Pozvánka na Cyklojízdu + 32. Letní filmová škola Uherské Hradiště

Jeden příspěvek. Dvě pozvání v jednom ;)

Letní filmová školka

Od 21.7. do 30.7. se vám v Uherském hradišti otevírá filmový ráj na Zemi – Letní filmová škola. Až se budete filmovým zážitkem omámeni potácet z kina Hvězda, dávejte pozor, ať vás nepřejede pan Cuketka na velkém černém kole ;)

Zároveň se zde ctěným čtenářům předem omlouvám, páč předpokládám v době konání cca týdenní pauzu. Ale nezoufejte, možná budu mít přímo ve Filmových listech malinkaté Cuketkovo okénko! Malinké…

Cyklojízda již tento čtvrtek na Jiříkovi!

Pratele, tento ctvrtek mate dalsi sanci projet se po Praze tam, kde se vam to jindy nepostesti. Leto je pro jizdy obzvlast prijemne, pojdme ze sedel pozdravit ty, ktere takove stesti nemaji.. Zakoncime v klubu ci hospode, kde bude obcerstveni.

CYKLOJIZDA – ctvrtek 20.7., start 18hod, nam. Jiriho z Podebrad

Cyklojízda je spontánní živelný pruvod centrem Prahy po místech, která jsou trvale nepratelska pro chodce a cyklisty. S cyklojízdou zažijete pocit, jak vypadají ulice bez každodenní záplavy aut. Hlavní mesto patrí v soucasnosti mezi dopravou nejvíce zasažená mesta v Evrope. Narozdíl od západních mest, které postihly záplavy aut v 70 letech, Praha zažívá svoji kulminaci nyní. Hromadná barvitá jízda na kolech, kolobežkách ci bruslích upozornuje na tíživou dopravní situaci v Praze. Cílem cyklojízdy je ukázat jízdní kolo jako ideální mestský dopravní prostredek. Polovina cest po meste je kratších než 5km, tedy vzdálenost na
kterou je kolo rychlejší než jiný zpusob dopravy. Navíc tricet procent Pražanu by rádo na kole jezdilo – kdyby pro to byly vytvoreny vhodné podmínky. Aby se mestská cyklistika stala plnohodnotným druhem dopravy, je treba vytvorit infrastrukturu: sít bezpecných cyklostezek, prujezdy križovatkami a cyklistické stojany.

Prijdte si vychutnat Prahu z jízdního kola, uvidíte, že jezdit kole ve meste muže být zábava!

(převzato z pozvánky)

Reklama

Komentáře

Zatím bez komentáře.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)