Cuketka na LFŠ

Z archivu

Jak jste si možná všimli, pan Cukeka je fuč! Jeho zápisník naštěstí našel dočasné avšak velmi útulné útočiště ve Filmových listech LFŠ. Jednotlivá čísla si můžete přečíst i na internetu v denním zpravodaji (od nedělního čísla). Jestli máte čas, určitě do Hradiště přijeďte – je tady nádherně :)

Reklama

Komentáře

cau
uzi si to tam.
zatial Ti napisem, ze v novom Apetite je dvojstrana o fair-trade, hovoril si minule, ze o tom budes tiez pisat.
a ked budes hladat nejaku gurmetsku temu, skus sa v greckom obchode na Radhostskej spytat majitela na kvalitny olivovy olej.
dostali sme hodinovu prednasku spojenu s ochutnavkou :-) a kupil som si uz milionty olej. zda sa mi laicky, ze su vsetky rovnake ale pravy gurmet by to mozno ponal komplexnejsie…

S.

Sim: děkuji za tipy, jsem zpět! no, to v tom Apetitu si schválně přečtu! :) na radhošťské už jsem cca 2 měsíce nebyl, pravda – je třeba to napravit.

ad olivové oleje. tak nějak začínám mít pocit, že poznám španělské vs. italské vs. řecké, ale to je asi optravdu ejn hloupáý pocit, teď mám na stole dva italy a jednoho španěla tak brzy přidám řeka a uvidíme… .)

Olivový olej to je téma na velké diskuse. Existuje vůbec ten nejlepší? Každý to o tom svém tvrdí, tak který to je? Španělský, italský, řecký? Přiznám se, že na chuti je od sebe nerozeznám. Kupuji je všechny tři, těžko řict, který je ten nejchutnější. Když to vezmu od počátku a budu posuzovat chuť oliv, tam bych jednoznačně dala přednost řeckým KALAMATA. Jsou největší, šťavnaté, delikátní chuti, mám pro ně slabost. Našla jsem o olivách moc hezké povídání, nechám tady adresu http://www.labuznik.com/article.php?ID=196

Tak já už jsem svoji dočasnou bláhovou schopnost odlišit tyto oleje od sebe navzájem naštěstí (po právu) zase ztratil. Teď s ochutnáním nového řeckého oleje Sitia 0.3, se mně to celé pomíchalo. Ten olej je tak dobrý, že si ho snad budu dávat před spaním jednu lžičku :)

Děkuju za odkaz, je to pěkné počtení…

Komentáře jsou uzavřeny.