Green chaud

Píšete vy… green chaud

Tak jsem ve Francii zase objevila něco (pro mě) nového. Green chaud.Nevím, proč se Frantíkům do názvu vloudila angličtina, každopádně to znamená Horká zelená. A ta zelená v názvu není nic jiného než moje oblíbená zelená chartreuska. Šoupnutá do horké čokolády. Podává se v Alpách vedle svařeného vína (vin chaud) v barech a u stánků na trzích.

 

Reklama

Komentáře

juj, tohle je milý :) neznám! ale teď už znám. tak teď jen najít místo, kde si to v prg dám :))

Hmmmmm, šartrésku znám, ale tento zajímavý čoko nápoj nééééé. Budu to muset napravit, ale do Alp asi nepojedu ;-)

Mimochodem v palírně ve Voironu, kde Chartreuse vyrábějí, mají vitrínu s imitacemi a padělky z celého světa a sbírka Made in Czechoslovakia je jedna z nejbohatších :( viz pátá fotka

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)