Koho už nebaví ta zima?

Píšete vy…

Mě teda rozhodně ne… Dnes mě přepadlo „letní vaření“…a aspoň kousek tepla a sluníčka byl na chvilku doma.

Co k tomu?

Papriky a rajčata jako základ. Rozříznout vejpůl, vydlabat. Na olivovém oleji osmahnout slaninu s cibulkou a česnekem. Přidat trochu piri-piri a pepře. Nakrájet na kostičky balkánský nebo feta sýr, smíchat se slaninovou směsí, posypat oreganem a petrželkou a naplnit papriky a rajčata. Pokapat olivovým olejem a přiklopit plátkem sýra, rajčata „pokličkou“ z odříznutého vršku. V troubě zapéct tak, aby zelenina úplně nezměkla, prostě al-dente, cca 20 minut na 150C. Nakonec pustit gril a přidat do trouby i chléb nebo bagetu, pokapanou opět olivovým olejem, zapéct.

Dobrou téměř letní chuť :-)

Reklama

Komentáře

Jo, taky trpím tím, že rajčata, cukety, lilky a spol. nemají ještě sezónu a přitom toužím po letních zeleninových jídlech a salátech..

Krásný receptík. Už se těším až budou chutná rajčata, která si zapeču TAKTO. Ale tento recept určitě také udělám! Pak dám vědět jak chutnalo.
Momentálně ulítáváme na pampeliškovém salátu.
Znáte, jíte?

Pivli:
Když vono už to „chvilku“ pobulo u p. Cuketky v šuflátku :D
To už bude asi měsíc možná měsíc a půl naz5?… ;-)
Jo…koukni k nám na web…máme doma pěknou nadílku! Béďa přivedla na svět 6 malých drsoňků ;-)

Už jsem koukla, napsala gratulaci, tak ještě jednou: gratuluju, jsou nááádhernííí! To teď máte spoustu radosti a starosti, co?
Beďulka je moc šikovná holka. Tož ať se jim všem daří.:-)))

Blaňule:

pobylo. domníval jsem se že ještě není hotov, ale nic se s ním nedělo tak jsem poupravoval fotky a odkliknul (příště prosím při uploadu fotografií do článku nechat zaškrtnuté „resize na 400px“ jinak jsou obrázky přes okraje ;)

Nic se neděje ;-) Jen, že se Pivli divila, jaká zima…:-) Díky za úpravy!

Pivli: Jo jo, koukala jsem :-) No je to nadílka. Původní prognóza zněla 4–5 štěňat…spíš ty 4… Ovšem se 6ti je dost nad republikovým průměrem, 3,2 štěněte na vrh °-) Takže docela překvapení :-) Dneska měla trošku problém s vápníkem, ale rychle jsme to napravili notnou dávkou tabletek, jinak vše neprosto bez problémů.Díky moc! ;-)

My taky byli nad průměrem. 7 yorků ve vrhu taky není běžné. Tabletky s vápníkem jsem měla též, ale dávala jsem jen málo, spíš jogurt, polotučný tvaroh a celou dobu na dop. veta i 1 –2× týdně vajíčko. Vařené. A byla pohoda. :-)))
Sorry za OT, ale musely jsme, že Blanule?;-)))

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)