Ostrov Tip 090113 – Máme kusy masa, my se máme!

Píšete vy…

Některé supermarkety v UK začaly v důsledku růstu krádeží elektronicky označovat dražší kusy masa. Viníkem se zdá být „credit crunch“, česky krize. „V težkých časech škála lidí, co kradou, se rozrůstá“ pravil mluvčí British Retail Consortium (sdružení prodejců) „a jdou po věcech, které chtějí sami použít, ne prodat.“

[Source: The Week]

Reklama

Komentáře

:) no jestli tenhle trend dojde až k nám, tam se obětí krize stane i většina pokladních

Houby, u nás se kradlo ze stejných důvodů i před krizí.

maso, to je ten nejdokonalejší pocit :)

tedy až se u nás v „super-sámošce“ rozpípají zákazníci pašující vepřovou kotletu pod bundou… to bude show …:)

1R: To myslite tu samou vec jako se v UK dava na tvrdy alkohol? :)
Dneska tu Jamie bude v TV bojovat za zachranu anglicke slaniny, sakra tady v te televizi uz neni nic jineho nez zradlo ;).

6: Jamie bojoval hodinu a půl; to bylo i na nás moc a tak jsme koukali na BBC2 na dobrovolníky, žijící na farmě za Viktoriánských podmínek a Jamieho jsme sledovali až ve finále, a to ještě surfovním mezi ním a zprávami.
Je toho zde o jídle na TV dost, ale nestěžuji si. Vím kde přístroj má Off vypínač.

Podrobnosti elektronického označení masa neznám, článeček jsem pouze překládal. Profesionálně mě to nezajímá, neboť krást dosud nemusím. :-)))

7.Ten pořad s těmi dobrovolníky je bomba! Kdybych sakra věděl, že to běží tak sem se díval taky.No však oni to zopalukujou.Mimochodem, sice teď nevím na čem a v kolik ale minulý týden běžel jakýsi dokument o Viktorianské době ale pro změnu to bylo z města.Taky moc zajímavé!

8: Že se bude opakovat, is without a shadow of doubt.
Zajímavé to bylo. Například hospodyně zužitkovává prasečí hlavu na huspeninu (brawn). Dává tam i celé vařené oko a říká na kameru: „Jestli si někdo z vás myslíte, že jste ještě nejedli prasečí oko, tak to jste asi nikdy neměli párky nebo sekanou!“ (volný překlad)

Nedávno u nás proběhla zpráva, že se na ostrovech pytlačí ve větší míře než dřív. Nebyla to jen nadsázka?

Třeba v Tescu v Praze na Andelu oznacujou maso uz dlouho. Uz parkrat se mi stalo, ze jsem si koupil kus masa (treba jen 300g veprovyho za asi 50 – 60Kc) a pri odchodu od pokladny zacal pipat. Koukam na pokladni, co jako bude a ta jen mavne rukou: „To je to maso, klidne bezte“.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)