Kimči lolipop

Píšete vy…

Tak jsem zkusil kimči podruhé. A výsledek je prapodivný, barva divná.

Ale chuť dobrá,to zase jo.Narval jsem do toho čínské zelí, ředkvičky, česnek, čili, sůl, zázvor, mrkev a červenou cibuli.

Ta cibule byla asi blbost, divně to obarvila. Kvasilo to dva a půl dne v teple a už se to dalo jíst.

Reklama

Komentáře

No originál kimchi je do červena, ale spíš tím nálevem – tipuju to na práškovou papriku a chilli. Nicméně na týhle barvě mi nepřijde nic špatnýho.

na tý fotce to moc nevynikne,je to trošku dorůžova,trošku do fialova… lautr bonbóny

Pokud je chuť dobrá, barvu bych neřešil, zejména pokud je přírodní – mám v živé paměti bratrovo období experimentů s potravinářskými barvivy – taková červeno modře mramorovaná bábovka, to bylo něco. Ideálně pokrytá polevou, aby to nebylo na první pohled patrné…

Souhlasil bych s Kytkou – barva je přijatelná & appetising.

Modrý rýžový salát, na divém mejdanu studentů výtvarné školy. To se vryje do paměti hlubokou brázdou! 8-))

Zdravím,
kimči dělám doma pravidelně. Pro nádhernou červenou (přírodní) barvu dávám na 2kg zelí cca 1 balíček sladké papriky. To je samozřejmě navíc oproti chili paprice :)

Poměrně vyčerpávající a slušné recepisy na kimchi jsou v knize Krása korejského jídla, kterou jsem si teď pořídil. Ačkoliv si bohužel od kimchi teď musím dát na chvilku pokoj, všechny návody vypadají použitelně (alespoň se mi na základě mé předchozí kimchiové minulosti tak jeví ). Není tam jen klasické kimchi z pekingského zelí, ale též jeho varianty z jiných surovin.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)