Kodex péče o české pivo – no, tak to brzy…

Co nejlépe vypovídá o spotřebitelských návycích národa s nejvyšší spotřebou piva na světě? Český Svaz Pivovarů a Sladoven do toho konečně kopnul a ve svém nově přijatém pivním kodexu radí všem hospodským překvapivou novinku. Čepujte nezkažené a správně vychlazené pivo z čistých trubek!

Všichni určitě víme, jak vypadá realita z vlastní zkušenosti. Nezúčastněný pozorovatel by mohl směle prohlásit (a nemýlil by se), že čechům je úplně jedno co a jak glgají, hlavně když se z toho pořádně ožerou :/ (jsou přece správní chlapi ne?) Velice sympatický políček do tváře svých zákazníků (který mě svým skrytým sdělením dostává ;) uděluje svým reklamním sloganem Budvar:

Ještě mě napadá – a kdo vydá kodex pro vaření českého piva? :/

Poznámka: Tohle není skrytá reklama Budvaru. Ale zrovínka dnes jsem dostal tak odporně udělanou desítku Gambrinus, že to muselo ven. Za inspiraci rovnež vděčím Lidovkám. Díky ;)

Reklama

Komentáře

Tak tady bych se hádal – Čech jsem, ale rozhodně mi není jedno, co a jak glgám… Mé tělo odmítá jiné pivo než Plzeňský Prazdroj – je to snad jediné pivo, které na mne nepůsobí projímavě.

Pokud už ochutnám jiné pivo, neriskuji více než 0,5l.

Výjimka potvrzuje pravidlo ,) Ale musíš uznat, kyby tady byli všichni jako ty, tak by byla kvalita někde úplně jinde. Podle mně chování spotřebitelů hraje rozhodující roli v kvalitě prodávání piva. A když si vemeš „glgající majoritu“, tak ti z toho vyjde ten současný stav…

„Ale zrovínka dnes jsem dostal tak odporně udělanou desítku Gambrinus,“

Já se obávám, že to nebyla žádná výjimka – prostě jste dostal Gambrinus, kterému by nyní opravdu slušelo jméno, které se používá na pivařských serverech: gambrihnus

Bohužel, masivní reklamní kampaň zapřičiňuje, že lidé, místo aby pili např. i lacinější ležáky z regionálních pivovarů, konzumují toto europivo, zrychleně vyráběné v ck tancích…

…tady jsem nechtěl být úplně explicitní. s termínem gambrihnus se stotožňuji na 100%. osobně používám pro tento patok termín: pivo Gé .)

nejvíc mě rozčiluje, jeho masivní přítomnost venku ve stáncích na různých akcích, kde když má člověk chuť na pivko, tak je odkázán na tohle… k tomu potom není žádná obrana – jen si nechat zajít chuť…

Přesně tak. A moc smutný pohled je na venkovské (ale nakonec i městské) hospůdky, na nichž se usadilo pyšné G – a přitom to jsou krčmy tzv. „pod komínem“ toho kterého menšího pivovaru…

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)