsetkym prajem. Pan Cuketka, uz dlho som pravidelnou „citatelkou“ Vasho webu a uz to skutocne musim napisat! Ste uzasnyyyyyyyy! :) Pri citani vzdy uniknem z reality a myslienkami som pri Vas. A kedze som isty cas zila v Prahe, tak zazivam aj troska nostalgie pri citani. Fakt som sa do Vas platonicky zalubila ;). Tak nech sa Vam dari a piste pre nas „cuketkofanklub“ dalsie skvele clanky. P. S. Napad s odznacikmi je fantasticky.

díky všem :)

jedna organizační – komu ode mě nepřišel povrzovací email, ať pošle znovu, nebo a´t dá info do komentů. na všechny mailiky jsem právě teď poodpovídal, mělo by to být komplet.

Pekne je to, pekne. Ja bych navrhovala odznacek pro zaka, ktery se umisti na prvnim miste pri sberu kastanu.

51. Pane C., mně mailík nepřišel. Poslala jsem se znovu, mrkněte si prosím do spamového koše. Díky.

Tak zpět, chyba byla tentokrát v mém spamovém koši. Omlouvám se. Mea culpa, mea maxima culpa.

tak a je vyprodáno! :) první limitovaná edice odznáčků je definitivně FUČ! výsledky celé akce sem dám v pondělí. nyní budu celý víkend shánět obálky a balit :)

Celý víkend ne, musíte okoštovat croissanty a pak zaběhnout na Staromák, do Lucerny a určitě zkusíte soutěžit v konzumaci steaku, ne? ;-)

Teda, pane C., vy jste mě pěkně nakrknul:-( Dva dny bez netu a plechové cuketky v háji!
Ad příspěvky: peníze žebrajícím spoluobčanům nebo koupě Nového prostoru by se počítaly také? A co nebo větší dýško v restauraci? (Vím že už je to pasé, ale jen z čiré zvědavosti:-)

evik:

byla to rychlovka, experiment, pokus. zájem mě opavdu zaskočil! nebojte ale, do konce roku si to zopakujem. motiv už ale bude jiný :)

nápad to byl opravdu úžasný hodný cuketky :) …ale tak se podcenit a tak málo cuketkoodznáčků :( … tak snad příště, i když to už nikdy nebudeme mít kopmletní sbírku
PS: přispívat na dobré věci budem i bez odznáčků nadále :)

Pane Cuketko, to je boží!!! Báječná věc! Doufám, že jste tímto neskončil, příště se přidám k houfu!

Teda že tak rychle zmizí, to bych taky nečekala. Asi to bude chtít brzo další kolo. Že bychom založili nové téma ve fóru Odznáčky II, když to první mělo takový úspěch? :-)

škoda, ze pro nezasveceneho vypadaji jako hovinko v cepici… :o(((

tedáááá člověk se tu pár týdnů neobjeví a příjde o odznáčky :-( Já chci taky to „malé hovínko v čepičce“…;-) Kdy bude další edice?

Blaňule:

do Vánoc bude ještě jedna… něco k tomu chystám, snad dnes by mělo vyjít moje shrnutí akce se všemi postřehy a finální částkou… :)

mě ho asi ukradli dnespodátezítradodámovci :(
nebo pan C ještě neposílal?

Tak to už se těším…! To si nemůžu nechat ujít! Už se těším až na ulicích budu potkávat lidi s „hovínky“ na klopě a hádat, kdo to asi je… Aspoň mám čas popřemýšlet, komu svěřit své finance ;-)

Odznáček dnes dorazil – díky, díky, díky, tisíceré díky! Už ho mám na bundě a těším se, jak si s ním budu pyšně vykračovat :-)

62: Jestli se mě někdo zeptá, co to mám za hovínko s čepicí, dostaně pěstí :-))

Bude slibované vyhodnocení? (a odznáček do pondělka zatím nedorazil)

Dobrý den, pane Cuketko,
myslíte, že bude ještě nějaká edice placek/odznáčků? Rád bys se k nějakému dostal…
Děkuji vám za informaci!
Michal

Michal:

správný a telepatický dotaz. právě jedna série míří ke mně poštou :) a do vánoc chci stihnout ještě jednu skopičinu! – neodznáčkovou :)

Tééééda, pane Cuketko, to jste mi udělal mooooc velikou radost! Těším se, bože, jak já se těším na cuketku na placce…!
Michal, alias hasmic ;)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)